26 Ekim 2010, 05:12 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Limon Soslu Kek Malzemeler, Kek Hamuru için, 2 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı sıvıyağ Yarım su bardağı süt 3 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi Üzeri için, 1 adet limonun suyu 4 yemek kaşığı pudra şekeri Nar taneleri Çekilmiş Antep fıstığı Hazırlanışı, Derin bir kaba yumurtalar ve toz şekeri alıp iyice çırpın. Süt, sıvıyağ ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip birkaç kez karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp kek hamurunu içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon sosunu hazırlamak için küçük bir tavada limon suyu ve pudra şekerini karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Pişen keki ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerine limon sosunu döküp nar taneleri ve Antep fıstığıyla süsleyin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
Etiketler |
hazırlanısı, kek, limon, noktalar, pişirimi, püf, soslu, yapılışı, önerlileri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Limon ve Bal Soslu Kuru Revani | Desmont | Tatlılar | 0 | 07 Şubat 2015 21:49 |
Limon Soslu Yayın Kızartması | Luthien | Deniz Ürünleri | 0 | 06 Ağustos 2014 10:29 |
Limon Soslu Somon Makarna | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 03 Şubat 2013 12:06 |
Dereotlu Limon Soslu Burgu Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 15 Şubat 2010 22:37 |