16 Kasım 2008, 15:15 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tas Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 5 kişilik Malzemesi: -1 kg. kuzu eti (küçük kuşbaşı doğranmış) -200gr. soğan (ince kıyılmışı (2 orta boy) -tuz -taze çekilmiş karabiber -1/2 çay kş. tarçın -1/3 çorba kş. kakule (tohumları çıkarılıp, dövülmüş) -1/2 Çay kş. anason -1bag taze nane (ince kıyılmış) -1 bağ maydanoz (İnce kıyılmış) -500 gr. yoğurt -5 diş sarımsak (dövülmüş) Yapılışı: 1.Etleri bir kaba koyun. Soganları, tuzu, biberi, tarçını, kakuleyi, anasonu, naneyi ve maydanozu ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için elinizle biraz karışının. Etleri serin bir yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın. 2.Bakır (ya da çelik) bir tası yağlayıp, terbiyelenmiş etleri içine doldurun. Tası, avucunuzla destek vererek bir tepsiye ya da sığ bir tencereye ters çevirin. Tencereyi kısık ateşe oturtup, etlerin suyunu bırakmasını bekleyin. Etleri bıraktığı suyu tümüyle çekinceye katlar pişirip, tencerenin dibine 4 su bardağı sıcak su koyun. Bu su da tümüyle yok oluncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip, tencereyi ateşten alın. 3.Sofraya getirinceye kadar tası etlerin üzerinde bırakın. Bir kapta yoğurdu dövülmüş sarımsak ile çırpın. Etlerin üzerindeki tası kaldırıp, yanında sarmısaklı yoğurt ile servis yapın. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
kebabı, tas |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? | İpek- | Kebaplar Köfteler | 0 | 15 Haziran 2022 20:40 |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
çökertme kebabı | Zen | Kebaplar Köfteler | 0 | 22 Şubat 2013 15:44 |
Saç Kebabı | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 11 Ocak 2010 19:16 |