12 Şubat 2012, 02:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Vezir Kebabı Vezir Kebabı Malzemeler: 250 gr kuşbaşı koyun eti 2 baş soğan 2 adet domates 3 kaşık tereyağı 2 adet havuç 1 bardak bezelye 2 bardak pirinç 3 bardak su 2 adet karanfil tuz karabiber. Yapılışı: Soğanlar yemeklik doğranır, iki kaşık tereyağı ile çevrilir, Etler de soğanlara ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Küp doğranmış domatesler etlere katılarak sote edilir. Suyunu çekince sıcak su karanfil ve karabiber ilavesi ile iyice pişirilir. Havuçlar rendelenir 1 kaşık yağda çevrilir. İçine 3 bardak su bezelyeler ve tuz ilave edilir. Su kaynamaya başlayınca içine demlenmiş pirinçler atılır. Et, çukur bir kâseye koyularak, pirinçlerin ortasına ters çevrilerek yerleştirilir. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirilir. Demlenince servis yapılır. | |
|
Etiketler |
kebabı, vezir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? | İpek- | Kebaplar Köfteler | 0 | 15 Haziran 2022 20:40 |
vezîR | PySSyCaT | Osmanlı Türkçesi Sözlüğü | 0 | 07 Ekim 2014 01:20 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
Padişahla Vezir | Afrodit | Fıkra | 0 | 24 Ekim 2011 23:26 |
Padişah - Vezir | Azad | Fıkra | 0 | 18 Ocak 2011 00:41 |