16 Kasım 2008, 15:39 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Çömlek Kebabı 5 kişilik Malzemesi: -200gr bamya -200 gr. kemerpatlıcanı -250gr. kabak -200gr. havuç -1 kğ. yağlı koyun eti (kuşbaşı doğranmış) -tuz -300 gr soğan (kabaca doğranmış), (3 orta boy) -1 adet limon (1/2'nin suyu stkılıp, kalanı dilimlenmiş) -3QQgr, domates (kabukları soyulup, ince doğranmış) (3 orta boy) -10 diş sarmısak (soyularak bütün bırakılmış) -taze çekilmiş karabiber -1/3 çay ks. tarçın -1/3 çay kş. anason -1/3 çay kş. kimyon -150 gr. tereyağı (lO çorba kş) Yapılışı: 1.Bamyaların başlarını huni biçiminde kesin. Patlıcan ve kabağın sap kısımlarını kesin, İyice yıkayıp süzdürün ve her ikisini de küp küp doğrayın. Havuçları kazıyıp, enlemesine ikiye ayırın ve her bir parçayı dörde bölün. Etleri tuzlayın. 2.Kapaklı bir güvecin dibini limon dilimleri ile kaplayın. Üzerine sırasıyla kat kat etleri, soğanları, bamyaları; patlıcanları, kabakları ve dometesleri yerleştirin. Sarımsakları aralara sokuşturun. Tuzu, biberi, tarçıni, anasonu ve kimyonu serpip, en üste gene limon dilimleri koyun. 3.Bir tavaca tereyağını kızdırın. Güvecteki malzemenin üzerine limon suyunu ve tereyağını gezdirin. Güvecin ağzına bir yağlı kâğıt örtüp kapagını sıkıca kapatın Kısık ateşe oturtup 2 saat pişirin. 4.Ateşten alıp, kapağını ve yağlı kâğıdını kaldırarak servis yapın. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
Çömlek, kebabı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çömlek Kebabı | Sarya | Et Yemekleri | 0 | 16 Ocak 2024 18:36 |
Bu yapıda biri yaşıyor: Çömlek ev Terracotta | oMeN | Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar | 4 | 14 Nisan 2019 21:23 |
Tavuklu Çömlek Kebabı (Nevşehir Yöresi) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Mayıs 2014 09:10 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |