26 Aralık 2009, 07:25 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ayvalı Soğan Kebabı Malzemeler: Yarım kg kıyma 1 kg iri arpacık soğan 1 adet ayva 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı pul biber 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Tarifi: Kıyma az tuzla yoğrulur. Ayva soyulur ve kuşbaşı şeklinde doğranır. Kıymadan soğanların büyüklüğünde toplar hazırlanır. Fırın kabına sırasıyla soyulmuş arpacık soğan, top şeklinde kıyma ve aralara da ayva ko***** sıralanır. 1 su bardağı su, tuz, pul biber ve nar ekşisi karıştırılır, kebabın üzerine gezdirilir. Kebabın ağzı folyoyla kapatılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirilir. Sonra folyo alınır. Tekrar fırına verilir, 15 dakika daha pişirilir. | |
|
Etiketler |
ayvali, ayvalı, kebabi, kebabı, soğan, sogan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Soğan çiçeği (Çiçek soğan) tarifi Nasıl yapılır? | Sarya | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 16 Ocak 2021 08:06 |
Soğan Kebabı | Seyra | Et Yemekleri | 0 | 22 Ağustos 2014 13:56 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
Ayvalı tas kebabı (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 15:11 |
Soğan - Soğan Nedir - Soğan Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:36 |