Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Çikolatalı Brownie Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
200 gram tereyağ
170 gram şeker
93 gram un
13 gram kakao
200 gram bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
80 gram beyaz çikolata
80 gram ceviz içi (iri parçalanmış)
4 gram tuz
Çikolatalı Brownie Tarifinin Püf Noktası
Malzemeleri oda sıcaklığında kullanın. Kuru malzemeleri eleyerek kullanmayı unutmayın.
Çikolatalı Brownie Tarifinin Pişirme Önerisi
Her fırının pişirme özellikleri farklı olduğu için 20. dakikadan sonra kontrol edin.
Çikolatalı Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir tencerede su kaynatıyoruz. Cam bir kasenin içine bitter çikolatayı, sütlü çikolatayı ve tereyağını küçük parçalar halinde kesip koyuyoruz.
Kaynayan suyun altını en kısığa alıp cam kaseyi tencerenin üzerine yerleştiriyor çikolataları yanmaması için karıştırıyoruz.(Kase suya temas etmeyecek)
Çikolatalarımızı bu şekilde erittikten sonra yumurta ve şekeri mikser ile 2.5 dakika yüksek ayarda çırpıyoruz. İçine erittiğimiz çikolataları ekleyip 1.5 dakika daha yüksek ayarda çırpıyoruz.
Unu, kakaouyu ve tuzu eleyerek bir kaba döktükten sonra çatal yardımıyla karıştırıyor ve çikolatalı harca ekliyoruz. Mikserin en düşük ayarında yaklaşık 1 dakika kadar çırpıyoruz.
Küçük parçalara ayırdığımız beyaz çikolatayı ve ceviz karışıma ekleyip spatula yardımıyla karıştıyor ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına alıyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 25 dakika pişirip yarım saat soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz.
Çikolatalı Brownie Tarifinin Servis Önerisi
En az yarım saat soğuduktan sonra servis edin.