IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 09 Mayıs 2014, 13:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şehzade Köftesi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

800 gram yağsız kıyma
100 gram kırmızı mercimek
1 demet kıyılmış maydanoz
1 adet yumurtanın akı (hafif çırpılmış)
2 diş sarmısak (dövülmüş)
1 adet orta boy rendelenmiş soğan

Tuz
karabiber
Galeta unu (gerekirse)
2 adet yufka
2 su bardağı rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri
100 gram çamfıstığı
Yarım kg Mantar
1 çorba kaşığı tereyağı

Garnitür için:
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
(çekirdekleri alınmış)
2 çorba kaşığı
Yemek Harcı
1 çay kaşığı pulbiber
100 gram çiğ krema

100 gram tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı Mısır Konservesi
Tuz
su

Sos için:
2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı yoğurt
(yarım yağlı)
Yarım su bardağı dereotu (kıyılmış)
Tuz
beyazbiber

Şehzade Köftesi Yapılışı

KIRMIZI mercimeğin üzerine çıkacak kadar su koyup, bir tencerede kapağı kapalı olarak, kısık ateşte kaynatın. Blendır ile püre haline getirip, soğumaya bırakın. Kıyma, maydanoz, yumurta akı, sarmısak, soğan, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Soğuyan mercimek püresini de ilave ederek, iyice yoğurun. Kıvamı yumuşak ise galeta unu ilave ederek, koyulaştırın ve 20 dakika dinlendirin. Mantarların hepsini bir boyda olacak şekilde doğrayın. 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve çamfıstığı ile karıştırın. Dinlendirilmiş köfteyi bir-iki parmak kalınlığında ve oval şekilde açıp, mantarlı karışımı içine yerleştirin. Köfteyi rulo biçiminde katlayarak, alüminyum folyoya sarın. 200-230 derece fırında pişirin. Bir yufkayı yayın. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve ikinci yufkayı koyun. Yanlarından katlayarak, kare haline getirdiğiniz yufkaların üzerine fırından alınmış köfteyi koyarak, katlayın. Son olarak yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve tekrar fırına verin. Üzeri kızarınca fırından alın. Garnitür için, soğanları salatalık doğrar gibi doğrayın. Havuçların kabuklarını soyup, rendeleyerek, dikdörtgen şeklinde kesin. Kırmızı biberi ince ince kıyın. Tereyağını eritin ve sıvıyağı ilave edin. Doğranan malzemeleri ekleyin. Küp küp doğranan domatesler ve yemek harcını ekleyerek, iyice karıştırın. Kıvamınca su ilave edin. Çiğ krema, mısır, tuz ve kırmızı biberi de ekleyerek, ocağı kapatın. Sos malzemelerinin hepsini son olarak ayrı bir kap içerisinde birbiri ile karıştırın. Köfteleri verev olarak dilimleyip, servis tabağına alın. Garnitür ve sos ile birlikte servis yapın.


(Sofra)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
koftesi, sehzâde, şehzade


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şehzade Camii Amelia Dini Resimler 0 17 Mart 2014 11:03
Şehzade Cihangir Rhytia Tarih 0 18 Haziran 2012 21:48
Şehzade Mehmet şehzade Nasıl Öldürüldü Liaaa Tarih 0 30 Mart 2012 16:57
Balık Köftesi / Balık Köftesi Tarifi Yapılışı / Balık Köftesi Hakkında Candy Deniz Ürünleri 0 10 Şubat 2011 19:54
Tonus köftesi (yayla köftesi) (sivas) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 21:02