26 Aralık 2009, 13:39 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mangır Köftesi Malzemeler 2 su bardağı düğü 4 çorba kaşığı un 1 yumurta İstenilen baharatlar Haşlamak için küçük tencere su Sosu için: 1 adet soğan 2 adet yeşil biber 2 domates Bir kaşık salça 2 diş sarımsak İstenilen baharat 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ yarım kiloya yakın süzme yoğurt Hazırlanışı Öncelikle düğümüzü 1 kaba koyup kaynar suyla ıslıyoruz ağzını kapayıp kabarmasını bekledikten sonra un yumurta ve baharatlarımızı atıp yoğuruyoruz. Minik toplar yapıyoruz (elimizi her yuvarlak yapışımızda ıslatırsak elimize yapışmaz). Tencereye su koyup kaynatıyoruz içine minik köftelerimizi atıp en az 15 dakika haşlıyoruz. Onlar haşlanırken tavamıza yağ, soğan, sarımsak, biber, domates salçası baharat sırasıyla atıp kavuruyoruz. Haşlanan köftelerimizi süzüp servis tabağımıza alıyoruz üzerine yoğurdumuzu döküyoruz ve kavurmuş olduğumuz sosumuzu yoğurdun üzerine ekliyoruz. | |
|
Etiketler |
koftesi, köftesi, mangir, mangır |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mangır Köftesi | NurSima | Et Yemekleri | 0 | 12 Ocak 2021 19:26 |
Mangır Çorbası (Yunan Mutfağı) | oneofgirl | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Ağustos 2013 17:37 |
Balık Köftesi / Balık Köftesi Tarifi Yapılışı / Balık Köftesi Hakkında | Candy | Deniz Ürünleri | 0 | 10 Şubat 2011 19:54 |
Tonus köftesi (yayla köftesi) (sivas) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:02 |