15 Şubat 2010, 22:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kazan Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu yemek tencerede pisen bir kebap turu, o nedenle adina Kazan Kebabi deniyor. Patlican ve domatesle yapilan yemekleri seviyorsaniz Sanliurfa'nin bu yemegine de bayilacaksiniz demektir. Gecenlerde aklima evlendigimden beri bu yemegi hic pisirmedigim geldi ve hemen malzemeleri alip yapmaya karar verdim. Ne kadar da ozlemisim... Daha once esim hic yememisti ve cok begendi. Iki kisi koca tencereyi bitirdik ve hic de pisman olmadikDenemenizi tavsiye ediyorum, begeneceginize eminim. Simdiden afiyet olsun: Mazlemeler: * 3 adet orta boy patlican * 2 adet iri domates * 500 g orta yagli kuzu kiyma (dana kullananlar ete 1 y.k. yag eklemeli) * 1 adet orta boy sogan(ince dogranmis) * 1+1 y.k. salca * 1/2 c.k. karisik baharat * Biraz tuz * 1 t.k pul biber * 1/2 s.b. su * 3 y.k. sivi yag Karisik Baharat icin 3 y.k. karabiber, 2 y.k. tarcin, 1 t.k. karanfil ve 1 t.k. yenibahari guzelce harmanlayin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapilisi: 1. Et, baharat, sogan, karabiber, pul biber ve bir y.k. salcayi derin bir kapta yogurun. 2. Patlicanlarin sap kismini ve domateslerin tepesini bir kapak gibi kesin. 3. Patlicanlari verev sekilde 2-3 yerinden kesin; ama dilimlemeyin (yani dibine kadar kesmeyin, butun kalmasi lazim). Domatesleri de iki yerinden boyuna kesin ve yine koparmamaya ozen gosterin. 4. Hazirladiginiz etten parcalar koparip minik kofteler yapin. Kestiginiz patlican ve domatesin yariklarini bu etleri yerlestirin, yerlestirirken patlican dilimlerini ana parcasindan koparmamaya ozen gosterin. 5. Kebaplari teflon bir tencereye yarik kisimlari fotografdaki gibi uste gelecek sekilde yerlestirin.Kalan bir y.k. salcayi yarim s.b. suda iyice eritip kebaplarin uzerine gezdirin. Iki y.k. sivi yagi da kebaplarin uzerine gezdirdikten sonra tencerenin kapagini kapatin ve patlicanlar ve domatesler pisinceye kadar kisik ateste pisirin.Seklini bozmadan spatula yardimi ile tabaklara alip (koparsa bile onemli degil tabaga bitistik olarak yerlesirirsiniz), arpa sehriyeli pirinc pilavi ve bol kopuklu ayran ile servis yapin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mutlaka ama mutlaka deneyin derim, parmaklarinizi da birlikte yiyeceginize garanti veriyorum! Hazirladiginiz salcali su, yemek pistikten sonra yag ile birlikte harika bir sos olusturuyor; servis yaparken tabaklara birer kasik sos ekleyip ekmeginizi (esimle denedik cok leziz oluyor) bandirin Pisirme esnasinda yemek suyunu tamamen cekmesine ragmen hala tam pismemis ise bir miktar sicak su daha ekleyebilirsiniz. | |
|
Etiketler |
kazan, kebabi, kebabı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? | İpek- | Kebaplar Köfteler | 0 | 15 Haziran 2022 20:40 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
para kazan (gösterilen siteye tıkla bekle kazan) | kovboygenc | İnternetten Para Kazanma Yolları | 7 | 14 Haziran 2009 17:36 |