17 Mayıs 2021, 14:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kaplumbağa Kurabiye Malzemeler •250 gr Oda Sıcaklığında Yumuşamış Tereyağ •1 Çay Bardağı Sıvıyağ •1 Su Bardağı Pudra Şekeri •1 Yumurta •1 Paket Vanilya •Yarım Paket Kabartma Tozu •3 Yemek Kaşığı Kakao •Aldığı Kadar Un •Damla Çikolata Yapılışı Kakao ve damla çikolata hariç. Diğer malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında (sert olmayacak) hamur yoğrulur. Hamurun 3/1 (üçte biri ayrılır) kalan hamura kakao eklenerek tekrar yoğrulur ve hamurlar buzdolabı poşetine konularak yarım saat dolapta dinlendirilir. Daha sonra kakaolu hamurdan kaplumbağanın gövdesi yapılır ve bıçak ile şekil verilir. Diğer beyaz hamurdan kaplumbağanın kafası ve ayakları yapılarak birleştirilir ve damla çikolatadan göz yapılarak fırın tepsisine dizilir. Bu şekilde tekrar dolaba kaldırılarak 15-30 dk. Bekletilir ( Kurabiyenin yayılmaması için ) 180° de 10-15 dk. Fırınınızın özelliğine göre kontrol ederek pembelesmeden pişiriyoruz. Soğumasını bekledikten sonra tepsiden alabiliriz. Afiyet Olsun. | |
|
Etiketler |
kaplumbağa kurabiye |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kaplumbağa | Sarya | Okul Öncesi Bilmeceler | 1 | 19 Kasım 2021 23:53 |
Kaplumbağa | Sarya | Fıkra | 2 | 15 Ocak 2021 12:09 |
Tuzlu kurabiye tarifi: Çayın yanına ağızda dağılan sirkeli ve sirkesiz tuzlu kurabiye tarifleri | Sanem | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 11 Kasım 2018 21:03 |
İki kaplumbağa | Aria | Fıkra | 3 | 24 Nisan 2011 00:20 |
Kaplumbağa | Hasan | Fıkra | 0 | 16 Temmuz 2006 11:01 |