12 Mart 2016, 16:47 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Trabzon hurmalı kek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 su bardağı un 1 tutam tuz 1.5 çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tarçın 2 çay kaşığı muskat 1 tutam karanfil 3 yumurta 2 Trabzon hurması 1 su bardağı ayçiçek yağı 3 yumurta 1.5 su bardağı toz şeker Üzeri için Pudra şekeri Hazırlanışı Un, tuz, kabartma tozu, karbonat, tarçın, muskat ve karanfili bir kapta karıştırın. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra ezerek püre haline getirdiğiniz Trabzon hurması, ayçiçek yağı ve şekeri mikserle çırpın. Karışıma yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unlu karışımı ekleyin. Kek harcını içi yağlanmış kek kalıbına döküp önceden 165 derecede ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin. Pişen keki fırından alın ve ılınana kadar kalıpta bekletin. Keki kalıptan dikkatlice çıkarıp ızgara teli üzerine alıp soğutun. Pudra şekeri serpip servis yapın. Alinti..
__________________ Meğer candan öte bir can daha varmış.. Ve onun adı evlatmış.. Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
kek tarifleri, trabzon hurmalı kek |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pekmezli Hurmalı Kek | Elysian | Kek Tarifleri | 0 | 25 Nisan 2014 10:02 |
Trabzon Hurmalı Kuplar | Elysian | Tatlılar | 0 | 25 Mart 2014 20:31 |
Hurmalı Tart | efLatun | Tatlılar | 0 | 08 Mayıs 2012 20:43 |
Trabzon hurmalı tart | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:09 |
Hurmalı Revani | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:22 |