17 Kasım 2012, 20:37 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı MALZEMELER 1 kg. kuşbaşı kuzu eti 30 adet arpacık soğanı 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet orta boy domates 2 adet havuç 250 gr. sultani bezelye Tuz, karabiber Kırmızı pul biber 1/2 demet dereotu HAZIRLANIŞI Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin. Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.) Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın. | |
|
Etiketler |
arpacık, bahçıvan, kebabı, soğanlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Arpacık Soğanlı Yahni | YapraK | Et Yemekleri | 1 | 25 Şubat 2012 02:47 |
Arpacık Soğanlı Et Sote | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 23 Nisan 2010 12:19 |
Arpacık Soğanlı Brokoli | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 02:26 |
Bahçıvan Kebabı | Heidi | Et Yemekleri | 1 | 13 Mart 2009 00:15 |