![]() |
Beyti Kebabı Tarifi Beyti Kebabı Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: 4-5 adet lavaş ekmeği veya büyük boy tortilla 1 adet yumurta İç malzemesi: 500-600 gr kıyma 1 büyük soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı sıvı yağ Deniz tuzu Karabiber Salçalı sos için: 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1-2 yemek kaşığı domates salçası Deniz tuzu Kaynar su Servis Yaparken: Süzme yoğurt Közlenmiş domates ve sivri biber Hazırlanışı: 2 yemek kaşığı sıvı yağda, çok ince kesilmiş soğanı 1-2 dakika kavurun Kıymayı ekleyip kıyma suyunu salıp-çekene kadar biraz daha kavurunEn son salçayı da ilave edip, salçanın kokusu gidene kadar tekrar hepsini kavurun Tuzunu ve karabiberini ekleyip, soğumaya bırakın Lavaş ekmeklerini tezgaha dizin 1 adet yumurtayı çırpıp, fırça ile lavaşların üzerine sürün (bu işlemi kıymanın lavaşlara yapışması için yapıyoruz) Hazırladığınız kıymalı harcı lavaşlara eşit miktarda sürün (ince bir tabaka halinde) Sonra hepsini rulo yapıp, 2 parmak eninde verev olarak kesin, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 350F - 180C fırında 10-15 dakika kadar (lavaşları fazla kurutmadan) fırınlayın Beytiler pişerken, mangalda ya da çok az zeytinyağı ilavesi ile teflon tavada, biberlerinizi ve ikiye bölünmüş domateslerinizi közleyin Bu arada, küçük bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağı, 1-2 yemek kaşığı domates salçasını biraz kavurun Çok az kaynar su ilavesi ile sosu istediğiniz kıvama getirin Servis tabağının ortasına süzme yoğurdu koyun, kenarlarına beytileri ve közlenmiş sebzeleri dizin, beytilerin üzerine salçalı sosu dökerek, sıcak servis yapın. Alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk