IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

11Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2011, 09:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zonguldak il arşivi




COĞRAFİ YAPI






Zonguldak, Batı Karadeniz Bölgesi’nde, Karadeniz’e batı ve kuzeyden kıyısı olan bir ildir. 3.309 km²lik yüzölçümüyle Türkiye topraklarının binde altısını kaplar. Karadeniz kıyılarından başlayan il toprakları, kuzeyden Karadeniz, kuzeydoğudan Bartın, doğudan Karabük, güneyden Bolu, batıda Düzce illeriyle çevrilidir.

Zonguldak yönetsel anlamda Merkez İlçe, Alaplı, Çaycuma, Devrek, Gökçebey ve Kdz.Ereğli ilçelerinden oluşmuştur.



YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ






Zonguldak ili çok engebeli bir arazi yapısına sahip olup; il alanının % 56’sı dağlarla, % 31’i platolarla ve % 13’ü ovalarla kaplıdır.

Akarsu vadileriyle yer yer derin bir biçimde parçalanmış olan il toprakları orta yükseklikteki dağlık alanlardan oluşur.

Bol yağışlı bir iklime sahip olan Zonguldak, yerüstü su kaynakları bakımından oldukça zengindir. İlde Filyos Çayı dışında büyük akarsu olmamakla birlikte, çok sayıda akarsu vardır. Bu akarsular, il alanının sık bir vadi ağıyla parçalamıştır.




Dağlar

Ağırlıklı yeryüzü şekillerini oluşturan dağlar; kuzey kesimlerinde 1000 metreyi bulmazken, orta kesimlerde 1200 metreyi aşmakta, güneyde ise yer yer 2000 metreye kadar ulaşmaktadır. Dağlar kıyıya koşut üç sıra oluşturduğundan kıyı ile iç kesimler arasında ulaşım güçleşir. Kıyıya yakın yükseltilerin oluşturduğu dağ sırasının altında zengin taşkömürü yatakları vardır.

Atyaylası Tepesi (710 m), Göldağı (771 m), Kantar Tepe (905 m), Orhan Tepe (920 m), Baba Dağı (1120 m), Soğukoluk Tepesi (1268 m), Kızıl Tepe / Kızıltaş )1468 m) ve Bacaklı Yayla ilin bilinen yükseltileridir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Vadiler, Platolar, Ovalar

Zonguldak il toprakları sıkı bir vadi ağıyla parçalanmıştır. Bu vadiler kimi kesimlerde genişleyerek düzlükler oluşturmasına karşın, ilde büyük denebilecek bir ova yoktur.


Filyos Çayı Vadisi

Alaplı Irmağı Vadisi

Gülüç Irmağı Vadisi

Üzülmez Deresi Vadisi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kıyılar

Karadeniz boyunca uzanan kıyı şeridinin tek önemli girintisi Kdz.Ereğli yakınlarındaki Baba Burnu’dur.

Doğuda Sazköy’den batıda Alaplı ilçe sınırına uzanan 80 kilometrelik kıyı bandında yer alan pek çok doğal plaj (koy) ve kumsal alanlar yöre halkının yaz aylarında günübirlik kullandığı belli başlı mekanlardır




Akarsular

Filyos ve Gülüç Çayı; Devrek, Alaplı ırmakları; Üzülmez, Kozlu dereleri yörenin bilinen akarsu kaynaklarıdır. Ayrıca her biri akarsuların denize döküldüğü yer anlamına gelen Küçükağız, Ömerağzı, Çatalağzı (Çatalağız
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ir coğrafya terimi olup, ırmağın denize kavuştuğu yerde lığların birikmesiyle oluşan delta) İnağzı, Değirmenağzı, Çavuşağzı, Alacaağzı, Köseağzı, Mevrekeağzı ve İncivezağzı gibi ağızlara irili ufaklı pek çok dere akmasına karşın, yaz mevsiminde bu derelerin oluşturduğu kanyonların suyu azalmaktadır.

En önemli akarsuyu Filyos Çayı olup 228 km. uzunluğundadır.




Baraj Gölleri ve Göletler

İl sınırları içinde doğal göl bulunmamaktadır. Merkezde Ulutan, Kdz.Ereğli’de Kızılcapınar ve Gülüç baraj gölleri; Çatalağzı’da Dereköy ve Karapınar’da Çobanoğlu göletleri ilin bilinen yapay gölleridir.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 29 Ekim 2011, 09:20   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




BİTKİ ÖRTÜSÜ


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İl topraklarının % 52’si ormanlık alan (348.612 ha) olup, bunun % 88’i koru, % 12’si baltalık orman niteliğindedir. Ülkemiz ormanları içerisinde zengin bir tür çeşitliliği ile doğal arboretum konumunda olan yöre ormanlarında kayın, meşe, gürgen, kestane, çınar, ıhlamur ve kızılağaç başta olmak üzere % 70’i yapraklı; gürgen, karaçam, sarıçam, kızılçam ve sahil çamı türleriyle % 30’u ibreli ormanlardır. Her mevsimi yağışlı geçen yörenin yükseklikleri iğne yapraklı (köknar, çam), daha aşağıları yayvan yapraklı (kayın, meşe, kestane, karaağaç, ıhlamur, kavak), akarsu kenarları da kavak, söğüt ağaçlarıyla kaplıdır.

Bu ana yeşil dokuyu orman gülü, pırnal meşesi, çoban püskülü, defne, kocayemiş, kızılcık, kiraz, funda, ayı üzümü, kuşburnu, böğürtlen, dağ çileği, eğrelti otu gibi orman altı bitki örtüsü tamamlamaktadır.Zonguldak yöresi endemik bitki varlığı açısından da oldukça zengin bir potansiyele sahiptir.

Ana toprağı Zonguldak olan bu bitkilerin bir bölümü yörenin antik adları ile (phrygia, paphlagonica, galaticus, bihhynicum, pontica...), bir bölümü de mitolojik kaynaklardaki adları ile (delphinium, olympica, heracleum...) bilinmektedir.


İKLİM

Zonguldak ili ılıman Karadeniz ikliminin etkisi altındadır. Her mevsimi yağışlı ve ılık olan Zonguldak’ta kurak mevsime rastlanılmamaktadır. En fazla yağış sonbahar ve kış mevsimlerinde görülür.

İlde mevsimler ve gece-gündüz arasında önemli bir sıcaklık farkı bulunmamaktadır. Denizden iç kesimlere doğru gidildikçe, iklim biraz daha sertleşir.

Yıllık ortalama sıcaklıklarda il genelinde önemli bir farklılaşma yoktur. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları ilin en fazla güneşli günlerinin yaşandığı aylardır. Yine bu aylar arasında deniz sıcaklığı ortalama 20 °C düzeyindedir.

Yıllık yağış ortalamasının 1234.96 mm olduğu Zonguldak’ta, en yağışlı aylar 148.65 mm ile Aralık ve 141.72 mm ile Ocak aylarıdır. Yağışlar kıyılardan iç kesimlere doğru gidildikçe hem azalmakta hem de yağmurdan kara dönüşme özelliği göstermektedir.

İlde hakim rüzgar güneydoğu (keşişleme) yönündedir. İkinci derecede etkili rüzgar ise kuzeybatı (karayel) yönündedir.

Zonguldak’ta en düşük nispi nem oranı % 70 olup, ortalama nispi nem oranı % 75’tir.




JEOLOJİK YAPI

Karadeniz sahilinde Ereğli-İnebolu arasındaki engebeli arazi parçası bugünkü jeolojik bilgilere göre Mezozoik çağa ait bir teşekküldür. Birçok yerde kömür ihtiva eden tabakalar yüzeyde kendini gösterir. Kretesinin altındaki karbonifer şeridi 160 km uzunluğundadır.

Filyos Çayının batısında kalan Zonguldak-Kozlu-Kandilli (Batı Kömür Havzası) Filyos Çayının doğusundaki pencereler (Doğu Kömür Havzası) adını alır. Azdavay ve Söğütözü gibi doğu kömür havzasına ait yerlerde prodüktif kömür damarlarına rastlanır.

Zonguldak sahasında ilk hareketler, Namurian Formasyonunu tabanında meydana gelmiştir. Genel bir yükselme Vise kalkerinin teşekkülüne son vermiş ve ilk kara teressübatı meydana gelmiştir. Alt Namurian’da bazı ilerlemeler ve gerilemeler olmuşsa da Orta Namurian’da kömür havzası açık denizden kesilmiştir. Bütün Namurian Devri, sürekli bir alçalma göstermiştir. Ortalama 1000 metrelik bir çöküntü, bütün kömür havzasında Namurian Devrinin sonunu getirmiştir. Yeni hareketlerle Westfalian Devri başlamıştır. İkinci bir hareket sonucu nehirlerin taşıma gücü artmış, büyük miktardaki teressübat çöküntü halindeki sahaya doğru akın etmiştir. Bu hızlı çöküntü zaman zaman durmuş ve sakin devirlerde,büyük miktarda turba teşekkül etmiştir. Namurian Devrindeki hareketler aynen ve daha yakın yerlerde meydana gelmiştir. Westfalian A’nın üst kısımlarında nehirlerin taşıma güçleri azalmıştır. Westfalian’ın konglomeraları en çok formasyonun alt yarım kısmındadır.

Westfalian B’nin başlangıcında deniz kıyısının gerisindeki alanda bir yükselme meydana gelmiş, nehirlerin taşıma güçleri büyük miktarda artmıştır. Westfalian A’nın konglomeralarından daha büyük ve volkanik menşeli çakılların teşkil ettiği Karadon formasyonu, sahada yüksek dağları ve volkanik hareketlerin varlığını gösterir.

Gelik’in doğusundaki Karbonifer (Göbü Karboniferi) adını alır. Bu karbonifere Delikli Meşe Karboniferi adı da verilir.

Westfalian A,C ve belki D Konkordan Westfalian A’nın üzerinde yatmaktadır . Bu devrin başlangıcında, nehirlerin taşıma kabiliyetinin büyük olması bu formasyonun başlangıcında büyük miktardaki konglomeralarla kendini göstermektedir. Westfalian B’nin büyük parçalı tabakaları, Westfalian A’ya göre daha fazla volkanik taş ihtiva etmektedir. Bu formasyonda da bazı kömür damarları vardır, fakat damarlar ya çok ince veya istihsal için çok şistlidir.



KÖMÜRÜN OLUŞUMU

Kömür Oluşumu; Kömür değişik oranlarda organik ve inorganik yapıcı ve bileşenler içeren tortul kayaçtır. Doğada yapı, doku, bileşenler ve köken açısından, birbiriyle tam anlamda özdeş iki kömür oluşumuna rastlamak hemen hemen olanaksızdır.

Kömürü yapan ana element karbondur.Bu nedenle oluşumu karbon çevrimine çok bağımlıdır. Kömür evrimi bataklıklarda başlar. Kömürleşmenin başlıca kaynakları bitkiler ile havadan veya yüzeysel sulardan alınan karbondioksittir. Mağmanın içerdiği gaz, buhar ve çözeltiler karbon çevrimine katılır. Hava ve sudaki karbondioksitin önemli bölümünü bitkiler özümler, yaşamları için gerekli olanı yapılarında tutarlar. Karbondioksitin suda çözünen bölümü, karbonatlı kayaçlarda ve organik tortularda birikir. Bunların başkalaşması sonucu tekrar çevrime katılır.

Kömür; Uygun ortamlarda, bataklıklarda bozunma ve çürümeden kurtulan bitki kalıntı birikimlerinin,zamanla biyokimyasal ve fiziksel etkilerle değişimi sonucu oluşur. Biyo kimyasal evrede Turbalaşma, dinomokimyasal veya başkalaşma evresi ise kömürleşmedir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:21   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




EKONOMİ
TAŞ KÖMÜRÜ



Zonguldak ilde bulunan doğal kaynakların yönlendirdiği bir ekonomik yapı göstermektedir. İl tarım dışı kesimlerin ağırlık kazandığı bir kaç ilden biridir.


Zonguldak, yeraltı kaynakları açısından zengin illerden biridir. Zonguldak’ ta taşkömüründen başka, alüminyum (boksit), demir, manganez, barit, dolamit, kalker, kuvarsit, şiferton yatakları bulunmaktadır. Bunlardan manganez, kalker ve şiferton yatakları işletilmektedir.

Taşkömürü Havza Sınırları
İmtiyaz sahası; 3.885 km2 si karada, 3.000 km2 si de denizde olmak üzere 6885 km2 lik bir alanı kapsamaktadır.

Rezerv

Kuzeybatı Anadolu Taşkömürü Havzası Zonguldak ve Kastamonu illerinin, Kdz. Ereğli ilçesinden Cide-Azdavay ilçesine takiben150 km’lik bir sahil şeridi bulunur. Beş ayrı üretim bölgesinde taş kömür rezervleri henüz tam anlamıyla tespit edilmiş değildir. Bilinen rezervler deniz seviyesinden -1200 m derinliğe göre hesaplanmıştır. Bugüne kadar yapılan araştırma ve hesaplamalara göre 2007 yılı sonu itibariyle 541 milyon tonu görünür, 420 milyon tonu mümkün ve 367 milyon tonu muhtemel olmak üzere toplam 1.328 milyon ton taşkömürü rezervleri belirlenmiştir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Taşkömürünün Ülke Ekonomisinde Yeri


Başta Demir Çelik olmak üzere enerji, gıda, tehsin, çimento vs. metalürji Endüstrisinin tüm kesimlerinde ihtiyaç duyulan en önemli hammaddelerden biri de metalürji koktur.
1970 yılından itibaren ülkemizde gelişen Demir Çelik sektörünün ihtiyacı iç üretimle karşılanamaz olmuş ve ithal taşkömürünün ülke
ekonomisine girişi kaçınılmaz hale gelmiştir. 1973 yılında 16 bin ton ile başlayan ithalat, diğer sanayi sektörlerinde de ithalata yönelmesiyle 1997 yılında yaklaşık 9,5 milyon tona ulaşmıştır. 1997 yılı itibariyle taşkömürü üretiminin ülke ekonomisine katkısı 105.9 milyon dolardır.

Taşkömürü İşletmeciliğinin Tarihçesi
1829 da taşkömürünün, Zonguldak Ereğli ilçesi Kestaneci köyünden Uzun Mehmet tarafından bulunduğu kabul edilir.


İşletmecilik Başlangıcı ( 1843 - 1848 )

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:21   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




DEMİR-ÇELİK SANAYİ a. ERDEMİR'in Kuruluşu ve Gelişimi 1950'li yıllarda ülke çapında girişilen karayolu, sulama, ziraatı geliştirme, baraj inşaatları ile otomotiv ve beyaz eşya sanayiini kurmaya yönelik girişimlere paralel olarak, yassı çelik ürünlerine olan ihtiyaç büyük çapta artmıştır. Bu ihtiyaç doğrultusunda, 1959 yılı başında, Sanayi Bakanlığı'nca kurulan bir heyet ile Koppers Şirketi (ABD) tarafından yapılabilirlik etüdü ve tesisi kuracak şirketin statüsü üzerinde çalışmalar başlatılmış ve raporlar aynı yılın ortalarında hazırlanmıştır




28 Şubat 1960 tarihinde kabul edilen bir yasayla, "Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ." (Erdemir) adı altında bir anonim şirket kurulması için Bakanlar Kurulu'na yetki verilmiş, 11 Mayıs 1961'de şirketin kurulması resmen tescil edilmiştir.

Haziran 1961'de ilk hafriyat çalışmaları başlatılmış, 42 ayda tamamlanan inşaat ve montaj aşamalarının ardından, tesisler, 15 Mayıs 1965 tarihinde işletmeye alınmıştır.

Cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerine imza atan Erdemir, gerçekleştirdiği dev yatırımlarla yassı çelik üretim kapasitesini yaklaşık 8 kat artırırken, kalite, maliyet, çevre koruma ve enerji tasarrufu alanlarında da dünya ölçeğinde önemli mesafeler kat etmiştir.
Kapasite artırma ve modernleştirme yatırımlarının yanı sıra Erdemir, büyüme stratejileri çerçevesinde önemli adımlar atarak, yurtiçinde ve yurtdışında kurulu kapasitelerin satın alınması, yeni kapasitelerin kurulması veya üretim, yatırım ve yönetim alanlarındaki birikimlerinin, şirketler kurularak değerlendirilmesi çalışmalarına hız vermiştir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:21   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




b-Şirket profili
15 Mayıs 1965te üretime başlayan Erdemir, bugün ulaştığı 3 milyon 500 bin ton/yıl düzeyinde ham çelik üretim kapasitesi ile halen Türkiye'nin en büyük demir çelik kuruluşu ve tek entegre yassı çelik üreticisidir. Uluslararası kalite standartlarında levha, sıcak ve soğuk haddelenmiş sac ile kalay, krom ve çinko kaplamalı sac üretmektedir.Kdz.Ereğli'de yaklaşık 4 km'lik bir alan üzerine kurulu Erdemir tesislerinde,kok-sinter-yüksek fırın-BOF-sürekli döküm-sıcak haddeleme-sürekli soğuk haddeleme ve kaplama teknolojisi ile üretim yapılmaktadır.

Ürünleri ile otomotiv, boru, beyaz eşya, basınçlı kap ve makine gibi imalat sanayiinin bir çok sektöründe temel girdi sağlayan ve Türkiye yassı çelik ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılayan Erdemir, başta Avrupa olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapmaktadır.
İsdemir, Erdemir Çelik Servis Merkezi A.Ş., Çelbor Çelik Çekme Boru Sanayi Tic. A.Ş., Erenco, Erdemir Romanya S.R.L, Div-Han A.Ş. şirketlerini bünyesine katarak bir şirketler grubu haline gelen Erdemir yeni bir vizyona doğru atılım başlatmıştır.

Kayıtlı sermaye tavanı 700 trilyon, çıkarılmış sermayesi 44 trilyon 352 milyar TL olan Erdemir'in; 2003 yılı verilerine göre hisselerinin %50,07'si özel sektöre %49,93'ü ise kamuya aittir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Erdemir Ürünlerinin Kullanım Alanları:
Erdemir'in uluslararası kalite standartlarında ürettiği yassı çelik ürünleri, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de dayanıklı tüketim malları ve yatırım malları endüstrilerinin ana girdisi durumundadır.


Erdemir'in başlıca ürünleri ve kullanım alanları şunlardır:

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:21   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




SOĞUK MAMÜLLER

SOĞUK MAMÜLLER Derin çekme ve şekillendirmeye uygun mamuller Galvanizli sac ve rulo imalatı Muhtelif makine parçası imalatı Büroeşyası,aydınlatmagereçleri, otomotiv sanayiiiş ve inşaat makineleri imalatı Buzdolabı,çamaşırmakinesi,mutfak eşyasıDüşük ve orta mukavemetli karbon çelikleri Atmosferkorozyonunadayanıklıçekme kalite saclarKatlamaya uygun profil Emaye kaplamaya uygun çelikler Atmosfer korozyonuna dayanıklı sac ve levhalar
Çember sacı Baraj cebri boruları Kürek vezincir imalatı Genel Konstrüksiyon levhaları Gaz korozyonuna dayanıklı sac Kara ve demir yolu araç imalatı savunma sanayi Laminasyon çelikleri Petrol boruları, dikişli boru imalatı Ambalajvetenekekutuvekonserve kutusu yapımına uygun çeliklerGalvanizli boru, siyah boru, profil imalatı Soğuk haddelenmiş ticari kalite çelikler Aşınmaya dayanıklı levhalar Soğuk haddelenmiş yapı çelikleri Yüksek mukavemetli makine parçaları Teneke (kalay kaplı ve krom kaplı) LPG tüp imalatı, jant imalatı Çekmeişlemineuygunsoğuk haddelenmiş çeliklerOto şasi malzemesi, gemi yapım levhaları

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Basınçlı kaplar, kazan sacları,kazan boruları Ziraat aletleri ve özel uygulamalar, Islah çelikleri Gaz korozyonuna dayanıklı saclar ve levhaYan Ürünler; metalurjik kok,motor benzol, toluol-klisol, ham katran, amonyum sülfat(suni gübre), granüle yüksek fırın cürufu, demir sülfat,pik demirdir.

c-Erdemir'in Türkiye ve Karadeniz Ereğli Ekonomisindeki Yeri
Erdemir'in yassı çelik ürünleri tüm dünyada dayanıklı tüketim malları ve yatırım malları endüstrilerinin ana girdisi durumundadır. Bu nedenle demir ve çelik sanayii bir ülkedeki refahın ve gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biri olarak kabul edilmektedir.
470 bin ton/yıl üretim kapasitesi ile kurulan ve sürekli gelişim ilkesi ışığında bugün 3 milyon 500 bin ton/yıl üretim seviyesine ulaşan Erdemir; Türkiye'nin en büyük demir çelik kuruluşu ve tek yassı çelik üreticisi olarak, ülkenin yassı çelik ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılamaktadır. Bunun yanında, ülkenin tüketim potansiyeli ve dünya demir çelik sektöründeki gelişmeleri yakından izleyerek gerçekleştirilen modernizasyon ve kapasite artırıcı yatırımlarda maliyet ve kalite açısından en uygun teknolojileri seçerek tesislerini yenileyen Erdemir, başta Avrupa Birliği Ülkeleri olmak üzere, ABD, Çin, Kanada gibi dünyanın kaliteye duyarlı pek çok ülkesine yaptığı ihracatlarla ülkemize önemli döviz geliri sağlamaktadır.



Hisselerinin önemli bir bölümü halka açık olan Erdemir, ülke çapında geniş bir yatırımcı kitlesi tarafından birikimlerini değerlendirme aracı olarak rağbet görmektedir. Ülke için olduğu kadar kurulduğu şehir olan Karadeniz Ereğli ve çevresi için de yaşamsal öneme sahip olan Erdemir, boru, çimento, dilme fabrikaları ile tersanelere girdi sağlayarak, bölgede imalat sanayiinin gelişimine büyük ölçüde katkıda bulunmakta; sanayi kuruluşlarına bakım ve teknik destek hizmeti vermektedir. Bunun yanı sıra karayolu ile sevk edilen, yılda yaklaşık 2 milyon ton çelik ürünü ile canlılık kazanan taşımacılık sektörü, bölge insanı için önemli bir gelir kaynağı oluşturmaktadır.

Erdemir'în ve müşterilerinin liman hizmetleriyle ilgili talepleri doğrultusunda, entegre çözümlere sahip, dünya standartlarında bir liman işletmesi ve Batı Karadeniz'in en büyük limanı olan ER-PORT; üçüncü şahıslara da hizmet vermektedir.

Ürünleri ile olduğu kadar hammadde ve diğer malzeme gereksinimi ile de önemli ekonomik faaliyet ve istihdam alanları yaratan Erdemir, ulusal kaynakların kullanımına öncelik vererek, yan sanayilerin oluşması ve gelişmesine katkıda bulunmaktadır.


 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:22   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




d-Erdemir ve Kdz.Ereğli:

60'lı yıllarda küçük bir sahil kasabası olan Ereğli; Erdemir'in kurulmasıyla birlikte modern bir sanayi kenti olma yolunda önemli adımlar atmıştır. Ülkenin dört bir yanından kendileri ve aileleri için daha iyi bir yaşam kurma idealiyle Ereğli'ye gelen yüzlerce insan, Ereğli'nin yerli halkıyla birlikte, kendilerinin ve yerleştikleri, yaşadıkları şehrin geleceğini birlikte kurmuşlardır. Erdemir için gerçekleştirilen her yatırım, Ereğli'nin gelişimi için de yaşamsal bir önem taşımaktadır.
Erdemir Karadeniz Ereğli için bir bakıma daha modern bir yaşam tarzına geçiş noktası, üreticiden tüketiciye kadar tüm safhalarda ciddi bir hayat sağlayıcısı demektir. Karadeniz Ereğli de Erdemir için büyük bir insan kaynağı, yaşamsal bir

coğrafya, tarihsel bir bağlılık ve birliktelik dünya liderliğinde uzanan yolda büyük bir yol ortağı ve anavatan demektir.
Bugün yüz binin üzerinde nüfusu olan Ereğli'de Erdemir çalışanları, eş ve çocukları ile birlikte yaklaşık 30,000 kişilik büyük bir ailedir. Başlı başına bir kent olarak değerlendirilebilecek Erdemir'de çalışanların ve ailelerinin sosyal ihtiyaçlarına büyük önem verilmektedir. Lojman, misafirhane, yemekhaneler, gazinolar, sinema, plaj, açık yüzme havuzu, açık ve kapalı spor tesisleri ve kreş gibi sosyal tesis ve kuruluşlar; bu ihtiyaçları karşılamaya yöneliktir.
Ayrıca kurumsal sosyal sorumluluk bilinci ile maddi kaynaklarını ve bilgi birikimini halkın hizmetine sunan Erdemir, Ereğli'deki yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunmaktadır. Bünyesinde bulunan sosyal tesisleri; resmi kamu kurumlan, yerel yönetimler ve sivil toplum Örgütlerinin kullanımına sunarak, kentteki kültürel ve sportif etkinliklerde önemli bir roi oynamaktadır. Erdemir Musiki ve Folklor Cemiyeti'nin tüm kente açık olan müzik, halk dansları ve tiyatro alanındaki çalışmaları ve Erdemirspor bünyesinde her yıl düzenlenen yaz okulları ile Ereğli'deki sosyal yaşamın zenginleşmesine katkıda bulunmaktadır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:22   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




e-Erdemir ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk:
Kurulduğu günden bu yana Erdemir; kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde gelecek nesillere yaşanabilir, güzel bir dünya bırakabilmek, ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunabilmek, herkes için daha iyi bir yaşam kalitesi sunabilmek amacıyla ekonomik kalkınmaya maksimum fayda sağlayan, insana ve çevreye yatırım yapan çağdaş yönetim anlayışını benimsemiştir.

Ülkemizde ve bölgemizde eğitim olanaklarının, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi, kültürel-sanatsal ve sportif etkinliklerin desteklenmesi ve toplumsal refahın yükseltilmesi doğrultusunda yaptığı katkılar, Erdemir'in bu bakış açısının, sürekli gelişme ve paylaşma ilkesinin bir göstergesidir.
Ülke sanayiinin gelişmesine öncülük eden Erdemir, kurumsal sosyal sorumluluk sahibi bir kuruluş olarak, içinde bulunduğu toplumun gelişimine de Öncülük etmek için çeşitli faaliyetler yürütmekte; toplumsal alanda önemli yatırımlar yapmaktadır. Erdemir, ekonomik, eğitsel, kültürel, sanatsal veya sportif, toplumu ilgilendiren her türlü oluşumun içerisinde bulunmakta, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile işbirliği yaparak panel ve sempozyumlar düzenlemekte veya bu gibi etkinliklere katkı sağlayarak, toplumsal problemlerde çözüm ortağı olarak hareket etmektedir. Bünyesinde 600'ün üzerinde sporcu barındıran Erdemirspor'un basketbol ve voleybol branşlarında çeşitli başarılara imza atan 3 profesyonel takımının yanı sıra, bisiklet, yüzme, boks, yelken ve güreş branşlarında amatör takımları mevcuttur.
Eğitime katkı faaliyetleri çerçevesinde her yıl bölgedeki Endüstri Meslek ve Ticaret Lisesi öğrencilerine mesleki eğitim veren Erdemir, bunun yanında teknik lise, meslek yüksek okulu ve üniversite öğrencilerine staj yapma olanağı tanımaktadır.
Kurumsal bir vatandaş olarak tüm yasal yükümlülüklerini zamanında ve eksiksiz yerine getiren, şeffaflığı ve etik değerleri iş yapma prensibi olarak kabul eden Erdemir; kurulduğu günden bu yana, ülke ekonomisine yaklaşık 9,5 milyar dolar katma değer üretmiştir.
f-Erdemir ve 2004 yılındaki gelişmeler:

2003 yılında olduğu gibi, 2004 yılının ilk dört ayında da Erdemir'in üretim birimlerinde rekorlar kırılmıştır. Yılın İlk çeyreği için hedeflenen rakamın önünde bir üretim gerçekleştirilirken, satışlar da hedefin üzerinde gerçekleştirilmiştir. Erdemir'de yerli
hammadde tedarikine, yurtiçi demiryolu/denizyolu taşımacılığının artırılmasına ve Ana Yatırım Planı kapsamında 4 milyon 500 bin ton/yıl yassı mamul üretimine yönelik çalışmalar devam etmektedir.


Çin'le birlikte dünya genelinde yassı çelik talebinde büyük artışlar gerçekleşmiş ve bunun yansıması olarak hammadde, navlun fiyatları ve nihai mamul fiyatlarında sıçramalar olmuştur. Hammadde tedarikinde büyük ölçüde yurtdışına bağımlı olan Erdemir,bu fiyat artışlarını minimum düzeyde tutarak, başta imalat sanayii olmak üzere tüm müşterilerinin bu sıçramalardan etkilenmemesi için destek vermiştir.

Erdemir,çelik üretimi için gerekli olan hammadde tedarikinde yurtiçi kaynakların kullanılmasının sağlanması amacının yanında, Türk ekonomisi ve çelik sektörünün büyük kazanımlar elde etmesi için, sahip olduğu 14 adet maden ruhsatı ile ;ülkenin en önemli demir cevheri üreticisi ve entegre demir-çelik tesislerindeki yüksek fırınların girdi hammaddesi olan 'peletin' tek yerli üreticisi konumunda bulunan; Div-Han A.Ş.'yi Erdemir Grubu bünyesine katmıştır.

Uluslararası Demir Çelik Enstitüsü'nün (IISI) 2004 yılının Ekim ayında İstanbul'da gerçekleşecek olan 38. Olağan Genel Kurul ve Konferanslarına, Türkiye Erdemir'in liderliğinde ev sahipliği yapacaktır. Erdemir,buna yönelik hazırlık çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, Türkiye ve Avrupa'da Mükemmellik çalışmaları kapsamında, tüm süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalarını devam ettiren Erdemir, EFQM Avrupa Kalite Ödülü sürecinde saha ziyaretine kalma başarısını göstermiştir.

Ülkemizin imalat sanayiinin nicelik ve nitelik yönünde artan beklentilerini karşılamak, ülkemiz çelik sektöründeki yapısal dengesizliği gidermek için yatırımlarına devam eden Erdemir,dünyanın öncü çelik üreticileri arasında yer alma vizyonuna uygun olarak değişimleri çok yakından takip etmekte ve bu değişimlere çok hızlı adapte olarak, politikalar uygulamaktadır.

2004 yılı için dünya çelik sektörünün önündeki en büyük sıkıntı olarak görülen hammadde tedarikinde, Erdemir yurtiçi kaynaklara yönelmenin yanı sıra, yurtdışı işbirliklerine gidecektir. Slab tedarikinde ise İsdemir ve Karabük'te planlanan slab yatırımları uygulamaya konulacaktır.

Hammadde taşımasında önemli yer tutan liman hizmetlerinin yeniden yapılandırılması ve başta Erdemir ile İsdemir olmak üzere, grup şirketlerinin bütün taşımacılık işlemlerinin tek merkezden yürütülmesi amacıyla Erdemir Lojistik A.Ş., 2004 yılının Mart ayında kurulmuştur.

Erdemir,müşterilerinin talepleri doğrultusunda gemi inşa sanayiinin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla ABD'den 2. el levha haddeleme tesisi satın alarak, bunu 2005 yılı ortalarında hizmete sokmayı planlamaktadır. Otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla da, Seka-İzmit Çelik Merkezi kurulması için Erdemir çalışmalarını hızla devam ettirmektedir

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:22   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




ORMAN ÜRÜNLERİ SANAYİ


Ülkemizde orman sanayinin dünyadaki ilerlemelere uygun biçimde gelişmesine katkıda bulunmak, yeni teknolojileri kendi tesislerinde uygulayarak özel sektöre öncülük etmek, ürün standartlarının uygulanmasına önderlik etmek ve kaynak yaratarak gerektiğinde yeni tesisler kurmak amacıyla kurulan ORÜS’ün faaliyetlerinin sona ermesinden sonra, bu faaliyetler tamamen özel sektör eliyle yürütülmektedir.

1992 Genel Sanayi ve İşyerleri Sayımı sonuçlarına göre toplam 34 işyerinde 116 kişinin çalıştığı, bunlardan önemli sanayi kuruluşları olarak her birinde 150-250 kişinin çalıştığı DEVREK TAŞ ve DOKAP yapı elemanları işletmeleri gelmektedir.

Devrek’te bulunan DEVREK TAŞ Fabrikası 250 kişi istihdam etmekte olup yıllık üretim kapasitesi 100 000 metreküptür. Devrektaş’ın kullandığı ağaç hammaddesinin yarısı bölgeden satın alınmaktadır. Fabrikada üretilen ürün ülke çapında tüm toptancılara dağıtılmaktadır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



OYKA KAĞIT FABRİKASI - ÇAYCUMA


SEKA Çaycuma Kağıt Fabrikası özelleştirme kapsamında OYAK' ın kuruluşu olan OYKA tarafından 30.06.2003 tarihinde satın alınmış ve 255 personel ile Kraft Kağıt üretimi yapmaktadır. Üretilen kağıtlar yurtiçi pazarda kullanıldığı gibi yurt dışınada ihrac edilmektedir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 29 Ekim 2011, 09:22   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zonguldak il arşivi




TAŞ ve TOPRAĞA DAYALI SANAYİ


a. Filyos Ateş Tuğla Sanayii


Yaklaşık 64.736 m²’si kapalı olmak üzere, toplam 252.633 m²’lik arazi üzerine kurulu buluna tesisimiz, SÜMERBANK tarafından modern anlamda alumina-silikat esaslı ateşe dayanıklı malzeme üretimi için “Filyos Ateş Tuğlası Sanayi Müessesesi “ unvanı altında II.Dünya Savaşının sona ermesine müteakip 1945 yılında temeli atılmış ve 1949 yılında da tecrübe üretime başlanmıştır.

Kuruluşundan itibaren “Filyos Ateş Tuğlası Sanayii Müessesesi “ adıyla SÜMERBANK’a bağlı olarak çalışan fabrika, 1983 yılında Türkiye Çimento ve Toprak Sanayii T.A.Ş. ‘ne (ÇİTOSAN) bağlanmış ve 1987 yılında bağlı olduğu ortaklık haline dönüştürülerek FİLYOS ATEŞ TUĞLASI SANAYİİ T.A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ adını almıştır. 1995 yılında Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından özelleştirme kapsamına alınan fabrika 1997 yılı Mayıs ayında resmen özelleşmiştir. Şirket 21.10.1997 tarihinde ismini ZONGULDAK YATIRIM FİLYOS ATEŞ TUĞLASI MAKİNE MADENCİLİK ENERJİ SANAYİİ TAŞ olarak değiştirmiştir.



b. Çanakçılar Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Seramik Sağlık Gereçleri (Vitrifiye) üretimine 1970 yıllarının ortalarında başlamıştır. Gökçebey ilçesinde 10.000 m² lik bir alanda kurulan firma kuruluş yıllarında hela taşı ve lavabo üretirken ,birikim,tecrübe ve ileri görüşle teknolojiyi yakından takip ederek ürün gamında ve kapasitesinde artış yoluna gitmiştir. Ülkenin ilk dört firması arasında yer almıştır. Ayrıca Çanakçılar Seramik Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi, Türk Vitrifiye sektörünü Dünya pazarlarında tanıtım amacıyla kısa, orta ve uzun vadeli planlar hazırlayan ve katkıda bulunan Seramik Sağlık Gereçleri Üreticileri Birliği (SERSA) nın 6 üyesinden biridir. Firmada 205 işçi, 17 teknisyen, 8 mühendis ve 20 idari personel olmak üzere toplam 250 personel istihdam edilmektedir.


c. Kılınç Seramik


Şirket 1992 yılında kurulmuş, 1994 yılında üretime geçmiştir. Vitrifiye sağlık seramik gereçleri üreten firma 1998 yılında ikinci fabrikayı da bünyesine katmış , üretim kapasitesini 6500 ton/yıl’a çıkarmıştır.


d. Lafarge Ereğli Çimento


Kdz.Ereğli ilçesinde faaliyette bulunan Lafarge Çimento işletmesi 1991 yılında işletmeye alınmış ve tesiste 75 kişi istihdam etmektedir. Yıllık üretim kapasitesi 300 000 ton dur.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
arşivi, il, zonguldak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zonguldak Haritası, Zonguldak ilçeler Haritası, Zonguldak Türkiye Haritası Violent Karadeniz Bölgesi 0 15 Şubat 2014 15:24
Zonguldak hava durumu, Zonguldak hava durumu 15 günlük Violent Karadeniz Bölgesi 0 15 Şubat 2014 15:20
V i d e o Gif Arşivi Zen Avatar ve Smiley 9 29 Ağustos 2013 15:42