03 Aralık 2011, 10:20 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karabük Yöresel Mutfağı Karabük mutfağı ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda saptanan 100'den fazla yemek çeşidi yöre mutfağının zenginliğini açıkça ortaya koymaktadır. Karadeniz mutfağının tipik özelliklerini taşıyan bazı yemekler Karabük mutfağının baş yemekleri arasında yer almaktadır. Gözleme Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Safranbolu Bükmesi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kuyu Kebabı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kara Mancar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yaprak dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yayım(Ev Makarnası) perohi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. bandırma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. sini çöreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. çullu börek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. bazlama Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. su böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ev baklavası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. safranlı zerde Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. höşmerim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. haluşka bulunabilecek yöresel yemeklerdendir. Bölgede özellikle sonbaharda bulunan Kanlıca ve diğer mantar çeşitlerinden de yemek ve börekler yöre mutfağına zenginlik katmaktadır. Her zaman taze satılan helva çeşitleri ile fındıklı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. şamfıstıklı güllü ve safranlı çeşitleri bulunan Safranbolu lokumları da ünlüdür. Safranbolu Yemekleri: Çok zengin bir yemek kültürü vardır. Bunlardan en ünlüleri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. uzun fasulye Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. dilme fasulye Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. et yemeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. perohi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yayım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ekşili kelle Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yaprak dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kuru çörek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. sini çöreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. göbü Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. bükme Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. zerde Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. höşmerim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. un helvası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. delioğlan sarığı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. oklava dolaması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. çingene baklavası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. haluşkadır. Bütün Et Yemeği: Parçalar halindeki et tereyağında kızartılır. Su ilave edilerek kaynatılır. Salça konur. Perohi: Hamur un Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. su Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yumurta ile hazırlanarak yoğrulur. 2 mm. Kalınlığında açılır. 5 cm. kareler halinde kesilir. Ortasına torba(süzme) yoğurdu nane ve tuz ile hazırlanmış karışım konulup üçgen şeklinde kapatılır. Kaynayan suya atılarak haşlanır. Pişince suyu süzülerek üstüne kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Höşmerim: Un ve yumurta harmanlanıp Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ufak toplar haline getirilir Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. pembeleşinceye kadar yağda kavrulur. Ocaktan inmesine yakın içine dövülmüş-ceviz konularak biraz daha kavrulur. Bir kaba alınarak üzerine ılık şeker şurubu konulur. Yayım: Kaynar suda haşlanan ev makarnasının suyu süzülür Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. üzerine isteğe göre kıyma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ceviz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. keş Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yoğurt dökülerek hazırlanır.Ve kızdırılmış tereyağı gezdirilir.Üzerine konan malzemeye göre isimlendirilir. Zerde: Safran bir kapta boyası çıkıncaya kadar ıslatılır. Pirinç özelleşinceye kadar haşlanır. İçine safran konur. İneceğine yakın şeker konur. Eflani Yemekleri: Tarhana Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. uğmaç çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. çimdik Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. mıhlama Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. malak Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. bandırma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. çullama Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. nişasta helvası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ekmek böreği ve gözleme en önemli yemek ve tatlı çeşitleridir. Yenice Yemekleri: İlçenin geleneksel yemekleri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kara lahana Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. malay Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. şaptak Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. mısır çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ceviz helvası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. bazlama Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. katlaç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. lokma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. muska dır. Ceviz Helvası: Sadece Yenice'de yapılan yöreye has bir helvadır. Bayramlarda yapılarak satışa sunulur. Şeker bir kazana dökülür. İçine az miktarda su konularak takriben 50 dk. Kaynatılır. Kaynama esnasında içine eritilmiş limontuzu ilave edilir. Daha sonra kazan indirilerek soğumaya bırakılır. Bu arada yumurta akları çırpılarak kazandaki malzemeye ilave edilir. Malzeme kıvama geldikten sonra kazan ocaktan alınarak hazırlanan ceviz içleri ilave edilir. Ve 3-5 dk. Karıştırılır. Daha sonra temiz bir çarşafa un serilerek kazandaki malzeme bunun üzerine boşaltılır. Burada 30 dk. soğumaya alındıktan sonra katı hale gelen helvalar sandıklara konarak satışa hazır hale gelir. Karalahana (Karamancar): Malzeme olarak karalahana Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. mısır yarması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kuru fasulye Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. pırasa Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kabak Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yağ ve tuz kullanılır. Karalahanalar temizlenerek doğranır. Bir tencerede sıcak su hazırlanır. Sonra ocaktan alınarak temiz bir kapta süzülerek toplanır. İçine el değirmeninde öğütülmüş mısır yarması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. haşlanmış kuru fasulye Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. pırasa ve kabak ilave edilir. Ayrı bir tencerede yeteri kadar su ve yağ ilave edilerek ocağa sürülür. Kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ovacık Yemekleri: Ovacık yemek çeşitleri arasında Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. un çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. göce çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. keşkek çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. malak Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yoğurtlu yumurta Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. çul böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. bişi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. cevizli ekmek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. cizleme Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. un helvası sayılabilir. Çullu Börek: Yufka açılır Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. saçta pişirilir. Pişirilen yufkalar ince ince kesildikten sonra Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. tereyağı ile iyice karıştırılır. Bakır siniye; altına yufka döşenir Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kesilmiş olan yufkalar siniye yayılır ve üstü yufka ile örtülür. Ateş korunda kızartılırken tereyağı eklenip iyice kızartılması sağlanır. Genellikle düğün yemeği olarak kullanılır. Yoğurtlu (Katıklı) Yumurta: Kaynamakta olan suya yumurta ve sarımsak bırakılır. Yumurta pişince suyuyla birlikte bir tabak yoğurdun üzerine dökülür. Üzerine eritilip kızartılmış yağ dökülür. Kaynama suyunun az olmasına dikkat edilmelidir. Yörede daha sonra ihtiyaç olduğunda yazın veya kışın kullanılmak üzere bazı yiyecekler önceden hazırlanır. Bunlar; kuru kıyma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kavurma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yufka Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yayım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. tarhana Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. pekmez Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. salça Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. sirke Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. keşkek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. hoşaf olarak tüketilen pestil Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. çeşitli meyve kuruları(elma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. armut Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ayva Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. dut vb.) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. şerbet olarak tüketilen çeşitli meyve ezmeleri(kızılcık Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ayva Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. erik Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. vişne Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kuşburnu vb.) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yemeklik olarak kullanılan çeşitli sebze kuruları( dilme fasulye Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kurutulmuş patlıcan Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. dolma biber Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. sivri biber Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. bamya vb.) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. çeşitli gıda maddelerinden yapılan turşular(biber Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. domates Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. lahana Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. salatalık Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. vb.) çeşitli reçel türleri(kızılcık Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. çilek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. vişne Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ayva Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. üzüm vb.). Bunların dışında ilkbahar ve sonbaharda yörede bulunan cincile Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kanlıca Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ebişke vb. mantar türleri de yöre mutfağına ayrı bir zenginlik katar. | |
|
Etiketler |
karabÜk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karabük Yöresel Örf Ve Adetleri | Sır | Örf ve Adetler | 1 | 25 Nisan 2018 12:35 |
Gümüşhane Yöresel Yemekleri - Gümüşhanenin Yöresel Yemek Kültürü | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 09 Kasım 2014 23:00 |
İzmir Yöresel Yemekleri - İzmirin Yöresel Yemekleri Nelerdir | PySSyCaT | Ege Bölgesi | 0 | 05 Kasım 2014 11:06 |
Bartın Yöresel Yemekleri - Bartının Yöresel Yemek Kültürü | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 04 Kasım 2014 20:10 |
Karabük ilinin ingilizce tanıtımı - İngilizce Karabük tanıtımı | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 04 Kasım 2014 19:51 |