IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Kasım 2012, 23:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Denge: Girişimcilik mi? İşkoliklik mi?




İşkolik, işinin ötesinde hiçbir kimliğe sahip olmayan kişidir. Hayat, yaptığınız işten çok daha fazlasıdır. Büyütüp geliştirdiğiniz ilişkilerdir hayat. Camianızda yarattığınız sosyal etkidir. Deneyimlediğiniz gelişme ve öğrenmedir. Tutkulu bir yaşam sürmektir. Kendi doğamızdan, genlerimizden dolayı yaratıcıyızdır. Pratik zekâ, yaratıcılığa denktir. Zekâ kendini pek çok şekildegösterir. Bu da yeni bir soru doğurur: Sizin işkolik tanımınıza hangisi daha çok uyar? Tutkulu yaşayan biri mi, yoksa korku ve yalnızlık içinde yaşayan biri mi?
Benim tanık olduğum Gerçek Girişimci değerlerine, tutkularına ve yaptığı işe tümüyle uyum sağlamış kişidir. Bu noktada, girişimci sadece bir varlıktır. İş, görev, tutku, amaç, değerler, ilgiler, vs. hepsi bireyin kim olduğunun bir parçasıdır.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dışarıdan bakınca, bir işkolikle bu girişimci arasında bir farklılığın rahatça gözlenebileceğini sanmıyorum. Ama kişinin kendisi bunu bilir. İçinde bir yerlerde bunun yanıtı vardır. Birey tipik şekilde bu gerçeği kabul etmeyi reddeder ve tecrübeyle sabit davranışını sürdürmeyi kendince bir mantığa oturtur. Tecrübeyle sabit olan rahattır. Gerçeği kabul etmek değişimi gerektirir ve değişim rahatsızlık verir.
Pek çok insan, dış çevrelerinde olan değişimi memnuniyetle kabul eder ve kendilerinin değişiklik yapabilmeye muktedir ve buna açık olduğunu düşünür. Maalesef insanın kendi iç dünyasıyla ilişkilerinin çoğu bir korkuya dayanır; iç dünyamızı didiklemeye başladığımızda solucan dolu bir kutunun kapağı açılır. İçten içe bunu bilen bilinçaltımız hemen tecrübeyle sabit olana döner. Değişmek zor iştir.
Neyse ki pek çok girişimcinin etraflarında olup biteni görebilme becerisi vardır. Bu beceri, girişimcileri öngörülü gayretkeşler kılar. Yine de bu durum, girişimcileri işlerine saplanıp kalmaktan ve dengeli hayat düzeninden uzaklaşmaktan alıkoymaz.
İyi dengelenmiş bir hayat, bir işe harcadığınız sıkı çalışmadan daha güçlüdür. İyi dengelenmiş bir hayat beyni, ruhu, duyguları ve bedeni besler. İlişkilere, eğlenmeye ve dinlenmeye yer açarak daha güçlü bir yoğunlaşma, daha büyük bir yaratıcılık (problem çözme ve karar verme için bu çok faydalı bir şeydir), daha güçlü bir özgüven ve zihinsel/duygusal/fiziksel sağlık deneyimlerini yaşarsınız. Bunu bilince, seçim yapmak kolaylaşır.
Eğer iyi dengelenmiş bir hayata geçmek, aynı miktar işi 80 saatlik didinme yerine 60 saatte üretmenizi sağlayacaksa, hangisini seçerdiniz?

Girişimcilerin zorluk çektiği bir diğer konu, ne zaman “hayır,” ne zaman “yeter” deneceğini öğrenmektir. Bir girişimci daima yeni bir kazanım, yeni bir deneyim, yeni bir zirve ve yeni zorluğun peşinde tüm enerjisini tüketiyor olabilir. Bu da sizi tam korktuğunuz şeye yönlendirecektir. Bunun yerine, iyi dengelenmiş bir hayat edinmek için bu enerjiyi bölüştürün. İlişki ve kişisel gelişim alanlarında başarı kazanmak, çok daha zenginlik katabilir insana.
Hayatı tecrübe etmek son derece büyük bir zenginliktir; sadece bütün hayatı ihmal edecek kadar kapılmayın zenginliklere.

Kaynak : Amanda Moore



__________________
be positive..


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
denge, girişimcilik, mi, İşkoliklik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Başarinin anahtari: Girişimcilik ruhu. Zen Kişisel Gelişim 0 18 Kasım 2012 00:55
4.Sınıf AÖF Girişimcilik Ders Notlari Violent AÖF ders notlari 3 16 Haziran 2012 15:26