IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 08 Şubat 2015, 17:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muhteşem kek yapmanın püf noktaları




Bu püf noktaları ile hem can sıkıcı sorunlardan kurtulacaksınız hem de lezzetli kekler ve kurabiyeler yapabileceksiniz.

İşte muhteşem kekler ve kurabiyeler yapabilmek için püf noktaları;

Kekin kıvamını belirlemede en önemli şey ölçüdür. Malzemeleri ölçü kaplarını kullanarak ölçün.

Keki mikserle karıştırırken üzerinize sıçramaması için plastik bir tabağa iki delik açın ve mikser çırpıcılarını bu delikten geçirerek koruma kalkanı oluşturun.

Kek veya kurabiyeleri daha uzun süre taze saklamak istiyorsanız sakladığınız kabın içerisine bir dilim elma veya portakal kabuğu koyun.

Kekin içerisinde hava kabarcığını önlemek için bir kaç kez 10-15 cm yükseklikten tezgahın üzerine hızlıca bırakın. Kek hamurunuz iyice yerleşeceğinden hava kabarcıkları yok olacaktır.

Kremanın parlak görünmesi için servis etmeden hemen önce orta ısıda saç kurutma makinesiyle hafifçe ısıtın.

Kurabiyelerin dağılmasını önlemek için fırından çıkarmadan önce 20-30 saniye bekletin. Bu sayede soğuk tezgaha koyduğunuzda hemen dağılmayacaktır.

Düşen yumurta kabuğunu almak için parmağınızı ıslatın. Bu sayede kabuğa yaklaştırdığınızda daha kolay yapışacaktır.

Pandispanyayı ikiye kolayca bölmek için aromasız diş ipi kullanın.

Hamurunuz kalıba az geldiyse alüminyum folyo kullanarak fırın kabını küçültebilirsiniz.

Kekinizin veya pastanızın üzerine minik şekerlemelerden dökerken kurabiye kalıplarını kullanırsanız daha düzgün şekiller elde edebilirsiniz.

Özellikle ıslak kek gibi tariflerden sonra fırın kaplarını temizlemek işkence halini alıyorsa mutlaka pişirme kağıdı kullanın.

Kek yaparken yumurtanın taze olması önemlidir. Bir kase suya yumurtaları bırakın. Eğer batıyorsa taze, yüzüyorsa eskimiş demektir.

Kek yapmadan önce yumurtaların oda sıcaklığında olması önemlidir. Buzdolabından çıkardığınız yumurtaları ılık suda 10 dakika bekletirseniz kolayca oda sıcaklığına getirebilirsiniz.

Islak bir hamur ile çalışırken yapışmasını önlemek için mutlaka ellerinizi ıslatın.


haber7

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
kek, muhteşem, noktaları, püf, yapmanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ağda yapmanın püf noktaları Desmont Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 08 Ocak 2015 20:21
Pilav Yapmanın Püf Noktaları oneofgirl Yemek Tarifleri 0 22 Ağustos 2013 15:48
Reçel Yapmanın Püf Noktaları Violent Reçel Tarifleri 0 19 Mayıs 2013 18:30
Makarna Yapmanın Püf Noktaları Liaaa Yemek Tarifleri 0 16 Şubat 2012 18:05
Evde Boya Yapmanın Püf Noktaları! Dilara Ev Dekorasyonu 0 14 Aralık 2010 23:59