22 Mart 2009, 21:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kıbrıs Köftesi Kıbrıs Köftesi MALZEMELER: 500 gr. kıyma 3 adet patates 1 adet yumurta 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak Yarım bayat ekmek içi yada 3-4 kaşık galeta unu Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, pulbiber,kimyon ve tarçın Kızartmak için sıvıyağ YAPILIŞI: Patatesleri yıkayıp,soyun. Rendenin ince tarafıyla hızlıca rendeleyin ve iyice suyunu sıkın ( Patatesleri mutlaka rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Bu bir püf noktası. Köftenin pişmesi açısından önemli ). Kıymanın içine patatesleri hemen ekleyip, karıştırınki; kararmasınlar. Soğanı rendeleyip, maydanozu kıyın. Tüm malzemeleri kıymaya ekleyip, iyice yoğurun. Köfte şekli verip, kızgın yağda kızartın ( Köftelerin her iki tarafınıda çatalla delin. Pişmesi ve içini çekmesi daha kolay oluyor ). Kağıt havlu serdiğiniz tabağa köfteleri alıp, biraz dinlendirin. Soğumadan servis tabağına alıp, afiyetle yeyin. Yanına mutlaka patates kızartması, pilav yada makarna ve salata önerilir. Alıntı. | |
|
Etiketler |
kibris, koftesi, kıbrıs, köftesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kıbrıs Köftesi | MeyRa | Yöresel Yemekler | 2 | 16 Aralık 2019 22:04 |
Çiçek:"Ne olursa olsun Türkiye Kıbrıs davasının arkasındadır. Kıbrıs, milli davamızdır." | Seth | Haber Arşivi | 0 | 14 Kasım 2014 16:05 |
Balık Köftesi / Balık Köftesi Tarifi Yapılışı / Balık Köftesi Hakkında | Candy | Deniz Ürünleri | 0 | 10 Şubat 2011 19:54 |
Tonus köftesi (yayla köftesi) (sivas) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:02 |