IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Kasım 2012, 22:44   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
çocuklu tatilin püf noktalari




Dr. Özlem Ketenci Altıkardeşler, yaz aylarında, çocuklu ailelerin nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda merak edilenleri anlattı.
Yolculuklarınızı uyku saatine denk getirin!

• Yaz tatilinde çocuklarla yolculuğa çıkarken nelere dikkat etmek gerekir?


Çocuklarla yolculuğa çıkarken eğer uzun bir yolculuğa çıkılacaksa ve uzun süredir sağlık kontrolü yapılmamışsa çocuk hekimi ile görüşülmelidir. Araba ile yapılacak uzun yolculuklarda eğer çocuğunuz arabada uyumaya yatkın ise uyku saatine denk gelen zamanda yolculuk yapmayı tercih edebilirsiniz. Trafik kazalarından korunmak için bebek ve çocuklar arabanın arka tarafında kendi oto koltuklarında seyahat ettirilmelidir. Uçakla yapılacak yolculuklarda kulak rahatsızlığı olan çocuklar mutlaka hekim görüşü ile seyahate çıkmalıdır. Kulak enfeksiyonu olan çocuklarda özellikle ciddi vakalarda enfeksiyon düzelene kadar uçuş yapılmaması uygundur. İniş ve kalkışlarda oluşan basınç değişikliği sonucu kulakta oluşabilecek rahatsızlık nedeniyle bebek emzirilmeli veya biberon, emzik verilmelidir. Büyük çocuklarda çiğnemesini sağlayacak birşeyler verilebilir. Uçak veya arabada çalışan klimalar çocuklarda su kaybına yol açabileceği için mutlaka düzenli olarak çocuğun sıvı alması sağlanmalıdır. Çocuğun yolda sıkılmasını engellemek için sevdiği veya yeni alınmış, dikkatini çekebilecek oyuncakları, kitapları yanınıza almanız faydalı olacaktır. Özellikle yurt dışına yapılacak seyahatlerde gelişebilecek hastalık ve kazalara karşı sağlık sigortası yaptırmak gereklidir.

• Çocuklarla yolculuğa çıkarken mutlaka yanımıza alınması gerekenler nelerdir?

Çocuklarla yolculuğa çıkarken yanınıza beden derece


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

si, burun tıkanıklığı için serum ----olojik damla, parasetamol içeren ilaç, antiseptik kremler, antihistaminik (allerji giderici) ilaçlar, yanık merhemi, böcek ve sinek ısırığı için kullanılabilecek jel, yara bandı alınması gerekir. Ayrıca gidilecek yerde sivrisinekler için cibinlik bulundurulmasında da fayda olacaktır. Havuzda veya denizde çocuğun kullanması için can yeleği, güneş kremi, şapka ve plaj terlikleri bavulda bulundurulması gereken en önemli eşyalardandır.

• 1 yaşından küçük çocukların uzun süreli araba yolculuğuna çıkartılması sakıncalı mıdır?

Çocuk hekimi tarafından belirtilen seyahate engel bir durum olmadığı müddetçe 1 yaşından küçük çocuklar da araba ile uzun süreli seyahate çıkabilir. Ancak en azından 2 saat aralıklarla durularak bebek emzirilmelidir. Ayrıca bebek uzun süre aynı pozisyonda durduğu için rahatlaması amacıyla mola verilip, arabadan çıkarılması ve pozisyonunun değiştirilmesi gerekir.

• Yaz tatili sırasında çocuğu korumak için nelere dikkat etmek gerekir?

Yaz tatili sırasında en çok dikkat edilmesi gereken konu güneşten korunmaktır, bebek cildi daha hassas olduğu için güneş ışınlarından daha fazla etkilenir, bu nedenle çocukları saat 10:00-16:00 arasında güneşten korumak gereklidir. Bu saatler haricinde de güneşe çıkarken mutlaka yüksek koruma faktörlü güneş kremleri kullanılmalı, güneşe çıkmadan yarım saat önce güneş kremi sürülmeli, 2 saat aralıklarla tekrarlanmalı, terleme, denizden çıkma, duş sonrasında yeniden sürülmeli, uygulanırken cilde eşit miktarda yedirilerek, ince bir tabaka olacak şekilde sürülmelidir. Gölgede bile kumdan veya yerden yansıyan ışınlarla güneş yanığı oluşabileceğinden gölgede iken de güneş kremi sürülmesi ihmal edilmemelidir, ayrıca geniş kenarlı şapkalar ve UV korumalı güneş gözlükleri takılmalıdır.
Vücuttan su kaybı olacağı için bol sıvı verilmeli, deniz veya havuzda gelişebilecek boğulma ve kazalara karşı çok dikkatli olunmalıdır. Yüzme bilmeyen çocuklar can yeleği eşliğinde ve ebeveynleri gözetiminde suya sokulmalıdır. Hijyen kurallarına dikkat edilmeli, havuz ve deniz suları gelişebilecek ishaller açısından yutulmamalı, kaynağı iyi bilinmeyen sular içilmemeli, meyve ve sebzelerin temiz su ile yıkanmasına özen gösterilmeli, sıcakta beklemiş ve bozulma ihtimali yüksek olan gıdalar tüketilmemelidir.

• Yazın çocuklar için en sağlıklı yiyecekler nelerdir?

Yaz aylarında terleme ile paralel artan sıvı kaybı nedeniyle çocuklar bol sıvı tüketmelidir. Su, ayran gibi içecekler tüketilecek sıvılar arasında yer alır. Meyveler ve sebzeler yaz aylarında kış aylarına oranla daha fazla çeşit olarak bulunduğu için yaz dönemi özellikle meyve tüketimi açısından son derece verimli bir dönemdir. Böylelikle çocuğunuz da bol vitamin içeren gıdalarla beslenmiş olacaktır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
cocuklu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Telekinezinin Püf Noktalari Radius Esrarengiz Olaylar 0 24 Mayıs 2010 06:34