22 Mart 2009, 21:14 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tike Kebap Tike Kebap Malzemeler reyhan 1 adet soğan Kişi başına 350 g koyun eti 6g nar ekşisi karabiber ve tuz Yapılışı Tike kebap için koyun eti 35-40 g’lık parçalara doğranır. Hazır olan etler şişe takılır ve tuzlanır, mangalda kızartılır. Et şişe takılırken hem yağlı hem de yağsız olanlardan alınmalıdır. Tike kebabın her tarafının iyice pişmesi için şişler arada bir çevrilir. Tike kebap hazır olunca sıcak olarak sofraya verilmelidir.Tike kebabın üzerine halka şeklinde doğranmış soğan ve maydanoz koyulur.İlave olarak da yanına nar ekşisi, sumak, karabiber ve tuz koyulur. Yazın tike kebabın her porsiyonuna 100g şişte kızartılmış domates konur. Alıntı. | |
|
Etiketler |
kebap, tike |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Arash - Tike Tike Kardi | Blood | Yabancı Şarkı Sözleri | 0 | 26 Ekim 2014 18:13 |
Adana Kebap | Seyra | Kebaplar Köfteler | 0 | 22 Eylül 2014 21:52 |