06 Eylül 2014, 16:25 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Krokanlı Çikotoplar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Keki için: • 75 gram tereyağı, oda sıcaklığında( biraz da kek kalıpları için) • 2/3 su bardağı (50 gram) kakao(biraz da kek kalıpları için) • 2/3 su bardağı kaynar su • 1/4 su bardağı sıcak süt • 1,5 su bardağı (210 gram) un • 1 çay kaşığı karbonat • 1/2 çay kaşığı tuz • 1 su bardağı (300 gram) şeker • 2 adet yumurta • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilya İç harcı için: • 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık • 3 kaşık şeker • 20-25 gr bitter çikolata (ince kıyılmış) Üzeri için: • 160 gr bitter çikolata Yapılışı: 1. Kakaoyu orta boy bir karıştırma kabına eleyin, üzerine kaynar suyu döküp kakao tamamen eriyene kadar tel bir çırpıcıyla karıştırın. 2. Sıcak sütü ekleyip tekrar karıştırın. Bir kenarda soğumaya bırakın. 3. Un, karbonat ve tuzu başka bir kaba eleyin. 4. Tereyağını bir karıştırma kabında iyice yumuşayana kadar çırpın. Şekeri ekleyip orta hızda 5 dakika daha çırpın. 5. Daha sonra yumurtaları ve vanilya özütünü ekleyip köpürene kadar çırpın. 6. Unlu karışımı sütlü kakao karışımıyla değişimli olarak 3 kerede ekleyip tüm unun ıslandığından emin olana dek karıştırın. 7. Kek harcını dikdörtgen bir kalıp içinde, 175 derecelik fırının orta katında 25-30 dakika boyunca, keklerin ortasına batıracağınız kürdan kuru çıkana kadar, pişirin. 8. Kekiniz pişerken, yapışmaz bir tavada şeker ve dövülmüş fındığınızı karıştırarak karamelize edin. 9. Bitter çikolatyı benmari usulu eritin. 10. Pişen keki sıcakken ufalayıp bir karıştırma kabına alın, krokanlaşan fındık ve ince kıyılmıs bitter çikolata ile harmanlayın. 11. Harctan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlak bir şekil verdikten sonra, benmari usulu erimiş çikolatanızın içine bırakıp bir kaşık yardımıyla her tarafını çikolataya bulayın. 12. Daha sonra yağlanmış kağıt serdiğiniz bir tepsiye alın. Tüm karışım bitene kadar işleme devam edin. 13. Oda sıcaklığında çikolata tamamen donana kadar 1-2 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
çikotoplar, krokanlı, krokanlı çikotoplar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kahveli Çikotoplar | N999 | Pastalar | 2 | 30 Ocak 2012 00:33 |
Krokanlı Parfe | KarakıZ | Tatlılar | 0 | 21 Ekim 2011 18:43 |
Badem Krokanlı Yaş Pasta | Kralice | Pastalar | 0 | 16 Kasım 2008 14:05 |