IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Eylül 2011, 15:18   #1
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Alışkanlıklarınızdan kurtulun!




Alışkanlıklarınızı nasıl oluşturduğunuzun farkında mısınız? Eğer değilseniz Yasemin Soysal'ın Şişmansanız Sebebi Var kitabı tam size göre.

Yasemin Soysal şişmanlık, kilo alma ve kilo verme konularında uzmanlaşmış, zihin gücü ile zayıflama tekniğini geliştirmiş bir yazar. Yazdığı “Tek Şişman Beyniniz” ve “Şişmansanız Sebebi Var” kitaplarını okurken zeminimde birçok nokta ile temas etmemi sağladı.

Öncelikle de ikinci kitabında (Şişmansanız Sebebi Var) yemek yeme alışkanlıkları hakkında yazdıklarını okuyunca bu konuyu sizinle paylaşma ihtiyacı duydum.

Aşağıdaki bilgiler bu kitaptan alınmıştır. Sizin için soru cevap şeklinde yazdım:

Alışkanlık dediğimiz şey nedir?
Alışkanlık dediğimiz şeyin hammaddesi aslında düşüncedir. Düşünceler bize öğretildiği gibi soyut değil somut kavramlardır. Düşünceler nöronlar arasında hareket eden sıvı bir tepkimedir.

Bir şeyi sürekli düşündüğümüzde ne olur?
Düşünceler tıpkı su gibi hareket ederler. Bir tür sıvıdır ve bir elektrik akımı ile hareket eder. Bir şey düşündüğünüz zaman nörondan nörona bir sıvı hareket eder. Aynı şeyi tekrar tekrar düşündüğünüzde de sıvı sürekli buradan geçmeyi sürdürür. Düşünce yeteri kadar tekrarlandığında buradaki akışa diğer nöron bağları da eşlik eder ve birbirlerine bağlanırlar.

Aslında nöronlar birbirinden uzaktır, ama aynı şeyi düşünmeye başladığınızda birbirlerine yakınlaşmaya başlarlar. Sonrasında da aynı şeyi düşünmeyi sürdürürseniz nöron bağları gitgide kalınlaşır.

Alışkanlık nasıl oluşuyor?
İşte bir şeyi alışkanlık haline getirmemiz tam bu noktada olur.
Düşünceler önce masum birer nöron olarak başlıyorlar sonra beynimizi saran sarmaşıklıklara dönüşüyorlar. Alışkanlık dediğimiz şey aslında bu sarmaşıklıkların adıdır.

Alışkanlıklardan nasıl kurtuluruz? Yeni alışkanlıkları nasıl edinebiliriz?
Biz düzenli olarak aynı şeyleri düşündükçe, bu sarmaşıklıklara su vermiş oluyoruz, onları daha da güçlendiriyoruz. Bu sebeple onları terk etmemiz o kadar zorlaşıyor.

Alışkanlıktan kurtulmak için yapmamız gereken bu sarmaşıklıklara su vermemek ve yeni nöron bağlantıları kurmak. (Su vermemekle kasıt, onları düşünerek güçlendirmemek demektir.)

Bir alışkanlığın edinilmesi ne kadar zaman alır?
Belli bir davranışın sık tekrar durumunda, nörolojik otoyol denilen nöronlar arası bağın güçlenmesini sağlanır. Böylelikle davranışların çoğunun öğrenilmiş ve otomatiğe alınmışçasına kendiliğinden olduğu saptanmıştır.

Yeni alışkanlıklar edinme süresinin ortalama 3 hafta sürdüğü yaklaşımı da bu esasa dayanmaktadır. Ortalama 3 hafta süreyle yapılan bir davranış nöronlar arası bağın güçlenmesi nedeniyle alışkanlık halini alır.

(Yasemin Soysal’ın “Şişmansanız Sebebi Var’’ kitabından alıntıdır.)

Şimdi yediklerinize ve yaptıklarına geri dönüp baktığınızda alışkanlık dediğimiz şeylerin aslında birer kuvvetli nöron bağlantılarını olduğunu görebiliyor musunuz?
Sigara içmek, çikolata yemek, … hepsi kuvvetlenmiş birer nöron bağlantısıdır.

Bir diğer taraftan da düzenli spor yapmak, sağlıklı beslenmek ise 21 gün uygulanmayı, sulanıp canlanmayı bekleyen yeni sarmaşıklardır.


Saba Deniz
Yaşam Koçu

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
alışkanlıklarınızdan, kurtulun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Monotonluktan kurtulun! Amelia Kişisel Gelişim 0 14 Şubat 2014 00:19
Conficker'dan kurtulun! Kralice Güvenlik Açıkları 0 14 Mart 2009 23:06
Trojanlar'dan Kurtulun! Silencer Güvenlik Açıkları 1 15 Ocak 2006 11:45