12 Şubat 2012, 02:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yuva Kebabı İçindekiler: 500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı (küçük küp kesilmiş) 6 adet çanak enginar (temizlenmiş) 80 ml zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) 80 ml su (kaynar) 1 adet limonun suyu 4 adet büyük boy mantar (dilimlenmiş) 1 adet sivribiber (ince kıyılmış) 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış) 6 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tarif: • Zeytinyağından 60 ml ayırın. Kalan zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin. • Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri ekleyin ve 3-4 dak. pişirin. • Etlerin üzerine suyun yarısını gezdirin. Ateşi kısın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak. pişirin. • Kalan zeytinyağını ve limon suyunu çırpın. • Enginarları kalın dipli ve yayvan bir tencereye yerleştirip, limonlu zeytinyağını gezdirin. Kısık ateşte, hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-10 dak. pişirip, bir fırın kabına yerleştirin. • Et, mantar, sivribiber, dereotu, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi harmanlayıp, enginarların üzerine paylaştırın. • Kalan suyu enginarların arasına gezdirin. Önceden ısıtılmış 1800C fırında, peynirler eriyinceye kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin. • Üzerlerine dereotu serperek servis yapın. | |
|
Etiketler |
kebabı, yuva |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? | İpek- | Kebaplar Köfteler | 0 | 15 Haziran 2022 20:40 |
Yuva | Sarya | Okul Öncesi Bilmeceler | 0 | 08 Eylül 2021 12:40 |
Yuva | Amelia | Rüya Tabirleri | 0 | 05 Haziran 2014 18:04 |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |