26 Aralık 2009, 13:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Adana kıyma kebab MALZEMELER Yağsız dana bonfile: 1kg Kuyruk yağı:100gr Kuzu boşlugu:100gr Karabiber İsot Tuz Soğan:2 ad Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. YAPILIŞ TARİFİ Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin. Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin. Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim. Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirelim soğuyana kadar. Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp etlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye. Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım. Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman dört parmağımızla yukardan aşağıya etimizi şişe yayalım. | |
|
Etiketler |
adana, kebab, kiyma, kıyma |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Adana’da kokmuş 200 tüm tavuk ve 150 kilogram kıyma ele geçirildi | NurSima | Güncel ve Son Dakika Haberler | 0 | 17 Şubat 2021 19:38 |
Hint Mutfağı: Sheekh Kebab (Baharatlı Kebab) Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:16 |
Sebzeli kıyma kebabı (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 15:10 |
Simitli kıyma kebabı (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:55 |