![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kuşbaşı Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 5 kişilik Malzemesi: -7 kg kuzu eti (kuşbaşı doğranmış) -200gr. soğan (rendelenmiş), (2 orta boy) -tuz -taze çekilmiş karabilper -1/2 çay kş. yenibahar -250 mı. et suyu (1 su bardağı) -1O gr. un (1 çorba kş.) -1/3 çay kş. tarçın -1/3 çay kş. kimyon. Yapılışı: 1.Eteri bir kaba koyun. Rendelenmiş soganları tülbentten süzerek suyuna çıkarın. Sogan suyunu etlerin üzerine dökün. Tuzu, biberi ve yenibaharı katıp, bu terbiyenin etlerle kaynaşması için elinizle biraz katıştırın. Etleri serin bir yerde 2-3 saat dinlenmeye bırakın. 2.İzgaranızı (ızgaranız yoksa fırınınızın ızgarasını) yakın. Etleri şişilere dizin. Izgaraya (fırında ise altına Bir tepsi koyarak ızgara teline) yerleştirip her yanı iyice kızanncaya kadar pişirin. 3- Pişen etleri ızgaradan alıp sıcak tutun. Et suyunu (fırında ise tepside biriken et suyunu) bir tavaya boşaltıp unla karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirdikten sonra tavayı ateşten alın. 4-Etlerin üzerine bu sosu döküp, yanında tarçın ve kimyon İle servis yapın. Afiyet Olsun... | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kebabı, kuşbaşı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuşbaşı Etli Sebzeli Kek | Cappy | Et Yemekleri | 2 | 28 Ocak 2016 21:13 |
İslim Kebabı Nasıl Yapılır? - İstim Kebabı Tarifleri | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 20 Temmuz 2013 03:55 |
Kuşbaşı Etli Süpriz Lokmalar | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 11 Ocak 2010 19:01 |
Arkadaşını kuşbaşı yaptı! | Feronia | Haber Arşivi | 4 | 10 Ocak 2010 18:11 |
Kuşbaşı Kuzu ya da Dana Eti İçin Terbiye Sosu | YapraK | Soslar | 0 | 27 Aralık 2009 04:45 |