09 Mayıs 2014, 13:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Şehzade Köftesi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 800 gram yağsız kıyma 100 gram kırmızı mercimek 1 demet kıyılmış maydanoz 1 adet yumurtanın akı (hafif çırpılmış) 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1 adet orta boy rendelenmiş soğan Tuz karabiber Galeta unu (gerekirse) 2 adet yufka 2 su bardağı rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri 100 gram çamfıstığı Yarım kg Mantar 1 çorba kaşığı tereyağı Garnitür için: 1 adet kuru soğan 2 adet havuç 2 adet kırmızı biber 2 adet domates (çekirdekleri alınmış) 2 çorba kaşığı Yemek Harcı 1 çay kaşığı pulbiber 100 gram çiğ krema 100 gram tereyağı 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay bardağı Mısır Konservesi Tuz su Sos için: 2 su bardağı süzme yoğurt 1 su bardağı yoğurt (yarım yağlı) Yarım su bardağı dereotu (kıyılmış) Tuz beyazbiber Şehzade Köftesi Yapılışı KIRMIZI mercimeğin üzerine çıkacak kadar su koyup, bir tencerede kapağı kapalı olarak, kısık ateşte kaynatın. Blendır ile püre haline getirip, soğumaya bırakın. Kıyma, maydanoz, yumurta akı, sarmısak, soğan, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Soğuyan mercimek püresini de ilave ederek, iyice yoğurun. Kıvamı yumuşak ise galeta unu ilave ederek, koyulaştırın ve 20 dakika dinlendirin. Mantarların hepsini bir boyda olacak şekilde doğrayın. 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve çamfıstığı ile karıştırın. Dinlendirilmiş köfteyi bir-iki parmak kalınlığında ve oval şekilde açıp, mantarlı karışımı içine yerleştirin. Köfteyi rulo biçiminde katlayarak, alüminyum folyoya sarın. 200-230 derece fırında pişirin. Bir yufkayı yayın. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve ikinci yufkayı koyun. Yanlarından katlayarak, kare haline getirdiğiniz yufkaların üzerine fırından alınmış köfteyi koyarak, katlayın. Son olarak yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve tekrar fırına verin. Üzeri kızarınca fırından alın. Garnitür için, soğanları salatalık doğrar gibi doğrayın. Havuçların kabuklarını soyup, rendeleyerek, dikdörtgen şeklinde kesin. Kırmızı biberi ince ince kıyın. Tereyağını eritin ve sıvıyağı ilave edin. Doğranan malzemeleri ekleyin. Küp küp doğranan domatesler ve yemek harcını ekleyerek, iyice karıştırın. Kıvamınca su ilave edin. Çiğ krema, mısır, tuz ve kırmızı biberi de ekleyerek, ocağı kapatın. Sos malzemelerinin hepsini son olarak ayrı bir kap içerisinde birbiri ile karıştırın. Köfteleri verev olarak dilimleyip, servis tabağına alın. Garnitür ve sos ile birlikte servis yapın. (Sofra) | |
|
Etiketler |
koftesi, sehzâde, şehzade |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şehzade Camii | Amelia | Dini Resimler | 0 | 17 Mart 2014 11:03 |
Şehzade Cihangir | Rhytia | Tarih | 0 | 18 Haziran 2012 21:48 |
Şehzade Mehmet şehzade Nasıl Öldürüldü | Liaaa | Tarih | 0 | 30 Mart 2012 16:57 |
Balık Köftesi / Balık Köftesi Tarifi Yapılışı / Balık Köftesi Hakkında | Candy | Deniz Ürünleri | 0 | 10 Şubat 2011 19:54 |
Tonus köftesi (yayla köftesi) (sivas) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:02 |