IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Şubat 2012, 10:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Norveç Keki




Malzemeler:

1 tatlı kaşığı tereyağı
6 yumurta
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
150 gr (1/4 su bardağı) kendi kendine kabaran un
Harcı:
500 gr (2 su bardağı) krema
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
500 gr ağaççileği reçeli

Tarifi:

Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip, ısıtınız. 22,5 cm'lik altı çıkan bir kek kabını 1 tatlı kaşığı tereyağ ile hafifçe yağlayıp, kabın dibine yağlı kağıt döşeyiniz. Büyük bir kaseye 4 yumurta kırınız. Kalan iki yumurtanın sarısını ve akını ayırıp sarıları kasedeki yumurtalara ekleyiniz, aklarını ise orta boy bir başka kaseye koyunuz. 1 su bardağı şeker ve vanilya esansını büyük kasedeki yumurtalara katıp, yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla renkleri açık sarı olana kadar çırpınız. Unu serpip, madeni bir kaşıkla karışıma yediriniz. Orta boy kasedeki yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getirip, yavaşça büyük kasedeki un-yumurta karışımına katınız. Karışımı kek kabına döküp, fırının orta katında 10 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını azaltarak keki 50 dakika daha, ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişiriniz. Kalıbı fırından çıkarıp, 5 dakika beklettikten sonra, keki bir tel ızgaraya çıkartarak tamamen soğutunuz.
Harcı yapmak için kremayı ve 1/4 su bardağı şekeri orta boy bir kaseye boşaltıp, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla koyulaşana kadar çırpınız.
Kek tamamen soğuyunca, keskin ve uzun bir bıçakla keki enlemesine üç eşit kata kesiniz.
Kek katlarından birini, süslü bir servis tabağına koyup, üstüne 1 cm kalınlığında krema döşeyiniz. İkinci keki üstüne kapatıp, 1 cm kalınlığında bir kat krema daha döşeyiniz. Üçüncü keki en üste koyup sade olarak bırakınız.
Kalan kremayla kekin yanlarını sıvayıp üst ve alt kenarlarını kremayla süsleyiniz. Kekin üstünü ağaççileği reçeliyle kaplayıp servis ediniz.



alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
keki, norvec


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşk Keki BestSEO Pastalar 0 04 Eylül 2019 04:46
Norveç Svalbard Adası Hakkında - Norveç Svalbard Adası Resimleri Lcia Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 0 21 Kasım 2014 03:40
Kadayif Keki Seyra Kek Tarifleri 0 17 Ekim 2014 22:38
Bal Arısı Keki oneofgirl Kek Tarifleri 0 12 Ağustos 2013 17:08
Norveç ve Norveç Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 11 Ağustos 2012 18:18