Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifi İçin Malzemeler
110 gram tereyağı
220 gram bitter çikolata
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya özütü Kek kalıplarını yağlamak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifinin Püf Noktası
Kaynamakta olan su buharının erimekte olan bitter çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin.İçi yoğun ve ıslak kalması gereken lav kek tarifi, fanlı fırınlarda daha kısa sürede pişmekte ve içi kuru kalabilmektedir. Kekin pişme süresi kullandığınız fırına göre 1-2 dakika kadar değişiklik gösterebilir. Pişen kekleri fırında bekletmeden anında çıkarmalı ve servis etmelisiniz, aksi takdirde pişme işlemi içten içe devam edecektir.
Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifi Nasıl Yapılır?
Bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Cam bir kaba aldığınız çikolata parçalarını kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.
Erimiş çikolatanın içine oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını katın ve karıştırın.
Çikolatanın sıcaklığıyla eriyen tereyağı karışımına yumurtaları (yumurtalar ve yumurta sarısını) ekleyin.
Bir spatula ya da tahta bir kaşık yardımıyla karıştırdığınız kek harcına sırasıyla; elenmiş pudra şekeri, un ve vanilya özütünü ilave edin.
Kalp şeklinde porsiyonluk kek kalıplarını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağlayın.
Üzerlerine kakao eleyip, kek kalıplarının taban ve kenar kısımlarını kakaoyla kaplayın.
Hazırladığınız çikolatalı lav kek harcını, kek kalıplarına eşit olarak paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartın.
Ters çevirerek kalıplarından çıkardığınız içi akışkan kekleri bekletmeden sıcağı sıcağı sevdiklerinizle paylaşın.
Çikolatalı Lav Kek (Lava Cake) Tarifinin Servis Önerisi
Kekleri, birer top vanilyalı dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.