![]() |
Abant Kebabı (Beşamel Soslu) [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzeme: 400 g hindi eti (kuzu, dana, tavuk da olabilir) 1 kuru sogan 2 kabak (ya da 2 patlican) 2 patates 2 havuc 2 domates 1 paprika ( ya da 4-5 adet sivri biber) 1 su bardagi bezelye (kullanmadim) Tuz, karabiber Kekik 3 yemek kasigi siviyag 1 yemek kasigi domates salcasi Kizartmak icin siviyag (besamel sos icin) 2 yemek kasigi tereyagi 2 yemek kasigi un 1,5 su bardagi süt 1/2 su bardagi kasar peyniri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapilisi: Sogani küp seklinde dograyip 3 yemek kasigi tereyagi eklenmis tencerede orta ateste 4-5 dakika kavurun. Eti küp seklinde dograyip sogana ilave edin. Et suyunu birakip cekinceye kadar kavurmaya devam edin. Salca, yeterince tuz, karabiber, bolca kekik ilave edip bir iki kere karistirin. ocaktan alin. Patates ve kabaklari soyup küp seklinde dograyin. Paprikayi yikayip cekirdeklerini temizleyip küp seklinde dograyin. Her birini sirayla orta derecede isittiginiz siviyagda hafifce kizartin. Domatesleri yikayip küp seklinde dograyin. Kizarttiginiz sebzeler ve kavurmus oldugunuz et ve domatesleri büyükce bir kabin icerisinde karistirin. Büyükce bir tepsiyi hafifce yaglayin. Karisimi porsiyonluk kaseye doldurup tepsiye aktarin. Kücükbir tencerede besamel sosu hazirlamak icin 2 yemek kasigi tereyagini orta atste eritin. Unu ekleyip bir kac dakika kavurun. Azar azar sütü ekleyin. Bir yandan cirparak özleyin. Tuz ve karabiber ilave edip yogunlasinca ocaktan alin. Besamel sosu hazirladigimiz porsiyonluk karisimlarin üzerlerine kasikla gezdirerek paylastirin. Üzerlerine kasar peyniri rendesi serpin. 200 derecede isitilmis firinda kizarana dek pisirip servis edin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:22. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk