20 Eylül 2018, 16:27 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamilelikte bol bol yoğurt tüketin Uzmanlar, yoğurdun yaşamın her döneminde, özellikle hamilelik süresi içinde bolca tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] besin içeriği açısından en önemli protein ve kalsiyum kaynaklarından biridir. Gıda Mühendisi Nilüfer Hakarayan, anne karnında gelişmekte olan fetusun, kemik, diş köklerinin oluşması ve büyümesi için gerekli olan kalsiyumu bol miktarda içerdiğini belirtti. Anne adayları için kalsiyum tüketiminin büyük önem taşıdığını, anneden bebeğe kemik ve kafa gelişimi için sürekli kalsiyum akışı olduğunu belirten Gıda Mühendisi Nilüfer Hakarayan, özellikle iskelet gelişiminin en hızlı olduğu dönem olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]liğin üçüncü ayında vücudun kalsiyum ihtiyacının önemli derecede arttığını belirtti. Bu dönemde yeterince kalsiyum almamış anne adaylarının, sonraki yıllarda kemik erimesi diye bilinen osteoropoz sorunuyla karşılaşabileceğini, kalsiyumun vücutta kas, kalp ve sinir sisteminin işlevlerinin yerine getirilmesinde, kan pıhtılaşması ve bazı enzimatik faaliyetlerin görevlerini üstlenmesinde önemli rolleri olduğunu belirtti. Yoğurdun Önlediği Hastalıklar Yoğurt; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]liğe bağlı yüksek tansiyon, astım, bağırsak kanseri, böbrek taşı oluşumu, diş çürümesi, kemik erimesini önlenmesinde yardımcı olmakta. Özellikle sabahleyin kahvaltıdan sonra yoğurt tüketildiğinde bağırsakların çalışmasına yardımcı olduğunu belirten uzman hekimler, bu sayede özellikle anne adaylarının şikayetçi olduğu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sorununa çözüm olabileceğini, aynı zamanda bağırsaklarda bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların çoğalmalarına ve hatta yaşamalarına engel olan bir besin olduğunu belirttiler. Uzmanlar, sağlıklı bir bireyin alması gereken kalsiyum miktarının günlük ortalama 1000-1200 miligram civarında olduğunu belirterek, bu miktarın yarısının 2-3 su bardağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] veya yoğurtla karşılanabileceğini belirttiler. alıntı | |
|
Etiketler |
gebelik, hamilelik, yogurdun önledigi hastalıklar, yogurt |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bol Bol Sıvı Tüketin | Elysian | Sağlıklı Bakım Önerileri | 3 | 07 Ağustos 2023 03:42 |
Gribe karşı yoğurt tüketin | Violent | Kulak Burun Boğaz Sağlığı | 0 | 07 Aralık 2014 17:49 |
Kokulu Yoğurt Otunun Faydaları,yoğurt otu yetiştiriciliği,yoğurt otu nedir | Amelia | Sağlık Köşesi | 0 | 12 Şubat 2014 18:47 |
Eti yoğurt ve yeşillikle tüketin | Letisya | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 02 Aralık 2013 20:30 |
Kış aylarında bol bol tüketin | Tisha | Sağlık Köşesi | 0 | 13 Kasım 2009 09:54 |