IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2011, 12:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sinüzit




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Burun çevresindeki sinüs adı verilen boşlukların iltihaplanmasına sinüzit adı veri­lir. Sinüsler bir delik aracılığı ile burun içine açılır. Buruna açılan bu delikler sinüs­lerin havalanmasını da sağlar. Sinüslerin ses oluşumunun sağlanması, solunum havasının nemlendirilmesi ve ısıtılması ile zararlı partiküllerin tutulması gibi gö­revleri vardır.
Sinüslerin içini döşeyen mukoza her gün belli bir oranda salgı yapar. Bu salgılar burun içine dökülerek, boğaz ve mideye ulaşır. Burun ve sinüsler; bak­teri ve virüslerin sık sık yerleşip iltihap yaptığı bölgelerdir. Bu bölgelerde iltihaba yol açan bakteri ve virüs bulunabilir; ancak sağlıklı işleyen bir sinüste her zaman iltihap olmaz.
Sinüsün normal çalışmasına engel olacak bir durum varsa, sinüs il­tihabı (sinüzit) gelişir. Bakteri ve virüs dışında nadiren de olsa mantarlar da iltihap yapar. Sinüzit nezle, grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarından sonra gelişir. Bu tür enfeksiyonlarda sinüslerin burun içine açılan delikleri ödem nedeniyle ka­panır ve sinüs salgıları burun içine boşalamaz.
Ayrıca sinüslerin havalanma işlevi bozulur. Bu durumda sinüs içerisinde iltihap gelişir. Sinüs ağızlarım tıkayan alerji, burunda kemik eğriliği, et büyümesi, yabancı cisim, geniz eti gibi durumlar da si­nüzit oluşumunu kolaylaştırır.
Vücut direnci düşmüş olan kişiler daha kolay sinü­zit geçirirler. Sinüzitin belirtileri baş ağrısı, yüz ağrısı ve göz çevresinde ağrı şeklin­de meydana gelir. Ağrılar başın öne doğru eğilmesiyle artar. Ayrıca burun tıkanık­lığı, burun akıntısı, koku duyusunda azalma, geniz akıntısı, ateş, çene ve dişlerde ağrı, ağız kokusu, burun kanaması, göz kapakları ve yüzde şişme gibi belirtiler gö­rülebilir. Bebeklerdeki sinüsler tam olarak gelişmediğinden, sinüzit daha büyük çocuklarda görülmektedir.
Sinüzit için önerilen modern tıp tedavileri:
Sinüzit tedavisinde amaç, bakterileri yok etmek ve sinüslerin buruna açılan delik­lerinin açılmasını sağlamaktır. Bu delikler açılmazsa sinüs iltihapları yok edilemez. Bakterilerin yok edilmesi antibiyotiklerle olur. Bunun dışında sinüs deliklerinin açılması için dekonjestan (tıkanıklık açıcı) amaçlı kullanılan tablet ya da spreyler, ağrı kesiciler ve alerji-tedavi edici ilaçlar tavsiye edilir.
Doğal sağlık tedavileri:
  • Birçok sinüzit vakasının temelinde yatan en önemli olay; gerek viral bir enfek­siyon nedeniyle gerekse bunun dışında herhangi bir nedenle ortaya çıkan ilti­haplanmadır. Bu nedenle çocuklarda sıklıkla görülen burun-boğaz mukoza zarının iltihaplanması önlenmelidir.
  • Yonca sinüzit belirtilerini hafifletir ve iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Homeopati alanında “goldenseal” (altmmühür) olarak bilinen bitki akut sinü­zit vakaları için kullanılabilir.
  • Uzun süre devam eden enfeksiyonlar için, ekinezya, sarımsak ve mür gibi an-tibakteriyel özelliği olan şifalı bitkilerden faydalanabilirsiniz. Çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmek için elinizden gelen her yolu deneyin. Bağı­şıklık sistemi güçlü olan bir çocuk sinüziti daha kolay atlatır.
  • Lavanta, okaliptüs ve çay ağacı yağlarını teneffüs edin. Bu yağlar antibakteriyel olduğu gibi sinüsleri de açıcı bir özelliğe sahiptir. Özellikle de lavanta antienflamatuar özelliği nedeniyle ağrılı vakaların daha kolay atlatılmasını sağlar.
  • Homeopati alanında uygulanan tedaviler hastalığın uzun bir müddet sürme­si durumunda daha uzun vadeli olarak devam ettirilmelidir. Aşağıda önerilen tedavilerle daha kısa sürede sonuçlar alabilirsiniz:
  • “Kali bich.” adı verilen homeopatik madde boğaz iltihabını temizler.
  • “Hepar sulf.” adı verilen madde “Kali bich.” maddesinin tedavi edemediği sinüzit vakalarında kullanılabilir.
  • Rüzgârgülü bitkisi sinüzite eşlik eden göz yaşarması ve göz ağrılarına iyi gelir.
  • Bazı sinüzit vakaları gıda alerjisi nedeniyle daha da kötü bir hal alır. Bu neden­le çocuğunuzun yeyip içtiklerine daha çok önem vermeniz gerekmektedir.
  • Çocuğunuzun yüzüne bir buz torbası koyun. Çocuğunuzun, yüzünün üstün­deki bu soğukluğa dayanması biraz zor olabilir ancak buz torbasını birkaç da­kika yüzünün üstünde tutmaya devam edin. Bu şekilde çocuğunuzun sinüsle­rinde meydana gelen tıkanıklık açılacaktır. Osteopati alanında kullanılan bir yöntem olan “yüze buz torbası dayama” yöntemi sinüzit tedavisinde kullanıl­maktadır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
sinüzit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sinüzit Sarya Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 22 Ekim 2021 11:42
Sinüzit PySSyCaT Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 21 Ekim 2014 11:50
Sinüzit nedir? Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 03 Ekim 2014 18:34
Sinüzit Ecrin Kulak Burun Boğaz Sağlığı 0 03 Ekim 2014 18:33
Sinüzit Astımı Tetikleyebilir Zen Kulak Burun Boğaz Sağlığı 1 01 Kasım 2012 20:14