![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Tekke Kebabı Tekke Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Bir kilo kemikli koyun eti Beş adet soğan İki adet domates Bir kahve kaşığı karabiber Dört çorba kaşığı yağ Üçyüz gram kuskus Dört bardak sıcak su Bir tutam tuz Tekke Kebabının Tarifi Bugün tarifini vereceğimiz Tekke Kebabı tarifi, Anadolu mutfağının köklü geçmişe sahip yemek tariflerinden biridir .Büyükçe bir tencerenin içerisine kemikli etimizi , iki adet domatesi ve iki adet soğanı birlikte koyup etler tüm suyu çekinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz.Etler suyu çekince içerisine bir buçuk bardak sıcak su , yeterli miktarda karabiber ve tuz ilave ederek çok düşük ateş üzerinde iki saat süre ile pişirmeye devam ediyoruz. Başka bir tencere içerisine üç adet doğranmış soğan dört çorba kaşığı yağı koyarak beş dakika kadar , soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince içerisine iki buçuk bardak sıcak suyu ve kuskusu da ilave ediyoruz.Orta ateşte kuskuslar suyunu çeken kadar pişiriyoruz. Kuskus suyunu çektikten sonra pilav usulü bir süre beklemeye alarak , kuskusun demlenmesini sağlıyoruz. Ardından pişmiş olan etler kuskusun yanına konularak servis yapılır | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kebabı, tekke |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? | İpek- | Kebaplar Köfteler | 0 | 15 Haziran 2022 20:40 |
TEKKE | PySSyCaT | Dini Sözlük | 0 | 24 Şubat 2021 12:14 |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |