IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Aralık 2011, 10:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karabük Yöresel Mutfağı




Karabük mutfağı ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda saptanan 100'den fazla yemek çeşidi yöre mutfağının zenginliğini açıkça ortaya koymaktadır. Karadeniz mutfağının tipik özelliklerini taşıyan bazı yemekler Karabük mutfağının baş yemekleri arasında yer almaktadır.

Gözleme
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Safranbolu Bükmesi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kuyu Kebabı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kara Mancar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yaprak dolması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yayım(Ev Makarnası) perohi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bandırma
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
sini çöreği
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
çullu börek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bazlama
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
su böreği
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ev baklavası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
safranlı zerde
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
höşmerim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
haluşka bulunabilecek yöresel yemeklerdendir. Bölgede özellikle sonbaharda bulunan Kanlıca ve diğer mantar çeşitlerinden de yemek ve börekler yöre mutfağına zenginlik katmaktadır. Her zaman taze satılan helva çeşitleri ile fındıklı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
şamfıstıklı güllü ve safranlı çeşitleri bulunan Safranbolu lokumları da ünlüdür.


Safranbolu Yemekleri: Çok zengin bir yemek kültürü vardır. Bunlardan en ünlüleri
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
uzun fasulye
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
dilme fasulye
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
et yemeği
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
perohi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yayım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ekşili kelle
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yaprak dolması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
kuru çörek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
sini çöreği
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
göbü
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bükme
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
zerde
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
höşmerim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
un helvası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
delioğlan sarığı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
oklava dolaması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
çingene baklavası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
haluşkadır.


Bütün Et Yemeği: Parçalar halindeki et tereyağında kızartılır. Su ilave edilerek kaynatılır. Salça konur.

Perohi: Hamur un
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
su
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yumurta ile hazırlanarak yoğrulur. 2 mm. Kalınlığında açılır. 5 cm. kareler halinde kesilir. Ortasına torba(süzme) yoğurdu nane ve tuz ile hazırlanmış karışım konulup üçgen şeklinde kapatılır. Kaynayan suya atılarak haşlanır. Pişince suyu süzülerek üstüne kızdırılmış tereyağı gezdirilir.


Höşmerim: Un ve yumurta harmanlanıp
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ufak toplar haline getirilir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
pembeleşinceye kadar yağda kavrulur. Ocaktan inmesine yakın içine dövülmüş-ceviz konularak biraz daha kavrulur. Bir kaba alınarak üzerine ılık şeker şurubu konulur.


Yayım: Kaynar suda haşlanan ev makarnasının suyu süzülür
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
üzerine isteğe göre kıyma
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ceviz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
keş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yoğurt dökülerek hazırlanır.Ve kızdırılmış tereyağı gezdirilir.Üzerine konan malzemeye göre isimlendirilir.


Zerde: Safran bir kapta boyası çıkıncaya kadar ıslatılır. Pirinç özelleşinceye kadar haşlanır. İçine safran konur. İneceğine yakın şeker konur.
Eflani Yemekleri: Tarhana
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
uğmaç çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
çimdik
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
mıhlama
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
malak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bandırma
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
çullama
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
nişasta helvası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ekmek böreği ve gözleme en önemli yemek ve tatlı çeşitleridir.


Yenice Yemekleri: İlçenin geleneksel yemekleri
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kara lahana
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
malay
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
şaptak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
mısır çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ceviz helvası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bazlama
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
katlaç
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
lokma
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
muska dır.


Ceviz Helvası: Sadece Yenice'de yapılan yöreye has bir helvadır. Bayramlarda yapılarak satışa sunulur. Şeker bir kazana dökülür. İçine az miktarda su konularak takriben 50 dk. Kaynatılır. Kaynama esnasında içine eritilmiş limontuzu ilave edilir. Daha sonra kazan indirilerek soğumaya bırakılır. Bu arada yumurta akları çırpılarak kazandaki malzemeye ilave edilir. Malzeme kıvama geldikten sonra kazan ocaktan alınarak hazırlanan ceviz içleri ilave edilir. Ve 3-5 dk. Karıştırılır. Daha sonra temiz bir çarşafa un serilerek kazandaki malzeme bunun üzerine boşaltılır. Burada 30 dk. soğumaya alındıktan sonra katı hale gelen helvalar sandıklara konarak satışa hazır hale gelir.

Karalahana (Karamancar): Malzeme olarak karalahana
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
mısır yarması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
kuru fasulye
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
pırasa
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
kabak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yağ ve tuz kullanılır. Karalahanalar temizlenerek doğranır. Bir tencerede sıcak su hazırlanır. Sonra ocaktan alınarak temiz bir kapta süzülerek toplanır. İçine el değirmeninde öğütülmüş mısır yarması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
haşlanmış kuru fasulye
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
pırasa ve kabak ilave edilir. Ayrı bir tencerede yeteri kadar su ve yağ ilave edilerek ocağa sürülür. Kıvamına gelinceye kadar pişirilir.


Ovacık Yemekleri: Ovacık yemek çeşitleri arasında
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
un çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
göce çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
keşkek çorbası
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
malak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yoğurtlu yumurta
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
çul böreği
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bişi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
cevizli ekmek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
cizleme
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
un helvası sayılabilir.


Çullu Börek: Yufka açılır
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
saçta pişirilir. Pişirilen yufkalar ince ince kesildikten sonra
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
tereyağı ile iyice karıştırılır. Bakır siniye; altına yufka döşenir
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
kesilmiş olan yufkalar siniye yayılır ve üstü yufka ile örtülür. Ateş korunda kızartılırken tereyağı eklenip iyice kızartılması sağlanır. Genellikle düğün yemeği olarak kullanılır.


Yoğurtlu (Katıklı) Yumurta: Kaynamakta olan suya yumurta ve sarımsak bırakılır. Yumurta pişince suyuyla birlikte bir tabak yoğurdun üzerine dökülür. Üzerine eritilip kızartılmış yağ dökülür. Kaynama suyunun az olmasına dikkat edilmelidir.

Yörede daha sonra ihtiyaç olduğunda yazın veya kışın kullanılmak üzere bazı yiyecekler önceden hazırlanır. Bunlar; kuru kıyma
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
kavurma
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yufka
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yayım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
tarhana
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
pekmez
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
salça
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
sirke
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
keşkek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
hoşaf olarak tüketilen pestil
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
çeşitli meyve kuruları(elma
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
armut
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ayva
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
dut vb.)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
şerbet olarak tüketilen çeşitli meyve ezmeleri(kızılcık
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ayva
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
erik
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
vişne
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
kuşburnu vb.)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
yemeklik olarak kullanılan çeşitli sebze kuruları( dilme fasulye
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
kurutulmuş patlıcan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
dolma biber
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
sivri biber
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
bamya vb.)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
çeşitli gıda maddelerinden yapılan turşular(biber
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
domates
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
lahana
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
salatalık
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
vb.) çeşitli reçel türleri(kızılcık
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
çilek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
vişne
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ayva
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
üzüm vb.). Bunların dışında ilkbahar ve sonbaharda yörede bulunan cincile
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
kanlıca
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ebişke vb. mantar türleri de yöre mutfağına ayrı bir zenginlik katar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
karabÜk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karabük Yöresel Örf Ve Adetleri Sır Örf ve Adetler 1 25 Nisan 2018 12:35
Gümüşhane Yöresel Yemekleri - Gümüşhanenin Yöresel Yemek Kültürü PySSyCaT Karadeniz Bölgesi 0 09 Kasım 2014 23:00
İzmir Yöresel Yemekleri - İzmirin Yöresel Yemekleri Nelerdir PySSyCaT Ege Bölgesi 0 05 Kasım 2014 11:06
Bartın Yöresel Yemekleri - Bartının Yöresel Yemek Kültürü PySSyCaT Karadeniz Bölgesi 0 04 Kasım 2014 20:10
Karabük ilinin ingilizce tanıtımı - İngilizce Karabük tanıtımı PySSyCaT Karadeniz Bölgesi 0 04 Kasım 2014 19:51