17 Mayıs 2014, 14:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Klasik Victoria Keki Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Kek için: 3/4 su bardağı tozşeker 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) 4 adet yumurta (çırpılmış) 1 su bardağı un 2 çorba kaşığı süt 1 paket kabartma tozu İçine: 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş) 1 paket krem şanti (3/4 su bardağı süt ile hazırlanmış) 1/2 su bardağı pudraşekeri 1 paket vanilya 350 gram çilek reçeli Klasik Victoria Keki Yapılışı Fırınınız turbo ise 190, değilse 170 derecede ısıtın. İki tane 20 cm'lik kek kalıbını tereyağıyla yağlayın ve içlerine yağlı kağıt serin. Tüm kek malzemesini, pürüzsüz, yumuşak bir karışım elde edinceye kadar geniş bir kase içinde karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yuvarlak iki kek kalıbı arasında bölüştürün. Kalıp içindeki karışımın yüzeyini bir spatula yardımıyla düzleştirin. Daha sonra kekiniz altınımsı bir renk alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Piştikten sonra tamamen soğumaya bırakın. İç dolgusunu yapmak için, pürüzsüz ve kremsi bir hal alana kadar tereyağını çırpın, sonra yavaş yavaş pudraşekeri de ekleyerek çırpmaya devam edin. 1 paket vanilyayı ekleyin. Krem şantiyi de içine karıştırın. Karışımı keklerden birisinin üzerine yayın. Üstüne çilek reçelini de ekleyip, ikinci keki sandviç yapar gibi üstüne koyun. Servisten önce biraz pudraşekeri serperek servis yapın. Aşçının notu: Bu keki hava geçirmez bir kapta saklayın ve en geç 2 gün içinde tüketin. Dilerseniz hazır pandispanya ile de hazırlayabilirsiniz. sofra | |
|
Etiketler |
keki, klasik, victoria |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bal Arısı Keki | oneofgirl | Kek Tarifleri | 0 | 12 Ağustos 2013 17:08 |
Norveç Keki | Liaaa | Kek Tarifleri | 0 | 15 Şubat 2012 10:48 |
Ankara keki | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:49 |