IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Mart 2013, 12:31   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyamızı düşüncelerimizle yaratıyoruz




Dünyamızı düşüncelerimizle yaratıyoruz
Doğduğumuz günden bu yana düşünceler yoluyla tanımlanmış bir dünyaya geliyoruz. Ve bu tanımlar vasıtasıyla öğreniyoruz. Ancak bir süre sonra yaşımız ilerledikçe sadece bu tanımların içine sığan bir yaşantımız oluyor, soru sormayı, neden-niçin-nasıl demeyi unutuyor ve kendimizi tekrarlamaya başlıyoruz. Oysa öğrenmenin sürekli olması için yeni düşünce biçimlerine ve uygulanabilir gerçekçi tanımlara ihtiyacımız var. Kurallara, objelere, izlenimlere ihtiyaç duyan şey düşüncedir. Yenilmemiş bir korku, insanın kendisini tanıması ve hareketlerini fark etmesi açısından en büyük engeldir.
Kendimizde yeni bir insan oluşturmak istiyorsak öncelikle yaşam-evren-insan hakkındaki düşüncelerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz.
Düşüncelerimize çeki düzen vermek demek onları başıboş bırakmamak demektir. İyi düşünmek kendiliğinden ortaya çıkan bir şey değildir. Kendinizi başıboş bırakırsanız sizden başka bir şeye, tamamen sizin dışınızdaki bir şeye kapılıyorsunuz demektir. İnsan kendi düşüncelerini yönetmeyi bilmediği takdirde hatalı tarzda düşünecek, hatalı eylemlerde bulunacaktır.
Doğru düşünmekle o olay karşısında gerektiği gibi düşünmek arasında bu yüzden yakınlık vardır. Buna pozitif düşünce denir. Yani bir olay karşısında yapabileceğinizin en iyisini kendi kapasiteniz kadar yapıyorsanız siz hem doğru düşünüyor hem de pozitif davranıyorsunuz demektir. İnsan doğru düşünme konusunda kendisine karşı istekli olmalıdır. Değişikliğin kendi düşüncelerine göre olacağını bilen insan doğru insandır. Hiç kimse doğuştan doğru olarak düşünemez. Kendi çabalarıyla öğrenir, kendini eğitir.
Düşüncelerimizi kontrol edebiliriz
Bedenimizi hareketlerimizi bir hastalık söz konu değilse nasıl kontrol edebiliyorsak düşüncelerimizi de aynı şekilde kontrol edebilmeliyiz. Oysa pratikte bu pek de böyle olmamaktadır. Bir hayal kırıklığını, bir küçük düşme durumunu, huzursuzluğu, pişmanlığı zihnimizden kovmak hiç de kolay bir iş değildir. Bunların bize bir şey kazandırmadığını görsek bile düşünce süreci işler durur. Oysa düşüncelerin kendi eserimiz olduğunu fark etmemiz bu sürecin akışını durduracaktır. Düşünce kendi içimizdedir ve bizim varlığımız olmadan onun kendi başına hayatı yoktur. Onu şekillendiren var eden bizleriz, eğer ona şekil vermek istemezsek dağılacaktır. Unutmayın o düşünceyi var olarak kabul eden biziz.
Bunu kavrayabilirsek can sıkıcı işe yaramayan düşüncelerimizi bir lambayı kapatıyormuşçasına kapatabiliriz. Yani o düşünceyi bir lamba düğmesi çevirir gibi değiştirebiliriz, o konudan uzaklaşabiliriz. Konsantrasyonumuzu bize daha yararlı bir konuya çevirebiliriz...

Duyular yoluyla elde ettiğimiz bilgiler düşünceler ile anlam kazanmakta ve tanımlanmaktadır. Düşünme fonksiyonumuz hayatı daha verimli ve anlamlı kılmaya yarayacağı yerde bir süre sonra oluşturduğu kalıpların içinde bizi yaşamaya mahkum eder duruma getirir. Yani bizim kullanmamız gereken bir fonksiyon bizi kullanır duruma gelir. Elbette bunu sorumlusu sadece biziz. Özensiz ve dikkatsiz bir şekilde komutları uygulayanlar olmaya başlıyor ve robotlaşıyoruz. Farkındalığı yüksek insanlar hiç kimsenin robotu değillerdir kendi dünyalarını yalnız kendileri yönetirler...
Yol Haritasının eşsizliği biricikliğimizi vurgulamasıdır
Yol haritalarının en eşsiz yönü herkesin biricikliğine vurgu yapmasıdır. Yani her birimiz benzer özellikler taşısak da farklı yapılar ve özellikler taşımaktayız. O halde mukayeseler yaparak düşünme alışkanlığımızın bize ne kadar zarar verdiğini görmeliyiz. Barışı, huzuru ve uyumu öncelikle kendi içimizde aramalıyız. Anlayışlı ve hoşgörülü olmak dengeli ve kendine güvenir olmanın bir sonucudur. Manevi bütünlük, bilincin ve bilinçaltının birlikte iş görmesi ve savaş halinde olmamasıdır. Kendi içinde bölünmüş bir yapı mutluluğu ve yeterliliği azaltır.
Kendini bilmek ise; yaşama, kendimize, hayallerimize, ideallerimize ve her şeyden önemlisi de bir yazgımız olduğuna dair inancımızdan geçmektedir.

Murat GÜRGÜN

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
dünyamızı, düşüncelerimizle, yaratıyoruz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Renkler Kişisel Dünyamızı Nasıl Etkiliyor? AngeLus Sağlıklı Bakım Önerileri 0 30 Aralık 2009 01:39