20 Temmuz 2013, 03:55 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg patlıcan 500 gr kıyma 3 – 4 adet domates 3 – 4 adet çarliston biber 1/2 bayat ekmeğin içi 1/2 demet maydanoz 2 adet soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı salça 1 yumurta tuz, kimyon, pul biber, nane Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kıyma, ufalanmış ekmek içi, yumurta, kıyılmış maydanoz, sarımsak ve baharatları yoğurma kabına alıp köfteyi yoğurmaya başlayın. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp, hafif yağladığınız fırın tepsisinde 200 derecede pişirin. Patlıcanların kabuklarını geniş aralıklı olarak alacalı soyun ve uzunlamasına ince dilimlere ayırın. Hafif yağda pembeleşene kadar kızartın ve fazla yağını kağıt havlu ile alın. Derin bir kaseye kızaran patlıcan dilimlerinden çaprazlamasına koyun ve ortasına bir adet köfte koyup dilimleri üzerine kapatın. Yani köfteyi patlıcanla bohçalar gibi saracaksınız. Ardından fırın tepsisine kaseyi ters çevirerek kapatın ve üzerine bir dilim domates, bir dilim yeşil biber koyup bir kürdan geçirerek sabitleyin. Bütün patlıcan ve köfteleri bu şekilde hazırlayın. Salçayı sulandırıp tuz, baharat ve yağ ekleyip karıştırdıktan sonra hazırladığınız kebapların üzerinden gezdirerek dökün ve 180 derecede 10 -15 dakika kadar pişirin. Dilerseniz patates püresiyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. __________________________________________________ ____________ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İstim Kebabı İstim Kebabı tarifi Malzemeler 600 gr Kuzu kuşbaşı 1 tatlı kaşığı Tuz 1/2 Çorba Kaşığı Karabiber 1/2 adet Limon 200 gr Arpacık soğanı 200 gr Patlıcan 50 gr Dolmalık biber 1/2 bardak Zeytinyağı 200 gr Domates 30 gr margarin 1 bardak Su 1 tatlı kaşığı Tuz 1/2 tatlı kaşığı Karabiber 1/2 demet Maydanoz Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak limonun kabuğunu ve iç tarafındaki beyaz etli kısmını alıp, atın. Limonun kalan kısmını ince dilimleyin. Arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Patlıcanları hareli soyun. Uzunlamasına dörde bölüp, çekirdekli kısımlarını alın, iri parçalar halinde -kuşbaşı et büyüklüğünde- doğrayın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısmını alıp, atın. İri parçalar halinde doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Maydanozu yıkayıp, iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın. Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin. Bir kaşıkla iyice karıştırın. Bir tencerenin dibine, tuzlanıp biberlenmiş kuzu etlerini koyun. Tencereyi bir kenara kaldırın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Sırasıyla arpacık soğanı, patlıcanı ve dolmalık biberi, bir maşayla kızardıkça alt üst ederek, pişirin. Sebzeleri, fazla yağlarını süzdürmek üzere kağıt peçete üzerine çıkartın. Tenceredeki etlerin üzerine sırasıyla limon dilimlerini, arpacık soğanı, domatesleri, patlıcan ve dolmalık biber parçalarını dizin. Yağı küçük bir kapta orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, kabı ateşten alın. Erimiş yağı, tenceredeki et ve sebzelerin üzerine dökün. Suyunu ilave edin. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Etrafını, su ve unla hazırlayacağınız koyu bir bulamaçla kapatın. Tencereyi ağır ateşe oturtun. Kebabı, ağır ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Etlerin pişip, pişmediğini kontrol edin. Gerekirse, tencerenin kapağını tekrar hamurla sıvayarak, kebabı bir süre daha, etler yumuşayıncaya kadar, pişirin. Afiyet olsun. Alıntılar | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
Saç Kebabı | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 11 Ocak 2010 19:16 |
Bonfile Kebabı | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Aralık 2009 07:25 |
İslim Kebabı | CheeRFuL | Kebaplar Köfteler | 1 | 13 Mart 2009 00:05 |
Tas Kebabı | Kralice | Kebaplar Köfteler | 1 | 12 Mart 2009 23:54 |