15 Şubat 2010, 22:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ege Usulü Tencere Kebabı 4 kişilik Malzemesi 750 gr kemiksiz kuzu kuşbaşı 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 kg taze soğan 1.5 su bardağı su Yarım su bardağı sirke 2 diş sarımsak 4 defne yaprağı Tuz Karabiber Tarifi Etleri güvece alıp 3 kaşık sıvıyağ ekleyerek kavurun. Suyunu salınca tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. 2 kaşık sıvıyağ ve 1.5 bardak su ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Taze soğanları temizleyip yıkayın. Küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ezin. Tavada 1 kaşık sıvıyağını ısıtıp taze soğanı kavurun ve pişmekte olan ete ilave edin. Ezilmiş sarımsak, sirke ve defne yapraklarını da ekleyip kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Defne yapraklarını yemeğin içinden alıp sıcak olarak servis yapın. | |
|
Etiketler |
ege, kebabi, kebabı, tencere, usulu, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hatay Usulü: Tepsi Kebabı Tarifi | KoJiRo | Sebze Yemekleri | 0 | 23 Mart 2024 16:11 |
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? | İpek- | Kebaplar Köfteler | 0 | 15 Haziran 2022 20:40 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
Ev Usulü İskender Kebabı | Sue | Kebaplar Köfteler | 0 | 09 Ağustos 2012 14:18 |
Abant usulü kuzu kebabı (bolu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 09:43 |