26 Ocak 2012, 20:55 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Balıkbudu Köfte Malzemeler: 1 kg mezgit veya levrek fileto 1 adet soğan 1 çay bardağı dolmalık fıstık 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı karabiber yarım demet maydanoz yarım demet dereotu 1 su bardağı haşlanmış pirinç tuz pane için: 2 su bardağı un 4 adet yumurta kızartmak için: sıvıyağ Hazırlanışı: Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun. Balık kıymasının yarısını soğana ekleyin. 5-6 dakika daha karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın. Soğuduğunda çiğ kıymaya ekleyin. Kıyılmış sarımsak, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve tuzu ilave ederek iyice yoğurun. Pirinci ekleyerek biraz daha yoğurun. 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp, şekil vererek önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Sıvıyağda kızartın. Garnitür olarak hazırladığınız ızgarada pişirilmiş kırmızı soğan ve mantarla servis yapın. | |
|
Etiketler |
balıkbudu, köfte |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çiğ Köfte | NurSima | Et Yemekleri | 0 | 12 Ocak 2021 19:20 |
Top Top Köfte | Liaaa | Kebaplar Köfteler | 0 | 11 Mayıs 2012 15:43 |
Çiğ Köfte | Çalıkuşu | Kebaplar Köfteler | 0 | 27 Nisan 2012 19:18 |
Gül Köfte | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 12 Nisan 2009 17:47 |
Çiğ Köfte | Kralice | Kebaplar Köfteler | 1 | 12 Mart 2009 23:49 |