bulgurlu köfte tarifi - pazı üzerinde bulgurlu köfte tarifi - bulgurlu köfte nasıl yapılır
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Köfte için: 500gr çiğ köftelik et 650gr ince bulgur 1 soğan rendesi 2 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı karabiber 150gr un 1 yumurta
Yumurta haricindeki tüm malzemeyi yoğurun. Yumurtayı ilave ederek tekrar yoğurun. Sert bir köfte harcı olsun. Minik köfteler yapın. Kaynayan suda köfteleri haşlayın.
2 demet pazıyı yıkayın, kurulayın. Kestikten sonra tuz ve şeker ekleyerek cok az sıvı yağda kavurun. Yayvan bir servis tabağına pazıları yerleştirin. Üzerine köfteleri dizin. 500gr süzme yoğurdu bir diş sarımsak rendesi ve bir tatlı kaşığı tuzla çırpın. Dilerseniz 2 yemek kaşığı krema ekleyin. Köftelerin üzerine bu yoğurdu dökün. İki çorba kaşığı sıvı yağ ve bir çorba kaşığı tereyağında kaynattığınız kırmızıbiberle süsleyin.
Not: Pazı yerine 2 top iceberg yeşilliğini doğrayıp kullanabilirsiniz. alıntıdır