![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ciğer Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 5 kişilik Malzemesi: -4 adet karaciğer (kuşbaşı doğranmış) -200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy) -tuz -500 gr. içyağı -5 diş sarımsak (dövülmüş) -45 ml sirke (3 Çorba kş.) -100gr. tereyaği (6,5 çorba kş.) -250 ml et suyu (1 su bardağı) -7 bağ maydanoz (ince kıyılmış) Yapılışı: 1.Cigerlerî bir kaba koyup, soğan ve tuzla birlikte ovun. İki saat serin bir yerde dinlenmeye bırakın. Çıkan siyah, kanlı suyunu süzün. Ciğerleri yıkamadan şişlere dizin. Ürerlerine içyağı sarın. 2-Izgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın, şişleri ızgaraya (fırında ise altına bir tepsi koyarak ızgara teline) yerleştirip, her yanı iyice kıarıncaya kadar plşirin. 3-Pişen ciğerleri şişlerden çıkarıp bir sahana koyun. Sarmısak ve sirkeyi karıştırarak üzerlerine gezdirin. Tereyağını ve et suyunu da ekleyerek sahanı ateşe oturtun. Bir taşım kaynatıp, âteşi kısın ve ciğerleri 5 dakika pişirin. 4-Pişen cigerleri ateşten alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın. Afiyet Olsun... | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
ciğer, kebabı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Billur Kebabı Tarifi: Billur Kebabı Neyden Yapılır? | İpek- | Kebaplar Köfteler | 0 | 15 Haziran 2022 20:40 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |