12 Mart 2015, 11:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karamelli Tart Karamelli Tart Tart tabanı için 125 gr tereyağ (yumuşamış) 3 yemek kaşığı pudra şekeri 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 1,5-2 su bardağı kadar un Karameli için 2 su bardağı toz şeker 100 gr terayağ 2 paket süt kreması (Yarım ölçü de yapabilirsiniz) Çikolata sosu için 180 gr bitter çikolata 50 gr tereyağ (1 yemek kaşığı dolusu) Hamur malzemeleriyle hamur yoğurup yumuşak bir hamur elde edin ve tart kalıplarına yerleştirin. Ortalarında çatalla delikler açın ve ortasına kabarmasın diye fasulye yada nohut gibi ağırlık koyun. 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Arada kontrol ederek kabaran yerleri çatal ile bastırın. Karameli için şekeri Çelik tencereye alalım orta ateşte karamelize edelim. Dikkat edelim şeker yanmasın. Çırpıcı yardımıyla karıştırarak topaklanmasını önleyelim. Ocağın altını kapatıp sürekli karıştırarak şekerin iyice erimesini sağlayalım. İçine tereyağını ekleyip karıştıralım. Kremayı içine koyalım ve iyice karıştıralım. Kısık ateşte karıştırarak kaynatalım. Tamamen pürüzsüz olana dek kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Bir anda topaklanabilir endişe etmeyin eriyor. Bu şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman benmari usülü eritelim. Hazırladığımız karameli tartlarımızın ortalarına paylaştıralım. Üzeri için çikolata ile tereyağını kısık ateşte eritelim. Ve karamel sosun üzerine dökelim. Badem ile süsleyip servis edelim. | |
|
Etiketler |
karamelli, tart |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karamelli Trileçe | Seyra | Tatlılar | 0 | 17 Ekim 2014 21:52 |
Karamelli Mini Kek | oneofgirl | Kek Tarifleri | 0 | 12 Ağustos 2013 16:56 |
Bisküvi Tabanlı ve Karamelli Tart | N999 | Pastalar | 0 | 07 Mayıs 2012 20:40 |
Karamelli Cheescake | N999 | Pastalar | 0 | 30 Mart 2012 02:46 |
Cevizli Karamelli Tart | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:47 |