20 Mart 2009, 22:13 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Rize İli Hakkında Bilgiler Rize ait adetler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
| |
|
20 Mart 2009, 22:14 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Rize İli Hakkında Bilgiler Rize - Bakırcılık [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Bakırcılık Rize’de bakır dövmeciliği hem şekil bakımından hem de dövme sanatı bakımından komşu illerin bakır dövmeciliğinden farklıdır. Rize bakır dövmeciliği daha fazla işçilik isteyen ince çekiç dövmeciliğine dayanır. Başka yerlerdeki gibi iri ve seyrek derbeli değildir. Rize bakır işletmeciliğinde yaylan güğüm, kazan ve ibrik gibi eşyaların alt bağlantı yerleri geçme-dövme şeklinde daha dayanıklı olarak yapılır. Böyle yapılmayan kazan, güğüm ve ibrik gibi eşyaların alt bağlantı yerleri ters doğru şeklinde dövme yapılarak tamamlanır. Bu bağlantının daha az dayanıklı olduğu Rize’li bakır ustalarınca ifade edilmektedir. Alıntıdır |
|
03 Nisan 2009, 03:39 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Rize İli Hakkında Bilgiler ANZER BALI Anzer Balı Türkiye’de üretilen ve Dünyada eşi emsali bulunmayan kır çiçek flora örtüsüne sahip olan, İngiliz-Alman botanikçilerin yaptığı araştırmalarda 450-500 çeşit çiçek bulunan, bunların içinde 80-90 tane endemik çiçek yalnız Anzerde yetişmekte ve bu çiçeklerden arıların topladığı bal dertlere deva hastalıklara şifa dünyaca ünlü Anzer çiçek balıdır. Haziran ayinin ilk haftasıyla birlikte kısmen karlı bölgelerde kardelenlerle birlikte bahara ve yeşilliğe ilk adımını atan Anzer, müthiş güzelliğini haziranla başlayıp temmuzda zirveye taşıyıp ağustosta tamamlar. Haziranın son haftasında gözlerini çiçeklere açan arılar ağustos ayinin ortasına kadar ballarını tamamlarlar. Anzerde İklim şartlarına bağlı olarak ağustosun birinci yada ikinci haftasında sağılma (hasat edilme) denilen işlemle ballar kovanlardan alınır. Hava şartlarının etkisine, çayırların (çimenlerin) erken biçilmesine bağlı olarak bal üretim miktarı değişkenlik arz etmektedir. Çok az, hatta hiç olmadığı yıllar olmuştur. Anzerde ağaç yetişmemektedir bu yüzden Anzer balında sadece Anzer yöresinde yetişen endemik çiçeklerin polenleri bulunmalıdır aksi taktirde gerçek Anzer balı değildir. Anzer balının sahte olup olmadığını anlamak için polen analizi yapılmaktadır. Anzer balına dışarıdan şeker veya herhangi başka bir katkı maddesi verilmemektedir. Anzer balı ısıl işlem görmeden sağılmaktadır. 40 °C`nin üzerindeki sıcaklıklar balın içindeki enzimleri ve polenleri etkisiz hale getirdiğinden soğuk sağım yapılmaktadır.Anzer balı ekmeğe sürülüp kahvaltıda tüketilen normal ballardan değildir. Anzer balı genellikle hastalıklara şifa niyetiyle tüketilmektedir.. Anzer balı Ankara Hacettepe Üniversitesinde analiz edilip garantisi tescil edilen bir baldır. Anzer balı deden toruna, Osmanlı İmparatorluğundan beri ilaç olarak kullanılarak gelmektedir. Osmanlı Padişahlarına Anzer balı kuvvet macunu olarak verilirdi. Anzer balı birçok hastalığın şifa kaynağıdır. YAPILAN KLİNİK ARAŞTIRMALARDA ANZER BALININ FAYDALARI · Ağrı ve sancıların giderir, · Ameliyat yaralarını erken kapatır · Ağız yaralarını iyileştirir, · Akciğer hastalıklarını iyileştirir, · Bağışıklık sistemini düzenler · Bademcik iltihabını yok eder, · Bağırsak düzensizliklerini ve iltihabını giderir, · Büyüme ve gelişmeyi son derece etkile, · Beyin hastalıklarının iyileştirir,Felç ve sinir hastalıklarını giderir, · Cilt bozukluğunu, lekelerini giderir, · Cinsel gücü artırır, · Damar sertliğini,damar tıkanıklığını yok eder, · Dengesiz beslenme sorunlarını giderir, · Düşünme yeteneğini arttırır, · Erken teşhiste kanser hastalıklarında tedavi edicidir, · Gözleri güçlendirir, · Gelişimi hızlandırır, · Halsizliği giderir, · Hazmı kolaylaştırır, · Hafızayı güçlendirir, · İshali keser, · İştah açar, · Kabızlığı Giderir, · Kalp damar hastalıklarını tedavi eder , · Kalp çarpıntısını giderir, · Kanı temizler, · Kasları güçlendirir · Kemikleri kuvvetlendirir, · Kilo yapmaz, · Kısırlığı giderir, · Mide ülseri bağırsak hastalıklarında tedavi edicidir, · Metabolizmada bozulan dengeleri kurar , · Nezle ve girip hastalığında tedavi edicidir, · Öksürüğü ,astım hastalığını tedavi eder, · Sinir sistemini rahatlatır, · Prostadı önler, · Sedef hastalığını tedavi eder, · Saç dökülmesini önler , · Sarılık, hepatit B,C, hastalıklarında tedavi edicidir, · Sporcularda enerji artırır, doping etkisi yapar, · Seks gücünü artırır, · Vücudun halsizliğini giderir, · Yumurtalıları tedavi eder, Özellikle çabuk enerjiye dönüşen hazır bir gıda olması nedeniyle, yüzme, dağcılık, atletizm, basketbol, futbol, halter, bisiklet yarışı gibi sporlarla meşgul olan kimselere güç vermek ve yorgunluklarını hafifletmek içinde kullanılabilir. Üretilen Anzer balını, Anzer polenini tahlilli, Ambalajlı olarak tekelden aracısız satmaktayız. İsteyene kargo ile gönderilir. Anzer balının %70’ini dış ülkelere satıyoruz. Almanya,İngiltere, Amerika; Fransa, İsviçre, Kuveyt, Suudi Arabistan, Iran, Japonya gibi ülkelere bal polen satıyoruz. Saygıdeğer halkımız Anzer balı alırken aldanmasın. Bazı kişilerin ticari maksatla Anzer balıyla ilgisi olmayan balları Anzer balı ismi altında satmakta, Anzer poleniyle ilgisi olmayan polenleri, Anzer poleni diye satıp haksiz kazanç sağlamaktadır. Halkımızı uyarıyoruz aldanmasındalar hakiki Doğal gerçek Anzerbalı ve Anzer polenini ANZER DOĞAL ARI ÜRÜNLERİNDEN ve İnternet yoluyla da xxxxxxxolarak sitemizden temin edebilirler. ANZERBALI KULLANMA TALİMATI : · Büyüklere: Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir çorba kaşığı · Küçüklere : Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir Şeker kaşığı · Bebeklere : Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir Çay kaşığı · Ilık süt yada su ile şerbet yapılarak ta tüketilebilir. NOT : Kristalize olan bal şekerleşmiş bal değildir. Alıntı. |
|
03 Nisan 2009, 03:40 | #4 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Rize İli Hakkında Bilgiler Ekonomi İlçe ekonomisinde en büyük payı, çay tarımı alır. Bunun yanında balıkçılık, arıcılık, hayvancılık ve puro tütünü üretimi de yapılmaktadır. Çayın, halkın geçiminde bukadar önemli olması, yöredeki az kireçli toprağın bu bitki için ideal olmasından kaynaklanmaktadır. Şimdilerde ise yöremizde kivi üreticiliği yavaş yavaş yaygınlaşmaktadır. Kivi bitkiside yöremiz toprağında yetişebildiğinden halkımız alternatif tarim olarak kivi ye yonelmektedirler. ÇAYCILIK : Çay Bahçesi ve Müstahsiller. Yöremizinin en önemli geçim kaynağı olan çay tarımı ilçemizdede önemli bir yer tutmaktadır.Çay tarımı 1944 yılında Örnek, Merdivenli, Kuzeyce, Sivrikale ve Subaşı köylerinde 50 dekarlık alanın çay tarımı için ayrılmasıyla başladı. Zamanımıza kadar büyük gelişmeler gösteren çay tarımı yörede fabrıkaların yapılmasına ve elde edilen ürünlerin burada işlenmesiyle bölgenin ekonomisine büyük katkısı olmuştur.Mayıs ayında başlayan çay tarımı sezonu boyunca bazan 3 bazen de 4 kere ürün alınmaktadır. Havaların soğumaması durumunda genellikle dördüncü ürün çay toplanmaktadır. Çay sezonu boyunca, bir yandan çay tarımı yapılırken bir yandanda fabikalarda sezonluk işçi olarak çalışılmaktadır. Yöremizde devlete ait çay fabrikalarının yanısıra özel çay fabrikalarıda kurulmuştur. Bu fabrikalar çay sezonu süresince işçi çalıştırmaktadırlar. BALIKÇILIK : Çay tarımından başka ilçenin gelir getiren kaynaklarından biride balıkçılıktır. Hamsi Yöremizde olduğu gibi ilçemizdede Balıkçılık önemli bi geçim kaynağıdır. Genellikle kış boyunca balıkçılık devam etmektedir. Hamsi, palamut ve mezgit en çok rastlanan balık türleridir. Bu türlerin yanısıra başka balık türleride vardır. Son yıllarda Karedenizdeki kirlenme dolayısıyla türlerde azalma görülmektedir. Balıkçılık zorlu bir uğraş olmasına rağmen yörede kış boyunca başka iş olanağı olmadığı için yapılmaktadır diyebiliriz. Gerçi yöre insanı için Balık ve özellikle hamsi önemli bir tüketim maddesidir. Yaz boyu tüketmek için bile salamurası yapılır. Balık yöremiz insanının vazgeçilmez besin kaynaklarından biridir. ARICILIK : Arı Kovanları Yöremizin önemli geçimkaynaklarından biride arıcılıktır.Birçok köyümüzde arıcılık yapılmaktadır. Sahillerimizde rütübet oranının yüksek olması nedeniyle bu uğraş daha çok iç kısımlarda dağlık ve yaylalık alanlarda yapılmaktadır. PURO TÜTÜNÜ ÜRETİCİLİĞİ : Yöremizdeki bir başka gelir kaynağı ise Puro tütüncülüğü dur. Puro tütünü ilçeye özgü bir endustri bitkisidir ve Pazar adıyla anilan puroların yapımında kullanılır.Puro tütününü diğer tütünlerden ayıran eb büyük özellik yapraklarının 1 metre civarında oluşudur. Diğer tütünler gibi kıyılmayan bu tütün iç sargılık, dış sargılık ve dolguluk olarak üç aşamada kullanılır. DİĞER : Yöremizde, çaycılık, balıkçılık, puro tütünü ve arıcılığın dışında ekonomiye katkısı olan bir çok uygulama vardır. Bunlar hayvancılık, alabalık çiftlikleri, ticaret, sanayi, bankacılık, ormancılık ve diğer tarım türleri olarak sıralanabilir. Yöre insanı hayvancılığı, genellikle kendi süt ve süt ürünleri ihtiyacını karşılamak amacıyla yapmaktadır. Alıntı. |
|
Etiketler |
bilgiler, hakkinda, hakkında, ili, rize, İli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Rize Resimleri, Rize Manzaraları, Rize Fotoğrafları | Violent | Doğa & Manzara Resimleri | 0 | 05 Mart 2014 20:02 |
Rize Genel Bilgiler | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 26 Şubat 2012 22:58 |
Tokat İli Hakkında Bilgiler | YapraK | Karadeniz Bölgesi | 3 | 03 Nisan 2009 03:26 |
Muş İli Hakkında Bilgiler | YapraK | Doğu Anadolu Bölgesi | 3 | 03 Nisan 2009 01:38 |
Van İli Hakkında Bilgiler | YapraK | Doğu Anadolu Bölgesi | 4 | 03 Nisan 2009 01:35 |