18 Ocak 2012, 02:18
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| İsvec Köftesi
Malzemeler -
1 Kilogram yağsız dana kıyma
-
1 Adet Yumurta
-
1 Adet kuru soğan (rendelenmiş)
-
yarım Su Bardağı Süt
-
yarım Su Bardağı un
-
1,5 Tatlı Kaşığı tuz
-
yarım Tatlı Kaşığı karabiber
-
1 Çay Kaşığı kimyon
-
2 Yemek Kaşığı sıvı yağ
-
2 Yemek Kaşığı un
-
1 Su Bardağı su
-
1 Adet et bulyon Hazırlanışı -
Köfte için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
-
Bir kâseye soğuk su koyun, iki elinizi ıslatın.
-
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
-
Hazırladığınız köfteleri tepsiye dizip derin dondurucuya koyup 20 dakika bekletin.
-
Yapışmaz bir kızartma tavasına bir parmak kalınlığında sıvı yağ koyup kızdırın.
-
Derin dondurucudaki köfteleri çıkarıp tavaya yerleştirin.
-
Köfteleri; önlü arkalı, dışı kahverengi olup, içi pişene kadar kızartın.
-
Kızaran köfteleri yayvan bir servis tabağına alın.
-
Sosunu hazırlamak için tencereye yağı alıp kızdırın.
-
Et bulyonu ve suyu ekleyin.
-
Sos koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
-
Servis tabağına köfte alıp üzerine sos dökün.
-
Dilerseniz patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.
-
Not: İsterseniz İsveçliler gibi yabani kızılcık reçeliyle ikram edebilirsiniz.
-
Afiyet olsun.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
|
| |