![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Dünden Bugüne Lübnan Mutfağı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Lübnan mutfağı İlkçağ’dan beri hepsi de birbirinden lezzetli çeşit çeşit yemekle zenginleşmiştir. Meze, fettuş, mütebbel, kibbe ve dolmalarıyla, bayram yemekleri ve tatlılarıyla, güneşin ve gönlün mutfağı olan şık ve zarif Lübnan mutfağında koca bir yaşama sanatı dile gelir. Andrée Maalouf ve Karim Haïdar, yaklaşık yüz tarifle yeniden hatırlanan bu yemek kültürü mirasını gözlerimizin önüne seriyor: Domatesli kırmızı mercimek çorbası, kişnişli ahtapot salatası, baharatlı kuzulu pilâv, ayva reçelli hellim tava, kabak kibbe, arak’lı armut, güllü dondurma... Yemek tutkunu bir kadının becerisi genç bir şefin yaratıcılığı ve yeteneğiyle buluşunca ortaya büyük Lübnan geleneğinden miras, yaşayan, samimi ve yaratıcı bir mutfak kültürü çıkıyor. Kitap Hakkında Yazar : André Maalouf , Karim Haïdar Çevirmen : Elif Gökteke Sayfa Sayısı : 176 Yayın Evi : Yapı Kredi Kültür Sanat Yayınları Dili : Türkçe Tür : Yemek Kitapları - İçecekler - Gurme | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
bugüne, dünden, lübnan, mutfağı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
dünden bugüne | Kralice | IF Günlük | 4 | 28 Haziran 2012 14:58 |
Dünden Bugüne Kelepçeler | Rengahenk | Hobiler | 4 | 11 Ekim 2011 02:08 |