11 Ocak 2010, 19:16 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Saç Kebabı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler : (2 kisilik) * 500 g. kusbasi kuzu eti * 2 tane orta boy sogan (cok kucuk dogranmis) * 3 adet iri domates (kabuklari soyulmus ve iri kupler seklinde dogranmis) * 3-4 adet sivri biber (tohumlari temizlenmis ve julyen dogranmis) * 2 corba kasigi margarin + 1 cay b. sivi yag * Tuz, karabiber, kekik Yapilisi : 1. Soganlari kucuk kucuk oluncaya kadar rondoda cekin. 2. Eti, soganlari, kekigi ve sivi yagi bir kapta karistirin ve buzdolabinda en az iki saat bekletin. 3. Teflon tavada margarini eritin ve eti, mumkun oldugukca soganlari almadan, terbiyeden cikarip tavaya alin. 4. Ara sira karistirarak yuksek ateste bes dk. kadar cevirin, altini iyice kisip et biraktigi suyu cekinceye kadar pisirin. 5. Et suyunu tamamen cekince terbiyede kullandiginiz soganlari ve biberleri tavaya alip kavurun. 6. Soganlar renk degistirdikten sonra domatesleri ekleyin ve birazcik yumusayincaya kadar kavurmaya devam edin. 7. Atesten almadan bes dk. once tuzu ve karabiberi ekleyip karistirin. 8. Lavas ekmegi ya da pilav ile birlikte servis yapin. margarin kullanmak istemiyorsaniz sivi yag ile de deneyebilirsiniz. Ayrica kullandiginiz etin dana veya kuzu olmasi farketmez, dana eti kullanirsaniz biraz daha uzun sure pisirmeniz gerekir.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
|
Etiketler |
kebabi, kebabı, sac |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? | İpek- | Kebaplar Köfteler | 0 | 15 Haziran 2022 20:40 |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
çökertme kebabı | Zen | Kebaplar Köfteler | 0 | 22 Şubat 2013 15:44 |
Tas Kebabı | Kralice | Kebaplar Köfteler | 1 | 12 Mart 2009 23:54 |