09 Ağustos 2012, 14:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ev Usulü İskender Kebabı illaki restorana gitmeye gerek yok evdeki malzemelerlede yapabilirsiniz yarim kilo et 1 tane pide bir kase yogurt veya suzme yogurt 4-5 kasik tereyag 2 kasik salca 2 domates 6 biber karabiber; tuz eti10 cm boyunda yani ince uzun seklinde kesiyoruruz tuzunu baharatini atip karistiriyoruz ,bunu tavada veya firinda kizartiyoruz pidesi icin pideleride kare kare dograyip eti kizarttigimiz tavada biraz tereyag koyup uzerine pideleri dokup onuda hafif kuruyana kadar kizartiyoruz yine bu tavada domates ve biberleri hafif kozlemis oluyoruz servis yapcagimiz tabagin altina isterseniz yanina yogurt koyuyoruz sonra pideleri ,uzerine etleri, domates ve biberle susluyoruz sos icinse tereyag kizdirip icine salca koyup biraz su dokup kivami koyu olmucak sekilde tuzunu atip hazirliyoruz , bu sosta etlerin ve pidelerin uzerine gezdiriyoruz cok guzel ediyo sizlerde deneyin arkadaslar afiyet olsun.. | |
|
Etiketler |
ev, kebabı, usulü, İskender |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hatay Usulü: Tepsi Kebabı Tarifi | KoJiRo | Sebze Yemekleri | 0 | 23 Mart 2024 16:11 |
Karanlıkta Herkes Biraz Zencidir - Küçük İskender (Derman İskender Över) | Afrodit | Kitap Tanıtımları | 0 | 15 Şubat 2013 19:39 |
İskender Kebabı Tarifi | Burce | Kebaplar Köfteler | 0 | 27 Mart 2012 20:43 |
Abant usulü kuzu kebabı (bolu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 09:43 |
Ege Usulü Tencere Kebabı | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 15 Şubat 2010 22:29 |