12 Mart 2016, 16:55 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Vanilya ve haşhaş tohumlu girdap kek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 400 gr un 7 gr instant maya 50 gr pudra şekeri 100 ml ılık süt 3 yumurta 150 gr eritilmiş tereyağı Haşhaşlı dolgusu için 100 gr iri çekilmiş badem 140 gr mavi haşhaş tohumu 100 gr yumuşak tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya 4 yemek kaşığı bal Glazür için 85 gr pudra şekeri 2 tatlı kaşığı vanilya Hazırlanışı: Büyük bir karıştırma kabına, un, şeker, tuz, maya, süt ve yumurtayı koyun. Mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Karışımı yağlanmış temiz bir kaba aktarın. üzerini streç film ile kapatıp oda ısısında 3 saat mayalanmaya bırakın. Süre sonunda hamuru buzdolabına alın ve bir gün buzdolabında bekletin. Hamuru hemen kullanabilirsiniz ancak lezzetinin daha belirgin olması için dinlendirdikten sonra kullanmanız ideal olanıdır (hamuru 1 gün önceden de hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz). Hamuru açmadan 3 saat önce buzdolabından çıkarın. Bekleme süresi içinde dolgu malzemesini hazırlayın. çekilmiş bademleri bir tavaya alın ve rengi dönene kadar kavurun. Haşhaş tohumlarını da ilave edip kokusu çıkana kadar çevirin ve bir kenara alıp soğumaya bırakın. Dolguyu hazırlamak için, tereyağı, vanilya ve balı mutfak robotuna alıp karıştırın içine kavrulmuş badem ve haşhaş tohumunu ilave edin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Ortası delik 23 cm’lik bir kek kalıbını yağlayın. Hamuru tezgaha alıp merdane ile 35x45 ebadında 5mm kalınlığında açın. Hazırlamış olduğunuz dolgu malzemesini bolca sürün ve sıkıca bir rulo yapın. İki ucunu birleştirip halka yapın ve ek yerinin alta gelmesine dikkat ederek yağlanmış kalıba yerleştirin. önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Pudra şekerini ve vanilya özünü bir kaseye alın üzerine suyu ekleyip karıştırın. Elde ettiğiniz glazürü soğumuş olan kekin üzerine dökün. Daha sonra dilimleyerek servis yapın. Alinti..
__________________ Meğer candan öte bir can daha varmış.. Ve onun adı evlatmış.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
kek tarifleri, vanilya ve haşhaş tohumlu girdap kek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Girdap Yayılması | PySSyCaT | Çevre Terimleri Sözlüğü | 0 | 27 Eylül 2014 10:02 |
Girdap | PySSyCaT | Çevre Terimleri Sözlüğü | 0 | 27 Eylül 2014 10:01 |
Şebnem Ferah - Girdap | Blood | R, S, Ş, T | 0 | 27 Eylül 2014 00:53 |
Haşhaş (papaver) | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 16 Ağustos 2013 21:42 |
Haşhaş - Haşhaş Nedir - Haşhaş Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:30 |