![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Erikli Kuzu Kebabı Malzemeler, 600 gram yağsız kuzu eti 3 adet küçük boy kuru soğan 80 adet kuru erik 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı nar ekşisi Yarım demet kıyılmış maydanoz Tuz Hazırlanışı, 1. Erikleri ılık suyla yıkayıp fazla suyunun süzülmesi için bekletin. 2. Soğanın kabuklarını soyup irice doğrayın. 3. Orta boy tencerede tereyağını kızdırıp kuzu etlerini ekleyin. 4. Kuzu etinin rengi hafif değişince soğanları ekleyin. 5. Soğan ve kuzu etini yaklaşık 10 dakika kavurun. 6. Üzerine kuru erikleri ve 5 dakika daha kavurun. 7. 2 su bardağı sıcak suyu ve tuzu tencereye ilave edin. 8. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 9. Tencereyi ocaktan indirin. 10. Nar ekşisi, karabiber ve maydanozu etlerin üzerine serpin. 11. Karıştırmadan, sıcakken servis yapın. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
erikli, kebabi, kebabı, kuzu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Enginarlı Kuzu Kebabı Tarifi | oneofgirl | Et Yemekleri | 0 | 07 Ağustos 2013 18:11 |
Erikli Kuzu İnciği | oneofgirl | Et Yemekleri | 0 | 03 Ağustos 2013 19:00 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
Mürdüm erikli kuzu incik | Zen | Et Yemekleri | 0 | 24 Mayıs 2013 20:27 |
Abant usulü kuzu kebabı (bolu) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2010 09:43 |