IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Aralık 2009, 13:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Krep Kebabı




Malzemeler

Kebap için :

500 gr kuşbaşı kuzu eti
200 gr mantar
2 Adet patates
1 Adet havuç
1 Adet soğan
3 Çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber, kekik

Krep için :

2 Su bardağı süt
3 Adet yumurta
2 Su bardağı elenmiş un
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Paket kabartma tozu
1 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz karabiber

Kebabın üzerine :

5 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Adet domates
6 Adet sivribiber
Kürdan


Hazırlanışı

Yağı tencerye alıp eritin.
Etleri ve piyazlık doğranmış soğanı tencereye ekleyin.
Etler suyunu bırakıp çekene dek kısık ateşte kavurun.
Havucu yassı halkalar halinde dilimleyerek ilave edin.
Patatesleri soyup, kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
Mantarları dörde bölerek tencereye ilave edin.
Hepsini birkaç dakika daha karıştırarak kavurun.
Etlerin ve sebzelerin üzerine bir parmak çıkacak kadar su ilave ederek, kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
Krep için, yumurtaları çırpın.
Unu süt ile ezerek topaksız kıvama gelene dek karıştırın ve süzgeçten geçirin.
Çırpılmış yumurta, unlu sütlü karışım, kabartma tozu, tuz sıvıyağ ve karabiberi karıştırarak sulu bir hamur haline getirin.
Teflon tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin.
Hazırladığınız krep hamurundan 1 kepçe alıp, tavaya dökün.
Tavayı sall***** hamurun eşit bir biçimde yayılmasını sağlayın ve arkalı önlü pişirin.
Tüm malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Pişirdiğiniz bir krep yufkasını çukur bir kaseye yerleştirin.
Kenarlarını dışa taşırın.
Hazırladığınız kebaptan delikli kepçe ile bir miktar alıp, yufkanın ortasına koyun.
Dışa taşan kenarları üzerine çevirerek yerleştirin.
Diğerlerine de aynı işlemi uygulayın.
Üzerlerine tencerede kalan etin sosunu azar azar gezdirip, kaşar peyniri rendesini serpiştirin.
En üste 1 domates dilimi ve 1 dilim sivri biber dilimi yerleştirin ve bunların tam ortasından kürdan ile tutturun.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 5-10 dakika pişirerek, sıcak olarak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
kebabi, kebabı, krep


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? İpek- Kebaplar Köfteler 0 15 Haziran 2022 20:40
KREP Bal Hamur İşleri 1 26 Ocak 2020 13:25
Bebe Krep Tarifi - 17 Aydan İtibaren Bebe Krebin Yapılışı - Bebekler İçin Krep Yapımı PySSyCaT Bebek Mamaları 0 16 Şubat 2016 16:00
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) Amelia Kebaplar Köfteler 1 26 Ocak 2014 18:48
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri Sevda Kebaplar Köfteler 0 20 Temmuz 2013 03:55