19 Mayıs 2013, 00:05
|
#1 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Patatesli Kek Tarifi
Hamuru için gerekli malzemeler: - 3 su bardağı un
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- ince ince kıyılmış dere otu bir tutam
- 1 çay kaşığı tuz
Harç malzemesi gerekli olan malzemeler: - 2 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzerine serpmek için çörek otu ve susam
Yapılışı: - Öncelikle harç malzemesinden başlamanızı tavsiye ediyorum hamur hazırlama aşamasında harç soğumuş olur.
- Soğanları küçük küçük doğrayarak yağda pembeleştirin üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğramış olduğunuz patatesleri ilave edin.
- Tuz ilave ederek karıştırın ve üzerine bir kapak ile kapatarak altını kısın arada bir karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Patatesler yumuşamaya başladığı zaman altını kapatarak harcı soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için bütün hamur malzemelerini bir kap içerisine dökerek çatal ile iyice karıştırın.
- Malzemeler iyice karıştığın soğumuş olan harç karışımını ekleyin kaşık ile biraz karıştırıp fırın kabına veya bor cam tepsiye dökün.
- Üzerine susam ve çörek otu serperek 160 derece fırına verin.
- Belirli dakikası olmayıp üzeri hafif çatlayana kadar pişirin yaklaşık bu süre 20 dakika kadar sürmektedir.
|
| |