![]() |
İzmir Köfte - Antep Usulü [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER: 400 gr yağsız kıyma 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı haşlanmış nohut 3 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı un 1 yumurta tuz, karabiber Haspir (=safran) haspir yoksa nane YAPILIŞI: Pirinci yıkayın, suyunu süzün ve bir kaseye alıp suyunu çekene kadar bekletin. Bekledikçe suyunu çekip pirincin renginin döndüğünü ve kuruduğunu göreceksiniz. Kuruyan pirinci varsa rondoya alın ve toplu iğne başından biraz küçük tanecikler olana kadar çekin. Eğer rondo yoksa pirinci tezgaha alın, merdaneyle istediğimiz büyüklüğe gelene kadar ezin. Kıymayı, ezilmiş pirinci, tuzu ve karabiberi bir kaba alıp 10 dakika yoğurun. Hamur kıvamına gelmesi gerekiyor. Sonra elinizi ıslatarak hamurdan kabuklu fındık büyüklüğünde parçalar koparın yuvarlayın. 2 kaşık un serptiğiniz tepsiye atın. Arada sırada tepsiyi sallayın ki köfteler yapışmasın. Bir tencereye köftelerin pişeceği kadar su koyun kaynatın, köfteleri suya alın. Önce harlı sonra kısık ateşte köfteleri 25-30 dakika pişirin. Sürenin sonunda haşlanmış nohutuda ilave edin. Yoğurdu ve yumurtayı iyice çırpın, yemeğin suyundan alarak karıştırın ve yoğurdun ılımasını sağlayın. Yoğurdu tencereye alın ve karıştırarak kaynatın. Kaynayınca yemeği ocaktan alın. Tuzunu ayarlayın. Üzerine ısıtılmış yağ-haspir (safran) karımı dökün ve yemeği servis edin. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:47. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk