IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

11Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2011, 09:27   #31
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




ÇAYCUMAİlçe, Filyos Çayı vadisinin iki yanında yer alan yamaçlar arasında kurulmuş olup, deniz seviyesinden yüksekliği 20 metredir. 228 kilometre uzunluğundaki Filyos Çayının yaklaşık 35 kilometrelik kısmı Çaycuma sınırları içinden geçerek, Filyos Beldesinde Karadeniz’ e dökülür

İlçede Karadeniz iklimi hakimdir; yazları fazla sıcak değildir, kış ayları ise ılık ve yağışlıdır. Yıllık ortalama yağış miktarı 1250-1500 kg/m2’dir.Yağışlar genellikle ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde görülür. İlçe Filyos Vadisi boyunca kuzey rüzgarlarının etkisi altındadır.

72 kilometre olan karayolu ağıyla il merkezine ve komşu ilçelere bağlanan Çaycuma’nın, Zonguldak-Ankara demiryolu üzerinde 3 istasyon ve 6 durağı bulunmaktadır. Zonguldak-Ankara karşılıklı seferleri dışında, günün diğer saatlerinde Zonguldak-Çaycuma-Karabük hattında yolcu ve yük nakli yapılmaktadır. İlçede 1942 yılında yapılan Kokaksu (Saltukova) Hava Alanı uzun yıllardan beri kaderine terkedilmişliğinden; sivil havacılık ihtiyaçları çerçevesinde ulaşıma açılması yönündeki çalışmaların başlaması ile kurtulmuştur. 1800 metre uzunluğundaki pist ve terminal binası inşaatı tamamlanmış, drenaj çalışmaları devam etmektedir.

M.Ö. 2000 yılından itibaren sırasıyla Pers, Makedonya, Pontus ve Roma Krallıklarının egemenliğinde olan Çaycuma’nın, M.S. dönemleri Bizans ve Türk Beyliklerinin egemenliğinde geçmiştir. Osmanlı döneminde, 1869 tarihli Kastamonu Vilayeti , 1916 tarihli Bolu Mutasarrıflığı Salnameleriyle ve 1869 yılında Çarşamba adıyla Devrek kazasına, 1883 yılında ise Bartın’a , Osmanlı Devletinin 1902 tarihli Salnameleriyle ise Çarşamba Nahiyesi olarak Zonguldak’a bağlandığı yazılı kaynaklardan anlaşılmaktadır.

Yeşilin hemen her tonuyla, konuklarını bağrına basan Çaycuma, tadına doyulmaz yoğurduyla yürekleri serinletir ve mis gibi bembeyaz yoğurt, türlü etkinliklerin sergilendiği , coşkuların yaşandığı festivallere adını verir Çaycuma’ da...






Çaycuma ilçesi ve ilçeye bağlı belediyeler
Çaycuma Belediyesi
Filyos Belediyesi
Karapınar Belediyesi
Nebioğlu Belediyesi
Perşembe Belediyesi
Saltukova Belediyesi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 29 Ekim 2011, 09:27   #32
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




DEVREK
Devrek İlçesi, Batı Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde, Zonguldak İl Merkezinin 60 km. güneydoğusunda bulunur. 35° 45’ 00’’ batı, 32° 06’ 55’’ doğu boylamları, 41° 00’ 30’’ güney, 41° 20’ 27’’ kuzey enlemleri arasında bulunan İlçenin deniz seviyesinden yüksekliği 100 metredir.

İlçenin en önemli akarsuyu Devrek Çayı olup, Abant dağlarından doğar ve Büyüksu adıyla devam eder. Yeniçağ ve Dirgine’den katılan iki önemli koldan sonra Devrek Çayı adını, Çomaklı Deresi ve birkaç ufak dere bu çaya katıldıktan sonra Gökçebey İlçesi yakınlarında Karabük’ten gelen Soğanlı Çayı’nın devamı olan Yenice Çayı ile birleşerek Filyos Çayı adını alarak devam eder ve Filyos Bucağından Karadeniz’ e dökülür. İlçe sınırları içinde tamamı 49.316 ha. olan ülkenin en zengin ormanları yer almaktadır. Bu ormanlar iğne yapraklı (çam), yayvan yapraklı (meşe) ağaçlarından oluşmaktadır. Dört mevsimi yağışlı geçen ilçede ılıman deniz iklimi hakimdir. Yıllık ortalama yağış miktarı 170 m2/ kg.’dır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ankara-Zonguldak, Zonguldak-Bartın yolu üzerinde bulunan ilçenin tek ulaşım yolu karayoludur. Ayrıca Ereğli ilçesi ile de karayolu bağlantısı bulunmaktadır. Asfalt olan bu yollar yaz ve kış açıktır.

14 Mayıs 1920’de Bartın ve Ereğli kazaları ile birlikte müstakil Mutasarrıflık olan Zonguldak’a bağlanmıştır. Bu tarihten sonra bağlıları Çarşamba (Çaycuma), Gökçebey ve Eğerci Bucakları ile yönetimini sürdüren Devrek ilçesi , Çarşamba Bucağının “Çaycuma” adıyla 1944 yılında, Gökçebey Bucağının aynı adla 1990 yılında Zonguldak İline bağlı ilçe statüsüyle ayrılmaları ile bugünkü sınırları içinde kalmıştır.

Zonguldak İli’nin diğer ilçelerinde olduğu gibi Devrek de, gelenek ve göreneklerine bağlı olmakla birlikte zamanın gerektirdiği tüm yeniliklere açık ve bu yeniliklere çok kısa zamanda uyum sağlayabilen modern ruhlu insanların yaşadığı bir yerleşim yeridir.


Ata mesleği “Bastonculuk" Devrekli baston ustalarının elinde şekilden şekile girmekte, aklın alamayacağı nitelik ve nicelikte eserler üretilmektedir . Ağaç, bu ustaların elinde ağaç olmaktan çıkmakta, bir hanım parmağına dolanan iplik misali , her defasında “bir benzeri daha olmayan“ bastonlar üretilmektedir. Yabancı devlet büyüklerine sunulan armağanlar arasında “Devrek Bastonu“ ilk sıradadır. Bu eserler, Devrekli’nin işine olan sevgi ve saygısını simgelemektedir.






Devrek İlçesi ve İlçeye Bağlı Belediyeler

Devrek Belediyesi
Çaydeğirmeni Belediyesi
Eğerci Belediyesi
Özbağı Belediyesi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:27   #33
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




KRDZ.EREGLİSİ
Şehir, kuzeybatıda Keştepe (Keşif Tepesi) ve Maltepe, kuzeyde Kaletepe (Heraklea Tepesi) , kuzeydoğuda Örencik ve Hacıhasan Tepesi, doğuda Göztepe (Gözetleme Tepesi) ve Elmatepe olmak üzere yedi tepeyle çevrilidir. Bu tepelerden Elmatepe 1960’ lı yıllarda Ereğli-Düzce karayolu yapımı sırasında ortadan ikiye bölünerek yol güzergahına dahil edilmiş, ERDEMİR sahası içinde kalan bölümü ise 1992 yılındaki büyüme çalışmaları kapsamında tamamen kaldırılmıştır. 1961 yılında yapımına başlanan Ereğli Demir ve Çilek Fabrikalarının kurulabilmesi için Göztepe’ nin arkasında Gülüç Irmağına kadar uzanan alanda, o zamanki adıyla Filtepe düzlenerek molozlarla denize doldurulmuş ve çok büyük bir alan elde edilmiştir.
Denize dik yamaçlarla inen bu tepeler arasındaki vadilerden Handeresi, Kemer, Tabakhane ve Kabasakal Dereleri akmaktadır .



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kale Tepe 150 metre ile şehrin en yüksek tepesidir. Hemen altından başlayan bir yelpazeyle kıyıya doğru genişleyen eski Ereğli bu tepenin eteklerine kurulmuştur. Katip Çelebi’nin Cihan- nüma adlı eserinde liman kent anlamına gelen Bender-Ereğli olarak anılan şehir, sanayi kimliğine karşın güzelliğinden, estetiğinden ve doğallığından bir şey kaybetmemiş olmasını Atatürk ün doğumunun 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde başlatılan şehircilik çalışmalarına borçludur.
Anadolu Kavağına 105 mil deniz mesafesinde olan ve Pontus Heraklesi harabeleri üzerine kurulu şehir, Alaca ve Bababurnu’ nun oluşturduğu doğal dalga kıranla yıldız ve poyraz rüzgarlarına kapalı, eşsiz bir limana sahip olması nedeniyle, çevrenin en eski yerleşim yeridir.
Aşağıdaki nüfus bilgilerinden açıklıkla anlaşılacağı gibi Ereğli’nin büyümesi ülke ekonomisinde önemli bir yer tutması ve dış dünyaya açılması Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının ilçeye kurulması ile mümkün olmuştur.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ereğli İlçesinin bilinen en eski iki mahallesi Orhanlar ve Süleymanlar Mahalleleri olup, isimleri Osmanlı döneminde verilmiştir. Kale Tepe eteklerindeki bu iki mahalle eski Ereğli ‘ ye yetmekteyken, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının kuruluş çalışmaları, 15 Mayıs 1965 tarihinde fiilen işletmeye alınması iç ve dış göçü gündeme getirmiş ve beraberinde nüfus patlaması yaşanmıştır.


Ereğli İlçesi ve İlçeye Bağlı Belediyeler

Kdz.Ereğli Belediyesi
Kandilli Belediyesi
Gökçeler Belediyesi
Gülüç Belediyesi
Çaylıoğlu Belediyesi
Ormanlı Belediyesi
Öğberler Belediyesi

1980’ li yıllara kadar ağır çalışma temposunun arasına serpiştirilen geziler , konserler ve benzeri eğlencelerle sürüp giden sosyal yaşam; 100.Yıl vesilesiyle Sahil Bulvarı üzerine yaptırılan Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde Kütüphane ve Müze açılması, Tiyatro,Sinema ve Sergi Salonlarının hizmete girmesiyle kabuk değiştirmiş ve ilçede yaşayanlar ; izleyicisi oldukları kültür ağırlıklı bu faaliyetlerin , çok kısa bir zaman içinde icracısı olmayı başarmışlardır. Bu gün artık ; 2 TV si ,3 Radyo İstasyonu, 8 günlük yerel gazetesi , 1 sanat kurumu, 200 sosyal içerikli derneği, vakıfları, sporun hemen her dalında faaliyet gösterin kulüpleri ve Ülke başarısına en üst seviyede ulaşan öğrencilerin mezun olduğu okullarıyla Kdz.Ereğli İlçesi artık bir kültür ve sanat şehridir ve en büyük kazanımı bu olmuştur. Kdz.Ereğli Belediyesi 1994 yılında başlayan “ Uluslar arası Osmanlı Çileği kültür Festivali “ ile ilçenin bu birikiminin yurt içinde ve hatta Avrupa ülkelerinde duyurulmasına ve ilçenin tanıtılmasına katkıda bulunmaktadır.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:28   #34
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




GÖKÇEBEY
1845 yılına kadar, “Tefen“ adıyla Bolu Sancağına bağlı 4 divandan (nahiye) oluşan bir kaza olan Gökçebey , bu kimliğini Cumhuriyetin kuruluşuna kadar korumuştur. Cumhuriyet döneminde nahiye yapılan Tefen’e, 1963 yılında “Gökçebey“ adı verilmiş ve 1972 yılında beldede Belediye Teşkilatı kurulmuştur. Devrek ilçesine bağlı Gökçebey beldesi 3644 sayılı kanunla 1990 yılında ilçe statüsüne getirilmiştir.
İlçe Batı Karadeniz Bölgesinin iç kesiminde 65° - 79° güney- kuzey enlemi , 26° - 42° batı -doğu boylamı arasında olup; doğusunda Bartın ili ve Karabük’ün İlinin Yenice ilçesi, batısında Zonguldak Merkez İlçe ve Çaycuma ilçesi, güneyinde Devrek ve Yenice ilçeleri, kuzeyinde Çaycuma ilçeleri bulunmaktadır. Ankara -Zonguldak kara ve demir yolları üzerinde bulunan Gökçebey ilçesine, Saltukova Havaalanı 27 kilometre uzaklıktadır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yüzölçümü 15.153 ha. olan ilçenin % 60’ ı ormanlarla kaplıdır. Denizden yüksekliği 51 metre olan Gökçebey ilçesi, yüksekliği 906 - 1179 metre arasında değişen sekiz tepeyle çevrilidir. Filyos Irmağı Karabük İl’inden gelen Soğanlı Çayı ile birleşerek ilçenin kenarından geçer ve Filyos beldesinden Karadeniz’e dökülür. Karadeniz ikliminin egemen olan ilçede yazları ve kışları ılık geçer. Kabalaklı, Pamukdüzü, Kertili (Çamlık) mesire yerleri, Karanlık Dere, Kurtdamı ve Sarıgöl Ormanları av turizmine son derece elverişli yerlerdir.Merkez ilçe, Bakacakkadı ve Hacımusa beldelerinde belediye teşkilatları vardır.




Gökçebey İlçesi ve İlçeye Bağlı Belediyeler

Gökçebey Belediyesi
Bakacakkadı Belediyesi
Hacımusa Belediyesi

İlçenin, Kalkınmada Öncelikli Bölgede, Filyos Irmağı kenarında ve dolayısıyla Filyos Serbest Bölgesi yakınında olmasını avantaj olarak değerlendiren müteşebbislerin peş peşe açtıkları fabrika, atölye ve işyerleri, ilçenin ekonomik ve sosyal yapısında önemli değişikliklere neden olmuştur. Daha önce kadınları bağda, bahçede çalışırken, ürettiklerini pazarlarken, kalan zamanda bitip tükenmez ev işleriyle uğraşırken, sosyal güvence altında olmanın verdiği rehavetle nüfusun büyük bir kesimini oluşturan emekli erkekler ve onları örnek alan çoğunluğu işsiz gençler rekor sayıdaki kahvehanelerde vakit öldürmekten, istihdam yaratan bu fabrikalarda çalışmaya, canlanan ekonominin gerektirdiği seracılık ve tavukçuluk gibi alanlara yönelmeye başlamışlardır. İlçe kısa zamanda dışarıya günde 300.000 tavuk gönderir duruma gelmiştir.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:28   #35
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Erdal ATA - VALİ

Zonguldak Valisi Erdal ATA 1957 Sivas Şarkışla doğumlu olup, İlkokulu Şarkışla'da, Ortaokul ve Liseyi Sivas'ta bitirdi. 1979 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu, 1980 yılında Çankırı Kaymakam adayı olarak memuriyete başladı.

1981-1982 yıllarında Afyon Şuhut'ta Kaymakam Vekilliği ve Belediye Başkanlığı yaptı. 1983 yılında asil Kaymakam olarak Mersin Mut'a atandı. Daha sonra Hekimhan,Kocaali, Çayeli'nde görev yaptı. 1992 Ekiminde Sivil Savunma Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı'na, 1993'te Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına getirildi.
8 Nisan 1996 da Rize Valiliği'ne atanan Erdal ATA 29 Ekim 2001'den 2006 yılına kadar Kocaeli Valisi olarak görev yaptı. Vali Erdal ATA 21.04.2008 tarih ve 2008/13529 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Zonguldak Valiliği atanmıştır. Erdal ATA evli, 3 çocuk babasıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:28   #36
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




TAŞKÖMÜRÜ HAVZASINDA ATILACAK ADIMLARIN ÖNCÜSÜ 1924 yılında kurulan Türkiye İş Bankası nizamnamesinin 2. maddesine göre; İş Bankası bankacılık işlemlerinin yanı sıra tarım,sanayi, madencilik, bayındırlık işlemleri ve üretimi yapacak, bu işler için şirketler kuracak, yabancı şirketlerle ticari ortaklığa girecektir.Bu maddeye uygun olarak, taşkömürü havzasında Kilimli Kömür Madenleri TAŞ, Kozlu Kömür İşleri TAŞ ( Kömüriş), Maden Kömür İşleri TAŞ (Türkit), Kireçlik Maden Kömürleri TAT gibi madencilik tirketleri kurulmuttur. Cumhuriyet öncesinde teknik elemen yetersizliğinin yarattığı sorunlar dikkate alınarak; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurduğu ilk yüksek okul olan Yüksek Maadin ve Sanayi Mühendis Mektebi mühendis ihtiyacını karşılamak amacıyla 1924 yılında, İktisat Vekaleti’ne bağlı olarak Zonguldak’ta açılmıştır. ATATÜRK'ÜN ZONGULDAK'A GELİŞİ (26 Ağustos 1931) Zonguldak kömür madenlerinin en verimli ve ileri düzeyde işletilmesinin tartışıldığı günlerde, Başbakan İsmet İnönü, Meclis' te, "Kömür meselesini bütün memleket için büyük bir dava telakki ediyorum" demektedir. Atatürk, Zonguldak maden ocaklarını görmek üzere,Ertuğrul Yatı ile Zonguldak'a hareket etmiştir. Yanında, o zamanki İş Bankası Genel Müdürü Celal Bayar, Afyon Milletvekili Ruşen Eşref, Gaziantep Milletvekili Kılıç Ali, Aydın Milletvekili Reşit Galip, Sinop Milletvekili Recep Zühdü, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Tevfik Bıyıklıoğlu, Özel Kalem Müdürü Hasan Rıza Soyak ve Başyaver Rusuhi'de vardır.

26 Ağustos’ ta başlayan "Büyük Taarruz" zaferle sonuçlandı. Zafer’in anısına, İş Bankasının açılışı için 26 Ağustos 1924 tarihi benimsendi. 26 Ağustos 1931 tarihinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk kez Zonguldak ' a gelişi ve Zonguldak’ ın derin toprakları altındaki serveti madeniye ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar çok kıymetli bir vilayetimizdir. söylemi açılacak yeni ufukların habercisi olmuştur.Ertuğrul Yatı, saat 12.30'da Zonguldak Limanı açıklarında demirlemiş, Zonguldak Valisi Arif Bey' in başkanlığında bir kurul Ertuğrul Yatına geçerek Atatürk'ü karşılamış, Gazi ve arkadaşları, bugünkü Maden Mühendisleri Odasının Zonguldak Şubesi Lokali yanında bulunan iskeleden Zonguldak’ a ayak basmışlardır. Maden Kömür İşleri TAŞ (Türkit)' e ait 63 ocaklarındaki incelemelerinin ardından sıcak, duygulu ve coşkulu bir uğurlama töreni ile Ulu Önder, Ertuğrul Yatı'na geçmiş, aynı gün Ereğli ilçesine hareket etmiştir. Ereğli Limanında kendilerini karşılayanlarla bir süre görüştükten sonra, İstanbul'a dönmüştür

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:28   #37
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




T.C. ZONGULDAK VALİLİĞİ
Telefon : 0 372 253 46 54
Valilik Fax : 0372 253 53 39
Bilgi İşlem Fax : 0372 251 89 95
E-posta :
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:29   #38
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




ZONGULDAK KARAELMAS ÜNİVERSİTESİ
TARİHÇE
Üniversitemizin çekirdeğini teşkil eden Mühendislik Fakültesinin orijini 1924 yılında kurulan Maden Mühendislik Mektebi’dir. Bu kurum sırasıyla Maden Meslek ve Başçavuşları Okulu, Maden Teknik Okulu, Mühendislik Mimarlık Akademisi aşamalarından geçerek 2809 Sayılı Kanunla Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanarak Zonguldak Mühendislik Fakültesi adını almış ve 11.07.1992 tarih 21281 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 3837 Sayılı Kanunun 9. Ek Maddesi ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesi kurulmuştur.
Bu kanunla Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Zonguldak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çaycuma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adını alarak Rektörlüğümüze bağlanmıştır.
Ayrıca, bu kanunla Rektörlüğümüze bağlı olarak Devrek Fen-Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Karabük Teknik Eğitim Fakültesi, Bartın Orman Fakültesi, 18.01.1995 tarih 22175 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 95/6413 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Ereğli Eğitim Fakültesi ile 28.06.2002 tarih 24799 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2002/4306 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi kurulmuştur. 18 Aralık 2005 tarih 9744 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Karabük Fen-Edebiyat Fakültesi ve Karabük Mühendislik Fakültesi kurulmuştur.
21.11.2005 tarih ve 2005/9691 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Çaycuma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Devrek Fen-Edebiyat Fakültesinin adları İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi olarak değiştirilmiştir.
02.11.1996 tarih 22805 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 96/8655 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Karabük Sağlık Yüksekokulu ve Zonguldak Sağlık Yüksekokulu kurulmuş olup Zonguldak Sağlık Yüksekokulu 1997-1998 öğretim yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Ayrıca, 12 Ekim 2005 tarih 9466 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla Deniz İsletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu kurulmuştur. Yükseköğretim Genel Kurulunun 05.03.2004 tarihli toplantısında alınan kararla da Devlet Konservatuarı kurulmuştur.
Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken bağlantıları değiştirilerek Rektörlüğe bağlanan Zonguldak Meslek Yüksekokulu, Alaplı Meslek Yüksekokulu, Safranbolu Meslek Yüksekokulu ve daha sonra açılan Bartın Meslek Yüksekokulu, Çaycuma Meslek Yüksekokulu, Devrek Meslek Yüksekokulu, Karabük Meslek Yüksekokulu, Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca yapılan protokolle kurulan Zonguldak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Karabük Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu mevcut olup bu okullardan Zonguldak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu eğitim- öğretimini sürdürmektedir. Ayrıca,05.05.2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu’nda alınan kararla Gökçebey Mithat-Mehmet Çanakçı Meslek Yüksekokulu kurulmuştur.
Diğer taraftan, bu kanunla kurulan Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü mevcut olup, master ve doktora öğretimine başlamıştır.
29.05 2007 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 5662 sayılı Kanunla Karabük Üniversitesi kurulmuştur. Bu kanunla Üniversitemiz Karabük Kampüsü’nde faaliyet gösteren Karabük Teknik Eğitim Fakültesi, Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Karabük Fen-Edebiyat Fakültesi, Karabük Mühendislik Fakültesi, Safranbolu Meslek Yüksekokulu, Karabük Meslek Yüksekokulu yeni kurulan Karabük Üniversitesi çatısı altında toplanmıştır.
Tüm bu düzenlemeler sonucunda, Batı Karadeniz Bölgesinde etkin bir yörede kurulmuş olan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Zonguldak ili ve çevre ilçeleri ile birlikte 7 Fakülte, 2 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 1 Devlet Konservatuarından oluşan yapısıyla eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:29   #39
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




5 Mayıs 1970 yılında Tokat’ta doğan Mahmut ÖZER, ilk ve orta öğrenimini Tokat’ta tamamlamış olup, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun olmuştur. Yüksek Lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı’nda sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamlamıştır. 1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanı’nda Elektronik Mühendisi olarak görev yapmıştır. Daha sonra 1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksek Okulu Elektrik Programı’nda Öğretim Görevlisi olarak görev yapmıştır. Temmuz 2002′de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde Yrd.Doç. olarak göreve başlamıştır. Aynı üniversitede 2005-2010 yılları arasında Doçent olarak görevine devam etmiştir. Temmuz 2010 itibari ile Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atanmıştır. Karabük Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Özer, 28.10.2010 tariihi itibari Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörlüğü görevini sürdürmektedir.
Ayrıca, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Genel Kurul Üyesi olan Özer, şu an kadar 20 yüksek lisans tezine danışmanlık yapmıştır. SCI indeksli dergilerde 26 makalesi, ulusal hakemli dergilerde 12 makalesi, 3 uluslararası kitap bölümü, 3 ders notu, ulusal ve uluslar arası bilimsel toplantılarda sunulmuş ve basılmış 75 bildirisi bulunmaktadır. Özer’in yayınlamış olduğu makalelere Ağustos 2010 itibariyle 107 atıf (Web of Science) yapılmıştır. Alanı ile ilgili çok sayıda yayını olan Özer’in ayrıca yükseköğretimle ilgili yayınları ve “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi” başlıklı ortak yazarlı bir kitabı bulunmaktadır. Mahmut Özer evli ve 2 çocuk babasıdır.
Araştırma Alanları : Biyomedikal; Elektronik Devreler; Biyofizik, Tıp Fiziği ve Biyotıp Mühendisliği; Hesaplamalı Sinirbilim olan ÖZER, bilimsel çalışmaları ile bir çok ödül almıştır.

ALMIŞ OLDUĞU ÖDÜLLER
  • TUBITAK Research Grant, The Functional Impact of Ion Channel Kinetics in Central Neurons, Université Paris Descartes, UMR 8119 CNRS, Laboratory of Neurophysics and Physiology, Paris, France, Haziran 11-Ekim 8, 2007
  • Türkiye Beyin Araştırmaları Derneği (BAD) Yayın Ödülü (2006) [“Determination of rate kinetics in ion channels by the path probability method and Onsager reciprocity theorem”, Physica A: Statistical Mechanics and its Applications, 357:397-414 (2005)
  • TUBITAK-BAD (Beyin Araştırmaları Derneği) Yayın Ödülü (2004) [“An improved nonlinear thermodynamic model of voltage-dependent ionic currents” (NeuroReport, 15(12),1953-1957,2004)
  • NATO Science Fellowship, Modulatory role of sigma signaling in electromechanical coupling of isolated cardiomyocyte and heart, Brno University of Technology, Czech Republic, Temmuz-Eylül 2004
AKADEMİK VE İDARİ GÖREVLERİ-TARİHLERİ
  • Rektör : Zonguldak Karaelmas Üniversitesi- Halen
  • Rektör Yardımcısı : Karabük Üniversitesi, 2010
  • Genel Kurul Üyesi : Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), 2009- Halen
  • Danışman : Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), 2009-Halen
  • Bölüm Başkanı : Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Müh.
  • Bölümü 2004-2010
  • Bölüm Başkan Yrd. : Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Müh.
  • Bölümü 2002-2004.
  • Yönetim Kurulu Üyesi : Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
  • 2006-2009
  • Yönetim Kurulu Üyesi : Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü
  • 2006-2010
  • Y.Doç.Atama Değerlendirme
  • Komisyon Üyeliği : Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Müh.Fak.2006-2010
  • Bilimsel Araştırma
  • Projeleri Değerlendirme
  • Alt Komisyon Üyeliği : Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Müh.Fak.2006-2010
  • Prof.Dr. : Karabük Üniversitesi, Müh.Fak., Elektrik-Elektronik
  • Müh.Böl.,2010
  • Doç.Dr. : Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Müh. Fak., Elektrik
  • Elektronik Müh.Böl., 2005-2010
  • Y.Doç.Dr. : Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Müh. Fak., Elektrik
  • Elektronik Müh.Böl., 2002-2005
  • Öğr.Görevlisi : Gazi Osmanpaşa Üniversitesi, Tokat Meslek Yüksek Okulu,
  • Elektrik Programı,1994-2002
Projelerde Yaptığı Görevler
New Sources in IR lasers formed by new semiconductor compositions and heterostructures, NATO Projesi, PST.CLG.980089, Araştırmacı, 2003-2005.
Tübitak Formula G 2006 Yarışı, ZKÜ Günyüzü Güneş Aracı Projesi, Danışman ve Genel Koordinatör.
Kortikal Nöronlarda Eşik-altı Gerilim Dalgalanmaları ve Sinaptik Korelasyon Arasındaki İlişkinin Belirlenmesi, ZKÜ BAP 2007/2-45-08-08, Yönetici, 2007-2009.
Otomotivler ve Rüzgar Enerjisi için Sabit Mıknatıslı Alternatör Üretimi, SANTEZ Projesi, Araştırmacı, 2008-2010.
Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri
  • N. Hakan Ekmekci, “İyon Kanallarında Meydana Gelen Dalgalanmaların Nöron Çalışma Dinamiklerine Etkisi “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Haziran 2005.
  • Esen Öztürk, “Gerilim-Kontrollü İyon Kanallarında Gürültü ve Gürültü-Kanal İlişkisinin Belirlenmesi “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Haziran 2005.
  • İlker Türker, “Stokastik İyon Kanal Benzetim Algoritmalarının Karşılaştırılması “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Şubat 2006.
  • Kenan Zengin, “Nöronların Bölmeli Modelinin Bilgisayar Yazılımına Dayalı Benzetimi “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Şubat 2006.
  • Muhammet Uzuntarla, “Stokastik FitzHugh-Nagumo Model Dinamiklerinin Belirlenmesi “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Haziran 2006.
  • Şükriye Nihal Ağaoğlu, “Stokastik İyon Kanal Küme Boyutu ve Sıcaklığın Tek-Bölmeli Nöron Dinamikleri Üzerindeki Etkileri “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Haziran 2006.
  • Muhammet Ali Özsoy, “Nöronal Ağlarda Bilgi Kodlama ve Senkronizasyon “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Şubat 2007.
  • Okan Erkaymaz, “Nöron Dinamiklerinin Neuron Yazılımı İle Modellenmesi “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Nisan 2007.
  • Osman Çelen, “Ayak Tabanı Basınç Dağılımı Ölçüm Cihazlarının Tasarımı ve Üretilmesi “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Mart 2009.
  • Taner Özdemir, “Parmak-Vuru Performans Ölçüm Sistemi “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Mart 2009. (Ortak Danışman:M.Gümüş)
  • Murat Uçar, “Alternatör Arızalarının Zeki Denetim Teknikleri İle Gerçek Zamanlı Tespit Edilmesi “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Haziran 2009. (Ortak Danışman:R.Bayır)
  • Asude Ağartan, “FitzHugh-Nagumo Nöral Ağda Lokal ve Global Eşik-altı Periyodik Uyartımın Kodlanması “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Haziran 2009.
  • Uğur Fesli, “Mikrodenetleyici Denetimli Düşük Güçlü Yenilenebilir Enerji Üreteci Tasarımı ve Gerçekleştirilmesi “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Haziran 2009. (Ortak Danışman:R.Bayır)
  • Hüseyin Yeter, “Parmak-Vuru Performansı Ölçüm Cihazı Tasarımı “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Haziran 2009. (Ortak Danışman:M.Gümüş)
  • Rukiye Uzun, “Miyelinli Aksonlarda Spayk Yayılımı “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Ocak 2010.
  • Erkan Eren, “Piramit Sensör Tekniği ile Güneş İzleme Sistem Tasarımı “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Ocak 2010.
  • Atakan Gündüz, “Nöral Ağlarda Network Topolojisinin Zamansal Düzenliliğe Etkisi “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Ocak 2010.
  • Hacı Şaban Celayir, “PID Kontrollü Havalı Yağlama Sisteminin Yapay Sinir Ağları ve Bulanık Mantık Yöntemleri ile Kontrol Tasarımı “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Ocak 2010.
  • Bülent Özgümüş, “Zonguldak Kent Merkezinin 100kHz-3GHz Frekans Bandında Elektromanyetik Kirliliğinin Araştırılması “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Haziran 2010. (Ortak Danışman:Z.Saraç)
  • Hakan Kaya, “Optik Faz Eldesinde Hartley Dönüşümünün Kullanılması “, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Haziran 2010. (Ortak Danışman:Z.Saraç)
Verdiği Dersler
Lisans: Mühendislik Matematiği I ve II, Elektronik Elemanlar, Elektronik I ve II, Elektronik Lab. I ve II, Lojik Devreler, Elektronik Ölçme ve Enstrumentasyon, Biyomedikal Sistemler, Biyofizik I ve II (Tıp Fakültesi)
Lisansüstü: Elektrik-Elektronik Müh. Matematiksel Yöntemler, Biyoelektromanyetizma, Matematiksel ----oloji, Elektro----oloji, Nöron Modellemede Sayısal Yöntemler, Biyomedikal Enstrumentasyon, Dendritik Nöron Kablo Kuramı
Eserler
A. Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler (SCI)
A1.U. Orhan, M. Hekim, M. Özer, “EEG signals dassification usina the K-means dusterina and a multilaver perpectron neural network model “, Expert Systems with Applications, 38:13475-13481 (2011)
A.2.U. Orhan, M. Hekim, M. Özer, “Epileptic Seizure Detection Using Probability Distribution Based On Equal Frequency Discretization”, Journal of Medical Systems, In Press, doi: 10.1007/js10916-011-9689-y, (2011)
A.3.U. Orhan, M. Hekim, M. Özer, ” Eşit Genişlikli Ayrıklaştırma Yöntemine Dayalı Yeni Bir Özellik Çıkartma Yaklaşımı ve Yapay Sinir Ağı Kullanarak Epileptik Atak Tespiti”, In Press, Gazi Üniv. Mühendislik-Mimarlik Fakültesi Dergisi (2011)
A4. M. Özer, M. Perc, M. Uzuntarla, E. Koklukaya, “Weak signal propagation through noisy feedforward neuronal networks”, NeuroReport, 21:338-343 (2010)
A5. M. Özer, M. Uzuntarla, M. Perc, L.J. Graham “Spike latency and jitter of neuronal membrane patches with stochastic Hodgkin-Huxley channels”, Journal of Theoretical Biology, 261 : 83-92 (2009)
A6. M. Özer, M. Perc, M. Uzuntarla, “Controlling the spontaneous spiking regularity via channel blocking on Newman-Watts Networks of Hodgkin-Huxley neurons”, EuroPhysics Letters (EPL), 86 (4), 40008 (2009)
A7. M. Özer, M. Perc, M. Uzuntarla, “Stochastic resonance on Newman-Watts networks of Hodgkin-Huxley neurons with local periodic driving”, Physics Letters A, 373 : 964-968 (2009)
A8. M. Özer, M. Uzuntarla, T. Kayıkcıoğlu, L.J. Graham, “Collective temporal coherence for subthreshold signal encoding on a stochastic small-world Hodgkin-Huxley neuronal network”, Physics Letters A, 372:6498-6503 (2008).
A9. M. Özer, M. Uzuntarla, “Effects of the network structure and coupling strength on the noise-induced response delay of a neuronal network”, Physics Letters A, 372:4603-4609 (2008)
A10. M. Özer, L.J. Graham, “Impact of network activity on noise delayed spiking for a Hodgkin-Huxley model”, European Physical Journal B, 61:499-503 (2008)
A11. M. Özer, L.J. Graham, O. Erkaymaz, M. Uzuntarla, “Impact of synaptic noise and conductance state on spontaneous cortical firing”, NeuroReport, 18:1371-1374 (2007)
A12. M. Özer, “A comparative analysis of linear, nonlinear and improved nonlinear thermodynamic models of voltage-dependent ion channel kinetics”, Physica A: Statistical Mechanics and its Applications, 379: 579-586 (2007)
A13. M. Özer, M. Uzuntarla, S.N. Agaoglu, “Effect of the subthreshold periodic current forcing on the regularity and the synchronization of neuronal spiking activity”, Physics Letters A, 360: 135-140 (2006).
A14. M. Özer, “Frequency-dependent information coding in neurons with stochastic ion channels for subthreshold periodic forcing”, Physics Letters A, 354: 258-263 (2006).
A15. M. Özer, “Determination of rate kinetics in ion channels by the path probability method and Onsager reciprocity theorem”, Physica A: Statistical Mechanics and its Applications, 357:397-414 (2005).
A16. M. Özer, N.H.Ekmekci, “Effect of channel noise on the time-course of recovery from inactivation of sodium channels”, Physics Letters A, 338(2): 150-154 (2005).
A17. M. Özer, I. Provaznik, “A comparative tool for the validity of rate kinetics in ion channels by Onsager reciprocity theorem”, Journal of Theoretical Biology, 233(2): 237-243 (2005).
A18. M. Özer, “An improved nonlinear thermodynamic model of voltage-dependent ionic currents”, NeuroReport, 15(12):1953-1957 (2004).
A19. M. Özer, “Activation kinetics of T-type calcium channel by a path probability approximation”, NeuroReport, 15(9):1451-1455 (2004).
A20. M. Özer, R. Erdem, “Dynamics of voltage-gated ion channels in cell membranes by the path probability method”, Physica A: Statistical Mechanics and its Applications, 331, 51-60 (2004).
A21. M. Özer, R. Erdem and I. Provaznik, “A new approach to define dynamics of the ion channel gates”, NeuroReport, 15(2), 335-338 (2004).
A22. M. Özer, Y. Isler and H. Ozer, “A Computer Software for Simulating Single-compartmental Model of Neurons”, Computer Methods and Programs in Biomedicine, 75, 51-57 (2004).
A23. M. Özer, “Analysis of time-course of the recovery from inactivation for the molluscan ionic currents”, Iran J. Sci. Tech. Transaction B, 28, 351-358 (2004).
A24. M. Özer, “Relaxation Phenomena in the Activation and Inactivation Gates of Ionic Channels,” Chinese J. Phys., 41(2), 206-217 (2003).
A25. M. Özer, R. Erdem, “A New Methodology to Define the Equilibrium Value Function in the Kinetics of (In)Activation Gates,” NeuroReport, 14(7), 1071-1073 (2003).
A26. Kayıkçıoğlu, T., Gangal, A. and M. Özer, “Reconstructing Ellipsoids from Three Projection Contours,” Pattern Recognition Letters, 21(11), 959-968 (2000).

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:29   #40
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




B. Yazılan Uluslararası Kitaplar veya Kitaplarda Bölümler
B1. M. Özer
, “The causal and anticausal paths for the dynamics of voltage-gated ion channels based on the path probability method”, In: Statistical Mechanics Research, Eds. Byung-Soo Kim, Nova Publishers, ISBN: 978-1-60456-029-9, 217-248, 2009.
B2. M. Özer, M. Uzuntarla, “Synchronization between neuronal spiking activity and sub-threshold sinusoidal stimuli based on the FitzHugh-Nagumo model”, In: Mathematical Methods in Engineering, Eds. K. Tas, J.A. Tenreiro Machado and D. Baleanu, Springer, ISBN: 978-1-4020-5677-2, 415-421, 2007.
B3. M. Özer,”Relaxation phenomena in the (in)activation gates of the voltage-gated ion channels”, in Global Analysis and Applied Mathematics, Eds. K.Taş, D. Baleanu, D. Krupka, O. Krupkova, American Institute of Physics 729:362-368, ISBN:0-7354-0209-4, 2004.

C. Yazılan Ulusal Kitaplar veya Kitaplarda Bölümler

C1. M. Özer, Çözümlü Alternatif Akım Devre Problemleri, Gazi Osmanpaşa Üniversitesi, Tokat Meslek Yüksek Okulu Yayınları No:5, Ders Notları Serisi No:3, Tokat, 2001.
C2. M. Özer, Yapıcı Ö.S., Yakar M., Enerji İletimi, Gazi Osmanpaşa Üniversitesi, Tokat Meslek Yüksek Okulu Yayınları No:2, Ders Notları Serisi No:1, ISBN:975-7328-23-5,Tokat, 1999.
C3. M. Özer, Çözümlü Elektrik Devre Problemleri, Arı Ofset, ISBN:975-96400-0-7, Tokat, 1998.
D. Ulusal Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler
D1. U. Fesli, M. Özer, R. Bayır, “Ev tipi bir solar-rüzgar hybrid system tasarımı ve uygulanması”, Electrotech, 189: 280-288 (2010).
D2. M. Uçar, M. Özer, R. Bayır, “Alternatör arızalarının zeki denetim teknikleri ile gerçek zamanlı tespit edilmesi”, Otomasyon, 213: 102-112 (2010).
D3. M. Uzuntarla, M. Özer, “Farklı uyartım bölgeleri için nöronal gürültünün bilgi kodlama üzerine etkileri”, Teknoloji, 10(1): 1-11 (2007).
D4. L.A. Akhvlediani, O.I. Davarashvili, G.Sh. Darsavelidze, M.I. Enukashvili, N.P. Kekelidze, T.S. Mamedov, M. Özer, L.H. Tecer, “Amplitude dependence of the internal friction in PbTe crystals”, Technology, 9(1):1-5 (2006).
D5. Y. Isler, N.H.Ekmekci, M. Özer, “Pasif dendrit elektriksel özelliklerinin benzetimi için bir yazılım”, Mühendislik Bilimleri Dergisi, 12(1):97-104 (2006).
D6. L.A. Akhvlediani, O.I. Davarashvili, G.Sh. Darsavelidze, M.I. Enukashvili, N.P. Kekelidze, T.S. Mamedov, M. Özer, L.H. Tecer, “Temperature dependency of internal friction in PbTe crystals”, Technology, 8(3):279-285 (2005).
D7. M. Özer, A. Bal, “Functions of Voltage-gated Ion Channels”, J. Electrical and Electronics, 4(1), 1091-1104 (2004).
D8. M. Özer, Isler, Y., “A New Computer Software for Simulation of Neurons”, Mühendislik Bilimleri Dergisi, 10(1), 1-8 (2004).
D9. M. Özer, “İyonik Kanal Aktivasyon ve İnaktivasyon Kapılarının Dinamik Davranışı için Alternatif Denklemler”, Mühendislik Bilimleri Dergisi, 9(3), 349-356 (2003).
D10. M. Özer, “Phase-plane Analysis for A Simplified Model of Purkinje Cell Dendrite,” Mathematical and Computational Applications, 8(1), 71-78 (2003).
D11. M. Özer, “Analysis of Time-course of the Recovery from Inactivation of Ionic currents in Cerebellar Purkinje Cell,” Mathematical and Computational Applications, 7(1), 53-63 (2002).
D12. M. Özer, Kayıkçıoğlu, T., “Performance Analysis of Fitted Curves for Steady-state (In)Activation of Ionic Currents Present in Purkinje Cell Somata on Somatic Membrane Potential”, Mühendislik Bilimleri Dergisi, 8(1), 75-80 (2002).
E. Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitabında (Proceedings) Basılan Bildiriler
E1.E. Yilmaz, M. Özer, A. Çavusoglu, “Effects of Channel Blocking on the Spontaneous Firing Regularity of Scale-Free Hodgkin-Huxley Neuronal Network”, 2011 International Symposium on INnovations in Intelligent SysTems and Applications(INISTA), 15-18 June 2011, Istanbul
E2.U. Orhan, M. Hekim, M. Özer, “Epilepsy Diagnosis from EEG Signals using Probability Density Function and Mean Square Error”, 2011 International Symposium on INnovations in Intelligent SysTems and Applications (INISTA), 15-18 June 2011, Istanbul
E3.H. Kaya, Z. Saraç, M. Özer, H. Taskin, “Optical signal processing of interference fringes by Hartley transform method”,17Th Slovak-Czech-Polısh Optıcal Conference on Wave and Quantum Aspects Of Contemporary Optics,Book Series: Proceedings of SPIE-The International Society for Optical Engineering Volume: 7746, 2010.
E4. M. Uzuntarla, M. Özer, E. Köklükaya “Propagation of Firing Rate in a Feedforward Network With Stochastic Hodgkin-Huxley Neurons”, 20th International Eurasip Conference BIOSIGNAL 2010, Brno, Czech Republic, Vol. 20, p.122-128, 2010.
E5. U. Fesli, R. Bayır, M. Özer “Design and Implementation of a domestic solar-wind hybrid energy system”, 6th International Conference on Electrical and Electronics Engineering ELECO 2009, Bursa, Vol. 1, p.29-33, 2009.
E6. M. Uçar, R. Bayır, M. Özer “Real time detection of alternator failures using intelligent control systems”, 6th International Conference on Electrical and Electronics Engineering ELECO 2009, Bursa, Vol. 2, p.380-384, 2009.
E7. M. Özer, M. Uzuntarla, L.J. Graham “Effect of the ratio of inhibitory and excitatory conductance on the regularity of spontaneous cortical activity”, 19th International Eurasip Conference BIOSIGNAL 2008, Brno, Czech Republic, Vol. 19, p.11, 2008.
E8. M. Özer, T. Özdemir, M. Gümüş “A computer software for an efficient finger-tapping test”, 19th International Eurasip Conference BIOSIGNAL 2008, Brno, Czech Republic, Vol. 19, p.32, 2008.
E9. M. Özer, M. Uzuntarla, S.N. Agaoglu “Effect of the sub-threshold periodic current forcing with noise on the synchronization of neuronal spiking activity”, 15th Annual Computational Neuroscience Meeting CNS*2006, July 16-20, Edinburgh, UK, Abstract Book, p.80, 2006.
E10. M. Özer, “The natural and anticausal paths for the dynamics of ion channel gates based on the path probability method”, Mathematical Methods in Engineering MME-06, Ankara, Abstracts Book, p.41, 2006.
E11. M. Özer, M. Uzuntarla, “Synchronization between neuronal spiking activity and sub-threshold sinusoidal stimuli based on the FitzHugh-Nagumo model”, Mathematical Methods in Engineering MME-06, Ankara, Abstracts Book, p.42, 2006.
E12. M. Özer, I. Türker, “A comparative analysis for the regularity of the neuronal spike train based on the five different algorithms with stochastic ion channels”, Mathematical Methods in Engineering MME-06, Ankara, Abstracts Book, p.42, 2006.
E13. M. Özer, K. Zengin, “A computer software for simulating single-compartmental model of neurons with deterministic or stochastic ion channels”, 18th International Eurasip Conference BIOSIGNAL 2006, Brno, Czech Republic, Vol. 18, 361-363, 2006.
E14. M. Özer, I. Türker, “A comparative analysis of the neuronal response with stochastic ion channels for preconditioned monophasic phase”, 18th International Eurasip Conference BIOSIGNAL 2006, Brno, Czech Republic, Vol.18, 160-162, 2006.
E15. M. Özer, M. Uzuntarla, “Investigation of synchronization between neuronal spiking activity and subthreshold sinusoidal forcing”, 18th International Eurasip Conference BIOSIGNAL 2006, Brno, Czech Republic, Vol.18, 84-86, 2006.
E16. M. Özer, Isler, Y., Ekmekci, H., “A Computer Software For Simulating Passive Dendrite Properties Based On The Cable Theory”, 2nd International Symposium On Electrical-Electronics and Computer Engineering, Nicosia, 291-296, 2004.
E17. M. Özer, “Relaxation phenomena in the (in)activation gates of the voltage-gated ion channels”, International Workshop on Global Analysis, Cankaya University, Ankara, 2004.
E18. M. Özer, Erdem, R., Provaznik I., “A new approach to dynamic modeling of voltage-dependent ion channel gates”, 17th International Eurasip Conference BIOSIGNAL 2004, Brno, Czech Republic, Vol.17, 381-383, 2004.
E19. M. Özer, Provaznik, I., Zengin, K., “A statistical physics model of voltage-dependent ion channels”, 17th International Eurasip Conference BIOSIGNAL 2004, Brno, Czech Republic, Vol.17, 387-389, 2004.
E20. M. Özer, “Ionic Channel Density Of Purkinje Cell Somata can Act As A Delayed Response Parameter”, International Twelfth Turkish Symposium on Artificial Intelligence and Neural Networks: TAINN’ 2003, Çanakkale, Vol.E3, 277-279, 2003.
E21. M. Özer, and Y. İşler, “A New Computer Software for Simulation of Single Compartmental Model of Neurons”, International Twelfth Turkish Symposium on Artificial Intelligence and Neural Networks: TAINN’ 2003, Çanakkale, Vol.E3, 268-270, 2003.
E22. M. Özer, “Excitability and Dynamics of Voltage-gated Ionic Currents in Squid Giant Axon,” Proc. 3rd Int. Conference on Mathematical and Computational Applications, Konya, Vol. I, 366-373, 2002.
E23. M. Özer, “Performance Analysis of Curves Fitted to Steady-state (In)Activation Variable for Voltage-gated Ionic Currents in Purkinje Cell Main Dendrite,” Proc. 16th Biennial International Eurasip Conference BIOSIGNAL 2002, Brno, Czech Republic, Vol.16, 433-435, Vutium Press, 2002.
E24. M. Özer, “Analysis of Time-course of the Recovery from Inactivation for the Molluscan Ionic Currents,” Proc. 16th Biennial International Eurasip Conference BIOSIGNAL 2002, Brno, Czech Republic, Vol.16, 233-235, Vutium Press, 2002.
E25. M. Özer, “Contribution of Voltage-gated Ionic Currents in Cerebellar Purkinje Cell Somata to Passive Membrane Properties under Current Clamp Condition,” Proc. 4th International Workshop on Biosignal Interpretation BSI2002, Como, Italy, Vol.1, 525-529, Milano, 2002.
E26. M. Özer, “Performance Analysis of Fitted Curves for Steady-state (In)Activation of Ionic Currents Present in Purkinje Cell Somata on Somatic Membrane Potential,” Proc. 4th International Workshop on Biosignal Interpretation BSI2002, Como, Italy, Vol.1, 521-524, Milano, 2002.
E27. M. Özer, “Analysis of Axonal Response to Sinusoidal Stimulation Based on Squid Giant Axon,” Proc. International Conference on Electrical and Electronics Engineering ELECO’2001, Bursa, Vol.2, 342-344, 2001.
E28. M. Özer, and T. Kayıkçıoğlu, “Contribution of Individual Voltage-gated Ionic Currents in Cerebellar Purkinje Cell Somata to Peak Somatic Membrane Potential,” Proc. International Conference on Electrical and Electronics Engineering ELECO’2001, Bursa, Vol.2, 313-316, 2001.
E29. M. Özer, and A. Zafer Gürler, “Social and Economic Effects of Medical Imaging Systems”, International Visual Soc. Ass.Annual Conference, Antwerp, Belgium, 56, 1999.
E30. A. Gangal, T. Kayıkçıoğlu, A. Atasoy and M. Özer, “Improvement of ----- Signal-to-Noise Ratio with Adaptive Recursive Filtering,” Proc. 8th Mediterranean Electrotechnical Conference, Bari, Italy, Vol.3, 1686-1689, 1996.
E31. T. Kayıkçıoğlu, M. Özer and A. Gangal, “Reconstructing Ellipsoids from Its Three Projections,” Proc. 8th Mediterranean Electrotechnical Conference, Bari, Italy,Vol.2, 1079-1082, 1996.

F. Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan Bildiriler

F1. O. Erkaymaz, M. Özer, N. Yumuşak, “İleri Yönlü Yapay Sinir Ağlarında Küçük-Dünya Ağ Topolojisinin Öğrenme Performansına Etkisi”, Akıllı Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamaları Sempozyumu (ASYU 2010), Kayseri, 21-24 Haziran 2010.
F2. U. Orhan, M. Özer, M. Hekim, “Kümelemeye Dayalı Olasılık Dağılımı Ve Yapay Sinir Ağı Kullanarak EEG İşaretlerinden Epilepsi Teşhisi”, Akıllı Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamaları Sempozyumu (ASYU 2010), Kayseri, 21-24 Haziran 2010.
F3. U. Orhan, M. Hekim, M. Özer, “EEG İşaretlerinin Çok-katmanlı Algılayıcı Yapay Sinir Ağı Modeli İle Sınıflandırılmasında Ayrıklaştırma Yaklaşımı”, 15.Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısı BIYOMUT 2010, Antalya, 21-24 Nisan 2010.
F4. R. Uzun, M. Özer, “Miyelinli Aksonlarda Kanal Gürültünün Spayk Yayılımına Etkisi”, 15.Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısı BIYOMUT 2010, Antalya, 21-24 Nisan 2010.
F5. M. Uzuntarla, M. Özer, E. Köklükaya, “Gürültülü İleri Yönlü Biyolojik Sinir Ağlarında Ateşleme Oranı İletimi”, IEEE 18. Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı, Diyarbakır, 22-24 Nisan 2010.
F6. R. Uzun, M. Özer, “Kanal Bloklamanın Miyelinli Aksonlarda Spayk Yayılımına Etkisi”, IEEE 18. Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı, Diyarbakır, 22-24 Nisan 2010.
F7. E. Yılmaz, M. Özer, B. Şen, “Stokastik Ölçeksiz Nöral Ağda Eşik-altı Uyartımın Kodlanması”, IEEE 18. Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı, Diyarbakır, 22-24 Nisan 2010.
F8. U. Fesli, R. Bayır, M. Özer “Düşük güçlü bir hybrid system tasarımı ve uygulaması”, Nuclear & Renewable Energy Resources Conference with International Participation, Ankara, p.181-186, 2009.
F9. O. Çelen, M.Özer, “Matris Temas Sensör Dizinleri Kullanarak Ayak-Basınç Profilinin Çıkartılması”, Elektrik-Elektronik-Bilgisayar Mühendisliği Sempozyumu ELECO’2008, 184-186, 2008
F10. M. Uzuntarla, M.Özer, “Biyolojik Nöral Ağda Ağ Topolojisi ve İyon Kanal Gürültüsünün Uzaysal Senkronizasyona Etkileri”, Elektrik-Elektronik-Bilgisayar Mühendisliği Sempozyumu ELECO’2008, 225-228, 2008.
F11. M. Ali Özsoy, M. Özer, M. Uzuntarla, “Gürültü ve sinaptik etkileşimin nöron ağı senkronizasyonuna etkileri”, XIII.Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısı BIYOMUT 2007, 139-143, İstanbul, 2007.
F12. M. Uzuntarla, M. Özer, “Membran potansiyelindeki eşik-altı dalgalanmaların nöron ateşleme eşiğine etkisi”, XIII.Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısı BIYOMUT 2007, 134-138, İstanbul, 2007.
F13. M. Özer, O. Erkaymaz, M. Uzuntarla, “Sinaptik arakaplan aktivitesinin istatistiksel parametrelerinin kortikal nöronların ateşleme düzenliliğine ve etkin bekleme periyoduna etkisi”, XIII.Biyomedikal Mühendisliği Ulusal Toplantısı BIYOMUT 2007, 144-148, İstanbul, 2007.
F14. M. Ali Özsoy, M. Uzuntarla, M. Özer, “Change in response time of neuronal populations with noise, synaptical interactions and stimulus frequency”, IEEE 15. Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı, Eskişehir, 2007.
F15. M. Özer, O. Erkaymaz, M. Uzuntarla, “Effect of the Correlation in Synaptic Background Inputs on the Regularity of Neocortical Neuron Firing Activity”, IEEE 15. Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayı, Eskişehir, 2007.
F16. O. Erkaymaz, M. Uzuntarla, M. Özer, “Sinaptik arkaplan aktivitesindeki korelasyonun neokortikal nöronların latansına etkisi”, VI. Ulusal Sinirbilimleri Kongresi, Karabük, 9-13 Nisan 2007. (D2)
F17. S.N. Ağaoğlu, M. Özer, “Stokastik İyon Kanallarına Sahip Tek-Bölmeli Nöron Modelinin Eşik-Altı Periyodik Uyartıma Tepkisinin Spikelar Arası Zaman Aralığı Histogramlarına Dayalı Olarak İncelenmesi”, 1. İyon Kanalları ve Oksidatif Stres Kongresi, 43-44, İsparta, 14-16 Eylül 2006.
F18. K. Zengin, M. Özer, “İyon Kanal Gürültüsünü Chow-White Algoritmasına Dayalı Olarak Modelleyen Bir Bilgisayar Yazılımı”, 1. İyon Kanalları ve Oksidatif Stres Kongresi, 51-52, İsparta, 14-16 Eylül 2006.
F19. S.N. Ağaoğlu, M. Özer, “Sıcaklığın Stokastik İyon Kanalları İçeren Nöron Dinamikleri Üzerindeki Etkisi”, Elektrik-Elektronik-Bilgisayar Mühendisliği Sempozyumu ELECO’2006, 280-283, Bursa, 2006.
F20. K. Zengin, M. Özer, “Tek-Bölmeli Nöronların Stokastik Davranışını Modelleyen Bir Bilgisayar Yazılımı”, Elektrik-Elektronik-Bilgisayar Mühendisliği Sempozyumu ELECO’2006, 284-287, Bursa, 2006.
F21. M. Uzuntarla, M. Özer, “Nöronların İletişiminde Sezgisel Senkronizasyon”, Elektrik-Elektronik-Bilgisayar Mühendisliği Sempozyumu ELECO’2006, 201-204, Bursa, 2006.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
arşivi, il, zonguldak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zonguldak Haritası, Zonguldak ilçeler Haritası, Zonguldak Türkiye Haritası Violent Karadeniz Bölgesi 0 15 Şubat 2014 15:24
Zonguldak hava durumu, Zonguldak hava durumu 15 günlük Violent Karadeniz Bölgesi 0 15 Şubat 2014 15:20
V i d e o Gif Arşivi Zen Avatar ve Smiley 9 29 Ağustos 2013 15:42